Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куман: Представянето на Меси може и да е по-добро

Куман: Представянето на Меси може и да е по-добро
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Барселона - Роналд Куман, не приема своя тим като един от фаворитите за спечелване на Шампионската лига по футбол през новата кампания. Каталунският отбор започна доста колебливо поради причини извън терена, а сега се застрахова пред медиите.

Той говори преди визитата в Унгария на местния шампион Ференцварош: "Когато си в Барселона, ти си длъжен винаги да се бориш за трофеи - било то в Ла Лига или Лига Европа. Барселона си е Барселона, но тази година определено не сме сред фаворитите, заяви Куман преди началото на битката в Група G. Последните кампании на Барса при най-добрите отбори могат да бъдат приемани като провали, тъй като те имат едва един полуфинал от последната спечелена купа през 2015-а година. Именно тези резултати бяха сочени като причина за желанието за напускане на супер-звездата Лионел Меси“.

Аржентинският нападател изрази желанието си да вдигне трофея отново и този сезон може да бъде последен шанс да го направи с Барса, тъй като настоящият му договор изтича догодина. А самият той иска да си тръгне.

Куман допълни: "В момента може да се каже, че представянето му може да бъде по-добро, коментира Куман представянето на 33-годишния капитан. Но когато го гледам всеки ден, ми става ясно, че той е щастлив. Доволен е и е истински капитан. Нямам причина да не бъда недоволен от усилията му", каза още бившият централен защитник“.

Мачът с Ференцварош идва само четири дни преди първото Ел Класико за сезона, на което Барса е домакин. Но Куман твърди, че играчите му мислят само за срещата с унгарците: "Знаем, че няма да бъде лесен мач. Срещу нас ще се изправи силен отбор. Съботната среща в момента не е важна. От значение е само срещата утре в Шампионската лига. Няма слаби съперници днес, така че не можем да се настройваме за лесен двубой. Но от друга страна, винаги е важно в Шампионската лига да стартираш с победа. Особено, ако играеш у дома".

Барселона ще бъде без вратаря Марк-Андре Тер Щеген, както и без Жорди Алба и Самюел Юмтити, които са извън строя за дълъг период от време.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистиките на Левски

Волейболистките на Левски София направиха перфектен старт в европейските турнири. Воденият от Радослав Арсов тим надигра словашкия ВП УКФ Нитра с 3:0 (25:12, 25:12, 25:14) в първия двубой от 1/32-финалите на турнира "Чалъндж къп", който се игра пред 100 зрители в зала “Левски София”. Това бе страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на..

публикувано на 09.10.24 в 21:44

Поражение за Рилски спортист в груповата фаза за Купата на ФИБА Европа

Българският шампион Рилски спортист загуби от унгарския Алба Фехервар с 88:100 (17:30, 20:22, 21:33, 30:15) като гост в Секешфехервар в първа среща от група F на турнира за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Домакините от Алба Фехервар поеха инициативата още в началото на двубоя и след силна първа четвърт поведоха с 30:17. Рилски спортист не..

публикувано на 09.10.24 в 21:13

Волейболният Нефтохимик с победа над гръцкия Кифисия в турнира Чалъндж къп

Отборът на Нефтохимик 2010 започна триумфално сезона си - с европобеда с 3:01 (25:18, 25:17, 25:19) над гръцкия съперник Кифисия в първи 1/32-финал за Чалъндж къп пред повече от 1000 зрители в новата зала "Арена Бургас". Нехтохомимик започна със състав: Добромир Димитров, Рафал Фарина, Аксел Трухчев, Шимон Крайчович, Франсоа Ребейрол, Красимир..

публикувано на 09.10.24 в 20:59

Баскетболистките на Берое с втора победа в Адриатическата лига

Българският шампион Берое (Стара Загора) победи тима на Студио Загреб с 65:53 (15:19, 12:15, 17:12, 21:7) като гост в Хърватия в двубой от Адриатическата лига по баскетбол за жени. Успехът бе втори от двата изиграни мача на Берое в турнира до момента, а отборът оглави временното класиране. По-добро второ полувреме осигури победата за старозагорки,..

публикувано на 09.10.24 в 20:11

Монтана с първи успех за сезона в Адриатическа лига по баскетбол

Отборът на Монтана 2003 се наложи над хърватския Задар Плюс с 84:63 (28:16, 14:15, 27:16, 15:16) като домакин в зала „Младост“ в Монтана и постигна първа победа за сезона в Адриатическата лига по баскетбол за жени. Българският вицешампион, който вече има актив от един успех и една загуба, стартира ударно двубоя. По-малко от три минути преди края на..

публикувано на 09.10.24 в 20:07

Хиляди привърженици на Левски посетиха премиерата на филма за Георги Аспарухов

Хиляди привърженици на Левски посетиха за премиерата на филма за "синята" легенда Георги Аспарухов "Гунди - Легенда за любовта", която се състоя в зала "Арена София".  Част от официалните гости бяха футболистите и треньорите в Левски, президентът на клуба Наско Сираков заедно със съпругата си Илиана Раева, бившият президент на БФС Валентин Михов, Благой..

публикувано на 09.10.24 в 19:02

Трикратна световна шампионка по олимпийско таекуондо идва за тренировъчен камп в София

В средата на ноември една от най-добрите състезателки по олимпийско таекуондо в света Бианка Кук и нейният съпруг и треньор Арън Кук пристигат в България, за да проведат тренировъчен камп.  Англичанката е участвала три пъти на олимпийски игри. Тя е трикратна световна шампионка и бивша номер едно в световната ранглиста. Аарън Куук също е..

публикувано на 09.10.24 в 18:49