Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с първи старт в европейския рали шампионат

Трикратната европейска шампионка в дисциплината рали за жени Екатерина Стратиева събота е неделя ще участва в първия си старт за сезона от програмата на европейския шампионат - рали "Фафе Монтелонго".

Състезанието в Португалия е трети кръг от първенството на Стария континент, а неин навигатор ще е Георги Аврамов. Надпреварата е включена за първи път в календара на първенството.

„Най-накрая се доближих до целта, която си бяхме поставили в края на миналата година, да стартираме в европейския шампионат. Тази седмица е рали „Монтелонго“, трети кръг от шампионата. Не участвахме в Италия по лични причини. За Латвия имаше прекалено много рестрикции. И сега сме тук.

Асфалтово е състезанието. Около 190 километра. Доста компактно. Трасетата изглеждат доста тесни и технични, което се надявам да ми пасне. На такъв тип трасета се чувствам по-концентрирана и по-бърза. Обстановката тук прилича малко на Корсика и на Испания, Канарските острови.

Разчитам на един добре подготвен автомобил. Надявам се да си върна увереността в автомобила и в себе си, защото катастрофата в Сърбия, която имахме, след това проблемите на рали Твърдица, малко ме разклатиха. Най-важното е да имаш вяра в техниката. Надявам се тук всичко да бъде наред. Очаква се уикенда да стане доста студено и да вали. Стратегията ни ще бъде да се държим на пътя. Да бъдем максимално концентрирани и съсредоточени, защото когато си концентриран и резултатите идват.

Жоро е добре. Подготвил е тетрадките и моливите. Искам специално да благодаря на партньорите ни, които въпреки трудната ситуация са с нас. Благодарение на тях ние успяхме да стигнем до първия старт. Искам да благодаря на семейството ми, защото въпреки всичко те продължават да ме подкрепят и да бъдат с мен и с това, което правя“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална виция на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде влетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагнерика. Бадминтониските ни и ръководството на БФ Бадминтон са си..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38