Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативата „Подай ръка“ - когато децата с проблеми в развитието срещат добротата на големите спортисти

Двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева, най-добрата ни сноубордитска  Александра Жекова, двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян, националката по художествена гимнастика Невяна Владинова, волейболната легенда Евгени Иванов  влизат в боулинг зала в ролята на капитани на „Отборите на доброто“ и  ще поведат отборите си  към голямата цел - набиране на средства за рехабилитация на деца, които се нуждаят от допълнителна професионална медицинска помощ.

Събраните пари от кампанията "Подай ръка"  ще бъдат дарени целево на фондация „Деца с проблеми в развитието“. Неправителствената организация ще избере деца-пациенти на центъра, които ще бъдат подпомогнати със средствата, събрани от турнира. Семействата ще бъдат избрани по предварително обявени критерии, които вече са публикувани на сайта на организацията, сподели Анита Кънчева - председател на фондация „Деца с проблеми в развитието“.

От създаването си през 2006 година до сега фондацията работи с около 200 деца годишно. През 2009 фондацията създава медицинския център „Деца с проблеми в развитието” за активна рехабилитация, терапевтични занимания и грижи за деца с проблеми в развитието. Това оказва се, че това  е една стъпка към осъществяването на следващата мечата, а тя е изграждане на цялостен комплекс за рехабилитация на дацета с проблеми. Този проект е още в начален етап, но добрата новина е, че за неговото изграждане вече има отреден терен.

Професионални боулинг играчи, включително деца, които участват в официални турнири на Българската боулинг федерация, ще бъдат ментори по време на игрите. Таксата за участие на човек в някой от осемте отбора е 20лв. Всеки, който желае да стане част от отбори водени от едни от най-добрите ни спортисти  и да подкрепи каузата, може да го направи като заяви желание за участие на  e-mail на турнира, защото това е начин да дадем своя  малък принос към доброто, както каза  най-добрата ни състезателка по сноуборд, която преди година и половина прекрати активна състезателна дейност Александра Жекова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална виция на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде влетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагнерика. Бадминтониските ни и ръководството на БФ Бадминтон са си..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38