Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Йорданов: За да станеш шампион, трябват много лишения и труд

Валентин Йорданов: За да станеш шампион трябва много лишения и труд
Снимка: БТА

Валентин Йорданов – една от емблемите на българската и световна борба, бе сред гостите на представянето на книгата „България на Олимп“. Пред БНР олимпийският шампион сподели: „Всички, които са попаднали в тази книга, са дали много от своя живот - поне 10-15 години лишения, труд и дисциплина, за да станат шампиони. Така е не само в спорта, а и в живота. Младите трябва да го знаят – лесно няма никъде. А младите спортисти искат бързо да постигнат нещо“.

За състезанията по борба Валентин Йорданов заяви: „Засега остава световното за мъже и жени през декември. За съжаление няма турнири за състезателите, ние ще направим републиканско първенство, но това не е достатъчно.“  

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Румяна Нейкова: Нищо не се е променило в спорта в България

Румяна Нейкова: Нищо не се е променило в спорта в България

Олимпийската шампионка на скиф Румяна Нейкова бе сред гостите на представянето на книгата „България на Олимп“.  За БНР носителката на още два олимпийски медала – сребро и бронз, сподели: „Заради коронавируса наистина светът се обърка и се гледа по..

публикувано на 29.09.20 в 15:40
Част от героите на книгата.

Над 150 олимпийски медалисти се събраха на премиерата на "България на Олимп"

Над 150 олимпийски шампиони и медалисти присъстваха на церемонията по представянето на книгата "България на Олимп". Изданието, което е близо 400 страници, описва спортните герои на нацията от летните игри Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016. На церемонията..

публикувано на 29.09.20 в 13:37
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши..

публикувано на 14.07.24 в 20:34
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е..

публикувано на 14.07.24 в 18:58