Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски се спаси в последната минута срещу Витоша

Левски се спаси в последната минута срещу Витоша
Снимка: Спортал

Борислав Цонев вкара гол от дузпа в 90-та минута и Левски завърши 1:1 с Витоша (Бистрица) в контролен мач по футбол на едно от помощните игрища край стадион "Георги Аспарухов".

Георги Тодоров заложи на титуляри Кръстев, Тавареш, Петков, Деян Иванов, Стаматов, Старокин, Цонев, Паулиньо, Насиру, Галчев и Курдов, а от пейката се появиха Атанасов и куп юноши.

Мачът се игра изцяло пред вратата на Витоша, но гостите вкараха първи чрез Венци Бонев в 16-та минута. "Сините" пък направиха много пропуски. През първото полувреме Насиру Мохамед "сервира" топката на Паулиньо на празна врата, но бразилецът не успя да вкара от около два метра. През втората част пък ганаецът сам пропиля добро положение, след като уцели напречната греда. Насиру Мохамед обаче изработи дузпа в 90-та минута, когато бе съборен в наказателното поле от Четин Садула. Цонев реализира наказателния удар за крайното 1:1.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Айлет Зусман и Линой Ашрам с Даря Атаманов

Треньорката на Линой Ашрам: Трудно е, имаме близки в Газа и ги чакаме да си дойдат

След като напусна Италия  една от най-добрите треньорки в света по художествена гимнастика Жулиета Канталупи вече половин година е част от щаба на националния  отбор на Израел. Внучката на легендата Жулиета Шишманова работи с главния треньор Айлет Зусман, която изведе до олимпийската титла в Токио Линой Ашрам. Жулиета сега тренира основно..

публикувано на 24.04.24 в 11:58

Европейски вицешампион по таекуондо събира средства за лечение на брат си

Сребърният медалист от Европейско първенство по олимпийско таекуондо Йордан Колев се нуждае от помощ. В социалните мрежи националът сподели за тежка болест, която е застигнала брат му. "Диагнозата на брат ми е рак на раменната става с разсейки и в белия дроб. Каквито и да са прогнозите на лекарите – вярата е онова оръжие, което мачка и..

публикувано на 24.04.24 в 08:19
Ювентус  стигна до финала за Купата на Италия

Ювентус стигна до финала за Купата на Италия по футбол

Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия. Торинци се добраха до мача за трофея, макар да загубиха реванша срещу Лацио с 1:2. Те обаче бяха спечелили първата среща с 2:0 и така с общ резултат 3:2 продължават напред.  Гостите на "Олимпико" доста страдаха и имаха и доза късмет, за да постигнат целта си. "Орлите" поведоха с два гола на..

публикувано на 24.04.24 в 06:21
Арсенал победи Челси с 5:0

Арсенал с 5 гола срещу Челси в Англия

Арсенал изигра изумителен двубой срещу Челси на “Емиратс” и прегази градския си съперник с 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин тимът на Микел Артета дръпна на върха с три точки пред Ливърпул и на четири пред Манчестър Сити, които играят своите двубои в сряда и четвъртък. Шампионите обаче са със среща по-малко. Изразителният..

публикувано на 24.04.24 в 06:14
Белослава Кръстева

Белослава Кръстева е на половин точка от върха на ЕП по шахмат

Белослава Кръстева постигна четвърта победа на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени, което се провежда на остров Родос в Гърция. В петия кръг българката постигна впечатляващ успех с черните фигури на силната полякиня Оливия Киолбаса и събра актив от четири точки. С него тя заема 14-о място във временното класиране, но е..

публикувано на 24.04.24 в 06:06
Спартак победи Черноморец в Плевен

Спартак (Пл) надви Черноморец, Рилски спортист и Левски с победи в края на редовния сезон в НБЛ

Тимът на Спартак (Плевен) надделя над носителя на Купата на България Черноморец с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) като домакин в мач от 32-ия, последен кръг от редовния сезон (първа шестица) в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже. Плевечани записаха трети пореден и общо 23 успех, а Черноморец претърпя второ поредно и общо седмо поражение, но..

публикувано на 23.04.24 в 21:26
ВК Левски София

Волейболистите на Левски са на победа от титлата след втори успех срещу ЦСКА

Отборът на Левски е само на победа от това да сложи край на 15-годишната си суша без титла в мъжкото волейболно първенство. Във втория мач от финалната серия Левски спечели с 3:1 (25:20, 30:28, 19:25, 25:22) гейма като гост на ЦСКА и поведе с 2:0 победи. "Сините" могат да затворят серията още в петък, ако спечелят в собствената си зала "Левски София"...

публикувано на 23.04.24 в 21:16