Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Русия на европейското първенство по художествена гимнастика

Ирина Винер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия няма да участва на европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 26 до 29 септември в Киев (Украйна).

Европейската гимнастика публикува списък на участващите държави, които са 39, но Русия отсъства от него.

"Условията, предложени от организаторите, са неприемливи за руските спортисти. Трябва да бъдем там две седмици изолирани, което е невъзможно. Затова не подадохме заявка за участие на европейското първенство", каза за ТАСС президентът на руската федерация и старши треньор на националния отбор Ирина Винер-Усманова.

"Също така искам да отбележа, че въпросът за провеждането на този турнир се решава едва в края на септември. Да, подадени са заявки, но по-късно ще бъде взето официално решение. И ако няма решение дали ще има европейско първенство, тогава как можем да участваме в него?, добави Винер-Усманова.

По-рано днес Европейската гимнастика обяви, че Европейското първенство в Киев ще се проведе по план, но няма да бъде олимпийска квалификация за Токио 2020.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Венелина Поптолева (вдясно) си осигури медал от европейското първенство по бокс за жени

Поптолева и Каменова също са с медал, Станимира Петрова не се качи на ринга

Венелина Поптолева и Светлана Каменова продължиха отличната серия на българските момичета на европейското първенство по бокс в Белград. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков те се класираха за полуфиналите в категориите до 52 и 57 килограма и донесоха четвъртия и петия медал за страната ни в сръбската столица. На четвъртфиналите при..

публикувано на 23.04.24 в 18:33
Георги Кабаков (с топката)

Георги Кабаков главен съдия на ЦСКА София - Левски

От Съдийската комисия на БФС определиха Георги Кабаков за главен рефер на сблъсъка ЦСКА София - Левски в събота. Ето всички съдийски наряди за 31-ия кръг в Първа лига: 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:   Иво Венциславов Андреев   АС1:   Мартин Емилов Венев   АС2:   Драгомир Руменов Милев..

публикувано на 23.04.24 в 18:09

Българските таекуондисти с още над 100 медала във втория ден на „Херея Оупън“

Още 104 отличия – 19 златни, 27 сребърни и 48 бронзови спечелиха българските състезатели от 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“, който се проведе в столичната "Асикс Арена", София. При мъжете до титлите стигнаха състезателите на клуб Рамус - Божидар Аврамов (68 килограма) и Виктор Георгиев (63 килограма),..

публикувано на 23.04.24 в 14:02

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и изравни серията на 2-2 победи. Старозарки спечелиха първите два двубоя като домакини, а тимът..

публикувано на 22.04.24 в 20:40
 Арестуваха Фабио Канаваро е задържан заради неплатени данъци

Фабио Канаваро пое Удинезе

Удинезе, който е на 17-о място в класирането на Серия А, се раздели с треньора си Габриели Чофи в понеделник, съобщиха от клуба. Негов заместник ще бъде световния шампион от 2006 година Фабио Канаваро. "Удинезе съобщава, че освободи от функциите си треньора на първия отбор Габриеле Чофи", написаха от клуба в кратко съобщение. Чофи е на..

публикувано на 22.04.24 в 18:52

Аслъхан Мехмедова се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство

Българската боксьорка Аслъхан Мехмедова се класира на четвъртфинал на Европейското първенство и увеличи бройката на добрите резултати. Един полуфинал и още 11 достигнати четвъртфинала - такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана..

публикувано на 22.04.24 в 18:50

Гимнастиците ни с подиум тренировка преди Европейското

Националният отбор по спортна гимнастика за мъже направи официална подиум тренировка преди началото на Европейското първенство в Римини (Италия).  "Подиумът мина добре. Състезателите направиха малки грешки, но се надявам да ги изчистим до началото на първенството", коментира президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев. Уредите в залата в..

публикувано на 22.04.24 в 18:45