Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наполи и Милан със солидни победи

Наполи
Снимка: БГНЕС

Наполи разгроми Дженоа с 6:0 в мач от втория кръг на Серия А. Неаполитанците доминираха тотално и не показаха милост към съперника, записвайки втора поредна победа в калчото.

Мексиканецът Ирвинг Лосано даде начало на головата серия в 10-а минута и този резултат се запази до края на първата част.
След почивката Наполи довърши генуезците с още пет безответни гола, отбелязани от Пьотр Зелински, Дрис Мертенс, Лосано, Елиф Елмас и Матео Политано.

Втора поредна победа записа и тимът на Милан, който се наложи с 2:0 като гост на Кротоне.

Франк Кеси изведе "росонерите" от дузпа в добавеното време на първата част, а пет минути след почивката Браим Диас направи 2:0.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си

Защитаващият титлата си Карлос Алкарас (Испания) се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Третият поставен Алкарас загуби сет, но преодоля американеца Томи Пол с 5:7, 6:4, 6:2, 6:2 за 3:11 часа. В трети пореден мач испанецът беше подложена на сериозен тест от опонента му, но 21-годишният тенисист запази..

публикувано на 09.07.24 в 21:40
Даниил Медведев

Даниил Медведев елиминира лидера в световната ранглиста

Руснакът Даниил Медведев елиминира номер 1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца. В..

публикувано на 09.07.24 в 20:22
Христина Пенева

БФ Скокове на батут изгражда нов национален център в Ямбол

Българската федерация по скокове на батут започна изграждането на нов национален център в Ямбол. "Преди над 10 години министър Весела Лечева ни предостави средства за да започнем строежа на зала в Ямбол. Тогава направихме и първа копка, но тогавашният кмет Георги Славов не ни подписа работния проект. Сега, благодарение на кмета Валентин..

публикувано на 09.07.24 в 13:28

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбъл (жени) ще участват на Световната чалъндж купа в Румъния

Стилияна Николова, Боряна Калейн и ансамбълът за жени ще участват на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика, която ще се проведе в Клуж-Напока (Румъния) от 12 до 14 юли. Дни преди старта на олимпиадата в Париж, 42 индивидуални състезателки и 11 ансамбъла ще спорят за отличията в надпреварата. От тях 14 грации и 9 отбора ще бъдат и на Игрите..

публикувано на 09.07.24 в 13:09
Нико Уилямс тормози защитата на Германия.

Холивудската история на Нико Уилямс и неговото семейство

Испания е отборът, който прави най-голямо впечатление на европейското първенство по футбол. Невероятна симбиоза между опит и талант. Между скорост и техника, фини отигравания и тънкости, присъщи само за най-добрите. Естествено, няколко са имената, които се набиват на очи от началото на турнира. И не е случайно, че поне до момента лидерът в средата на..

обновено на 09.07.24 в 12:16
Салиба (вляво) се справи и с Роналдо.

Уилям Салиба - непробиваем, умен, търпелив

Невъзможно да бъде преодолян. Изключително умен. Търпелив. Така бивши треньори описват новата звезда в центъра на защитата на Франция Уилям Салиба. Защитникът на Арсенал вече си бе спечелил доверието на феновете на клуба и страхопочитанието у притивниковите футболисти и привърженици. Селекционерът на Франция Дидие Дешан всякаш преоткри Салиба на Евро..

обновено на 09.07.24 в 11:50
Детелин Баялцалиев.

Гласът на специалиста: Имаше дузпа за Германия в мача с Испания

Английският рефер Антъни Тейлър трябваше да отсъди дузпа за Германия в четвъртфиналния мач с Испания. Това заяви в интервю за БНР Детелин Баялцалиев - бивш рефер и сега инструктор и лектор на футболни арбитри.  Знам за новата инструкция в тази връзка, която УЕФА е дала преди първенството, досега такава нямаше,  но тя не трябва да бъде..

публикувано на 09.07.24 в 11:17