Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофи в цяла България, километрично задръстване на входа на Бургас

| обновено на 05.09.20 в 18:49
Снимка: БНР

Несъобразени скорост и дистанция доведоха до катастрофи и задръствания по магистрала "Тракия" в първия от трите почивни дни.

Колони от автомобили се образуваха край Вакарел, Пловдив и преди Бургас. Недалеч от морския град преди обед се образува 20-километрово задръстване

От полицията в Бургас съобщиха, че причина за задръстването е верижна катастрофа, в която на входа на морския град са пострадали 3 автомобила. Пострадала е една жена.

Около 13,30 часа от АПИ съобщиха, че е възстановено движението при 335-и км на АМ "Тракия" в посока Бургас, след като трафикът бе пренасочен по обходен маршрут през пътен възел "Карнобат" - път I-6 - Бургас.

Верижно  пътнотранспортно произшествие само с материални щети стана и край Камено.

Преди това Пътната агенция съобщи, че временно движението при 142-ри км на „Тракия“ в посока Бургас се осъществява в активна лента поради пътнотранспортно произшествие.

По първоначални данни причините за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Засега няма данни за пострадали, а само за материални щети, съобщават от МВР-Пловдив.

Временно бе ограничено и движението при 37-ми км на АМ "Тракия" в посока Пловдив поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха още от АПИ. Трафикът се пренасочва  по път I-8 София - Ихтиман през гр. Ихтиман  до пътна връзка "Мухово" и се включва на АМ "Тракия". 

Пътната агенция съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бурята Деби взе четири жертви във Флорида

Най-малко четирима души са загинали в резултат на преминаването на бурята Деби в САЩ, предаде АФП. Стихията връхлетя вчера южния американски щат Флорида. Сред жертвите e 13-годишно момче, което е било премазано от повалено от бурните ветрове дърво. То е паднало върху караваната, в която момчето и неговото семейство живеели в Фанинг спрингс, в..

публикувано на 06.08.24 в 09:54

До 15 август приемат заявки за участие в конкурса "Надежди, таланти, майстори" в Добрич

До 15 август е крайният срок за подаване на заявки за участие в XXVII Международен младежки музикален конкурс ,,Надежди, таланти, майстори“. Той ще се проведе в дните от 6 до 10 септември в Добрич. Почетен председател на журито и вдъхновител на конкурса за класическа музика е проф. Виктор Чучков. В Международния младежки музикален конкурс..

публикувано на 06.08.24 в 09:47

Дежурни екипи контролират за тлеещи огнища при пожара край с. Църварица

Дежурни екипи бяха през нощта в района  на пожара, който възникна в петък след обяд и обхвана близо 1000 декара гора и бивши земеделски площи, сухи треви  край граничното с. Църварица.  Днес ще се контролира за тлеещи огнища и места, каза за БНР тази сутрин директорът на Горско стопанство-Невестино Кирил Иванов. Пожарът унищожи над 500..

публикувано на 06.08.24 в 09:35
Атака срещу американската база

Петима американски военни са ранени при ракетна атака в Западен Ирак

Петима американски военни са били ранени при ракетна атака срещу военновъздушната база "Айн ал Асад" в Западен Ирак, на фона на опасенията от разширяване на конфликта в Близкия изток след убийството на висши фигури в палестинската групировка "Хамас" и ливанската "Хизбула". Американският президент Джо Байдън свика висшия екип по национална..

публикувано на 06.08.24 в 09:09
Петър Петров

Петър Петров: Когато се предлага удобно служебно правителство, то не е надпартийно

"Българското общество трябва да знае, че когато му се предлага удобно служебно правителство, то не е надпартийно . Чисто партийно е и цели да направи така, че да има постоянно управление на партиите на статуквото ". Това заяви пред БНР Петър Петров, зам.- председател на "Възраждане" и депутат от партията. Той призова българските граждани да излязат..

публикувано на 06.08.24 в 09:01

Кола се удари в камион. Тежката катастрофа отне живот

Водач на лек автомобил е загинал, а негов спътник е в тежко състояние след катастрофа, станала тази сутрин по пътя Шумен – Карнобат между Веселиново и разклона за Александрово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен.  По първоначални данни, колата с двамата се е движела зад тежкотоварен автомобил и се е ударила в задната част на камиона...

публикувано на 06.08.24 в 08:33
Мария Корина Мачадо и Едмундо Гонсалес.

Започва наказателно преследване срещу лидерите на опозицията във Венецуела

Генералният прокурор на Венецуела Тарек Сааб съобщи вчера, че прокуратурата на страната започва наказателно преследване срещу лидерите на опозицията Мария Корина Мачадо и Едмундо Гонсалес, които оспорват резултатите от проведените на 28 юли избори, предаде Ройтерс. Мадуро поиска Върховният съд да провери резултатите от вота във Венецуела..

публикувано на 06.08.24 в 08:17