Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стамен Белчев: Шансовете са 50:50, надявам се да излезем победители

Стамен Белчев
Снимка: архив

Треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев прие нормално жребия за Лига Европа, който противопостави неговия тим на беларуския БАТЕ Борисов, един стар познайник на българските отбори, вече елиминирал отборите на Левски и Литекс през годините.

"Вижте, и трите варианта, които можеха да ни се паднат (б.р. другите два бяха сръбският Партизан и северномакедонският Шкендия), са добри отбори. Трябва да се готвим добре и настройката ни трябва да бъде единствено за победа. Трудно е да се говори вече, че домакинството дава някакво предимство. Отборите се подготвени, без значение къде се играят мачовете. БАТЕ е отбор, който всяка година играе в евротурнирите и в повечето случаи се представя добре."

Запитан дали очаква да вземе реванш за българския футбол като цяло срещу този опонент, Белчев отвърна:

"Надявам се да се случи и да излезем победители от мача. От срещата с малтийския Сиренс поуките ни са, че трябва да влизаме подготвени, защото когато на влезем на 100 процента, е трудно да се пренастроим и това носи само неприятности. Шансовете са 50:50, но се надявам да спечелим. За новокартотекирани - е рано да говорим. Паузата е както добре, така и не толкова добре за нас. Имаме някои неща да подобряваме, така че паузата заради националните отбори се надявам да я оползотворим добре", сподели Белчев в коментара си за БНР.

Чуйте още от него:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Левски

Левски поведе на Славия за бронза при волейболистките

Съставът на Левски взе преднина срещу Славия във финалната поредица за третото място в Националната волейболна лига за жени. "Сините" спечелиха първия мач от серията с 3:1 гейма, в отделните части 25:16, 30:32, 25:19, 25:20. Левски започна силно и спечели с лекота първия гейм с 25:16, но Славия успя да се върне в мача след маратонски втори гейм,..

публикувано на 17.04.24 в 07:41
Симон Антони Иванов

Симон Антони Иванов с драматична победа над Габриел Донев

Симон Антони Иванов победи в драматичен двубой Габриел Донев и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Куршумлийска Баня (Сърбия) с награден фонд 15 хиляди долара. Иванов спечели срещу своя сънародник с 6:7(5), 7:6(4), 7:5 за 3:09 часа. Двамата изиграха невероятно оспорван мач. В третия сет Донев имаше аванс от 5:3, но Иванов взе..

публикувано на 17.04.24 в 07:33

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред.  В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който..

публикувано на 17.04.24 в 00:27

Червен картон провали Барселона, велик обрат за ПСЖ

Пари Сен Жермен направи знаменит обрат в реванша с Барселона от 1/4-финалите в Шампионската лига и успя да се добере до 1/2-финалите в турнира.  Френският шампион спечели с 4:1 на "Луис Компанис" и така с общ резултат 6:4 намери място на 1/2-финала, след като губеше с 2:3 след първия мач на свой терен.  Срещата започна добре за домакините, които първи..

публикувано на 17.04.24 в 00:23

Рафаел Надал се завърна с победа

22-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал се завърна триумфално на корта с победа срещу италианеца Флавио Коболи в първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP-500 в Барселона (Испания). Надал елиминира италианеца в два сета - 6:2, 6:3 за близо час и половина игра. Надал демонстрира добра форма при завръщането си на корта след дълго отсъствие..

публикувано на 16.04.24 в 20:12

Цанко Цанков удостовери, че пръв е преплувал Гибралтар

Цанко Цанков показа оригинала на документа, удостоверяващ, че на 9-и септември 2022 г е преплувал Гибралтар в неопренов костюм, каквото е изискването на организаторите и фактически е първият българин, покорил протока, който е част от веригата на най-трудните маратони Oceans Seven.  Това се наложи заради новината, че Петър Стойчев през последните..

публикувано на 16.04.24 в 19:02

Топ рефери идват за 15-то издание на турнира по таекуондо „Херея оупън“

Над 1200 състезатели са заявили участие в 15-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 21 и 22 април в "Асикс Арена". Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от 21 държави – Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Португалия, Турция, Австрия, Норвегия, ,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08