Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наивни голове след грешки угасиха европейската надежда за България

Антон Недялков (вляво) в борба за топката с унгареца Атила Фиола.
Снимка: БТА

Националният отбор на България загуби с 1:3 от състава на Унгария в полуфинален плейоф, игран в София.  По този начин угасна окончателно надеждата за участие на "трикольорите" ни на европейското първенство догодина.

Нашите не играха лошо в атака, затова пък допуснаха много наивни голове след грешки и те костваха класирането на отбора ни за финалния плейоф.

Под дъжда на Националния стадион "Васил Левски" пред няколко хиляди зрители гостите поведоха след корнер, когато с гърди Вили Орбан направи резултата 0:1 в 17-ата минута.

Нашите пропуснаха до края на полувремето чудесни положения - на два пъти чрез Тодор Неделев и веднъж чрез Божидар Краев.

Вместо това още в началото на втората част Жолт Калмар вкара след лек удар от фаул и рикошет в стената, а и вратарят Пламен Илиев не бе убедителен в намесата си.

Последва отменена от системата ВАР дузпа в полза на нашите в 57-ата минута, а полският съдия Шимон Марчиняк извади нарушението извън пеналта, откъдето Краев стреля в аут.

Тотално непокрит в 75-ата минута бе оставен Неманя Николич и той необезпокояван реализира с глава за 0:3.

Минута преди края Георги Йомов успя да върне един гол с удар от наказателното поле и да фиксира крайния резултат - 1:3.

Така унгарците ще играят като домакини срещу тима на Исландия на 12 ноември за място на европейските финали. Исландците победиха Румъния у дома с 2:1.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Варшава

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис УТА 125 турнира на твърди кортове в полската столица Варшава с награден фонд 115 хиляди долара.  Българката изигра страхотен мач и победи поставената под номер 4 и 143-а в света Александра Еала (Филипини) с 6:2, 6:4 за точно 80 минути. Шиникова направи два пробива и спечели..

публикувано на 23.07.24 в 20:07

БФС отложи срещата между Славия и Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи мача между Славия и Лудогорец от втория кръг в Първа лига. Мачът трябваше да се проведе в събота, 27 юли от 21:15 часа в София, но заради ангажиментите на разградчани в квалификациите на Шампионската лига се отлага. "По искане на ПФК Лудогорец 1945 Разград и на основание чл. 44, ал.1,..

публикувано на 23.07.24 в 18:40

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха над Албания, а родният тим има и две загуби - от Сърбия и Турция. Утре е последният мач на..

публикувано на 23.07.24 в 17:34
Александра Фейгин

Фейгин подготвя новите си програми с хореограф номер 1 за 2024 година

Най-добрата ни състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин подготвя новите си програми с Беноа Ришо, който бе обявен за хореограф №1 на 2024 година от Международния кънки съюз! Лагерът се провежда във френския град Англе, който се намира в непосредствена близост до Атлантическия океан.  Възпитаничката на Андрей и Ина Лутай е  единствената..

публикувано на 23.07.24 в 15:39

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се знае дали въобще ще продължи да кара, заради сериозните финанси, който му трябват за всяка една от..

публикувано на 23.07.24 в 09:30
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят след две седмици, а на мен ми трябват още около стотина точки.  Почти невъзможно е да стане...

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели..

публикувано на 23.07.24 в 06:47