Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полага се новият водопровод за Батановци, част от Перник без вода

Снимка: Елена Тамакярска

Продължава изграждането на новото трасе на довеждащия водопровод за град Батановци. Екипите вече работят на улица "Петко Каравелов" в Перник. Заради полагането на новите тръби без вода днес са част от живущите в Перник и селата Витановци и Мещица.

Новите тръби са изработени от чугун и са с размер Ф800. Връзката с вече изграденото трасе ще бъде направена на кръстовището на улиците „Стримон“ и „Петко Каравелов“.

Заради подмяната на тръбите на ул. „Петко Каравелов” днес е спряно водоподаването в част от центъра на Перник, в кварталите „Клепало”,  „Драгановец”, „Стара чешма” и „Радина чешма” и в селата Мещица и Витановци.

От ВиК съобщиха, че проблеми с водата има и в Рударци и Горно Драгичево. В резултат на проливните дъждове през нощта, тя е силно замътена и поради тази причина е спряно водоподаването за двете населени места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Британският крал Чарлз III

Лондон в очакване на традиционната кралска реч в парламента

В Обединеното кралство днес с пищна и помпозна церемония крал Чарлз III ще произнесе традиционна реч в парламента, в която ще изложи плановете на новото лейбъристко правителство. Лейбъристите обещаха да "премахнат спирачките за Великобритания". Очаква се повече от 35 законопроекта да бъдат представени по време на събитието, като кралят..

публикувано на 17.07.24 в 13:01

Избрани бяха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии

Избрани бяха ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".   Петър Кънев от "БСП за България"..

публикувано на 17.07.24 в 13:00

Изтича забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Изтича удължената забрана за износ на инсулин и антибиотици за деца. Тя действа от началото на ноември миналата година и беше въведена след сигнали за системен недостиг на животоподдържащи медикаменти за хората с диабет. Издадената преди месец заповед за удължаване на забраната за антидиабетни лекарства и детски антибиотици се основаваше на..

публикувано на 17.07.24 в 12:57

Акция на животновъди в подкрепа на пострадали колеги в Свиленградско

Животновъди и земеделци от цялата страна започнаха акции в подкрепа на пострадалите си колеги от района на Свиленград. Пожарът в района изпепели десетки хиляди декари пасища и  остави хиляди животни без места, където да пашуват и без фураж, а това налага спешна намеса и  от страна на държавата - обясни Симеон Караколев от Асоциацията на овцевъдите:..

публикувано на 17.07.24 в 12:55
Д-р Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Екзотично е да видим съставяне на кабинет, логично е да отидем на избори

Екзотично е да видим съставяне на кабинет, логично е да отидем на избори . Такава прогноза направи пред БНР Любомир Стефанов, политолог и преподавател в НБУ. "Отсъстват условия за разбирателство.  Впечатлението, което се създава е, че всички са диалогични и разбират, че трябва да се подходи държавнически, но съгласно техните собствени..

публикувано на 17.07.24 в 12:46
Снимката е илюстративна

Горски пожар в подножието на Рилския манастир

Пожарът, възникнал снощи в иглолистна гора в района на кюстендилското село Ваксево, се разпространява в посока към подножието на Рилския манастир и селата Тишаново и Фролош в община Кочериново.  Изпратени са противопожарни екипи от Кюстендил и Рила, както и екипи на горските стопанства "Невестино" и "Рилски манастир. Огънят вече  е локализиран на..

публикувано на 17.07.24 в 12:29

Първи дебат в новия Европарламент: Помощта за Украйна трябва да продължи

Помощта за Украйна трябва да продължи - това бе широкото послание, отправено по време на първия дебат в новия Европейски парламент, преди приемането на  резолюция за страната. Зад него застанаха Европейската народна партия, Алиансът на социалистите и демократите, Европейските консерватори и реформисти и Зелените/Европейски свободен алианс...

публикувано на 17.07.24 в 12:07