Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 50-годишно прекъсване отново дамско рали в Перник

Снимка: Любо Андреев

26 екипажа ще вземат участие във възстановеното след 50-годишно прекъсване дамското рали "Перник".

Състезанието се организира от автомобилен спортен клуб „Диамо рейсинг“ и Община Перник и ще се проведе утре (5 септември) на паркинга при Регионалния исторически музей.

Шофьорските умения на състезателките ще бъдат подложени на сериозни изпитания.

Те ще трябва да преодолеят сложни схеми за майсторско управление за най-добро време. Схемите включват елементи като слалом между конуси, паркиране в преден и заден гараж, успоредно паркиране и др.

Екипажите ще бъдат разпределени в два класа според кубатурата на автомобилите, с които участват: Клас Мини – до 1600 куб.см. и Клас Макси – над 1600 куб.см.

Първото дамско рали в Перник е било проведено на 8 март 1970 г. в три категории.

От общинското ръководство смятат, че с подобен тип състезания ще се наблегне на пътната безопасност в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските..

публикувано на 12.08.24 в 08:35
Лойд Остин

Лойд Остин е разпоредил допълнително американско военно присъствие в Близкия изток

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е разпоредил допълнително американско военно присъствие в Близкия изток. Към региона ще бъде изпратена подводница с управляеми ракети. Ударната група на самолетоносача "Ейбрахам Линкълн" ще ускори разгръщането си там. Новината идва часове след информацията за телефонен разговор на Лойд Остин с..

публикувано на 12.08.24 в 08:32

Клемон Боло-Суков: Идеята беше да се обединим в името на спорта

Закриването на Олимпийските игри беше грандиозен спектакъл. Видях голяма веселба и хубави моменти.  Това каза пред БНР Клемон Боло-Суков от Дижон, който е докторант на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" в Пловдив.  Сбогом, Париж! Закриха летните олимпийски игри България на 26-о място в..

публикувано на 12.08.24 в 08:15
АЕЦ

Взаимни обвинения между Русия и Украйна за пожара в АЕЦ "Запорожие"

Украйна и Русия се обвиниха взаимно за пожара, избухнал снощи в пределите на Запорожката ядрена централа. В руската Курска област продължават активните бойни действия след нахлуването на украински сили . Според информацията на седмия ден украинските войски са навлезли до 30 км навътре на руска територия, което е най-дълбокото трансгранично..

публикувано на 12.08.24 в 08:12

Пожарът в РСМ, който е на 3 км от българската граница, не се е разраснал

Няма разрастване на пожара в Република Северна Македония, който вчера достигна на няколко километра от границата с България.  Дежурни екипи от горските стопанства са следили ситуацията на терен през цялата нощ.  От Югозападното държавно предприятие съобщиха, че днес в граничната зона ще бъдат базирани верижни багери, които ще направят..

публикувано на 12.08.24 в 07:58
Гъст дим се вижда от магистралата край Атина от горския пожар, който избухна в земеделска земя и горска зона във Варнава, регион Атика, Гърция, 11 август 2024 г.

Заради мащабния пожар: Евакуираха жители и туристи на олимпийския стадион в Атина

Жители и туристи бяха евакуирани на олимпийския стадион в Атина заради мащабен пожар, който се разгоря край гръцката столица. Десетки жители от района на пожара в град Варнава на 35 километра от Атина се евакуират от домовете си с помощта на полиция и пожарникари. Къщите им са запалени от пожара.Осем души са настанени в болница с..

публикувано на 12.08.24 в 07:50

БДЖ пуска още нови вагони от Германия с бързия влак София - Бургас

БДЖ пуска от днес в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак "Чайка", който  пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45 ч. В обратното..

публикувано на 12.08.24 в 07:36