Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков обяви, че създава гражданска платформа "Българско лято"

Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков обяви в профила си във "Фейсбук", че създава гражданска платформа "Българско лято", която да прерасне в партия.
Божков публикува клип от фейсбук страница на "Българско лято" с кадри от учредителното събрание, проведено вчера. Виждат се двайсетина души с маски. Става ясно, че предстоят вътрешни избори за регионални лидери, а след това участие в парламентарните избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Володимир Зеленски подписа указа

Зеленски подписа новия закон за мобилизацията

Украинският президент Володимир Зеленски подписа днес новия закон, който променя правилата за мобилизация, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на парламента. Това съобщи БТА. Нормативният акт ще влезе в сила месец след публикуването му в държавен вестник. Той задължава мъжете да обновяват данните си, които дават пред властите, подпомага..

публикувано на 16.04.24 в 18:09

Мирела Веселинова: Информация от прокуратурата изтича, когато делото е с политическа цел или по поръчка

Комисията за Нотариуса, контрабандата, която сега откриват българските депутати, делото за митниците, неразследваното изчезване на Пепи Еврото и др. се превърнаха в предизборна кампания, те са вече част от предизборната кампания.  Това коментира журналистът от "Капитал" Мирела Веселинова пред БНР. Делото на Петя Банкова се отложи,..

публикувано на 16.04.24 в 18:08
Пламен Тончев

ДАНС: Коцев е запознал обвинения в контрабанда Стефан Димитров с директори на ОДМВР

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е запознал обвинения в контрабанда Стефан Димитров с директори на ОДМВР-та в страната. Това обясни председателят на ДАНС Пламен Тончев по време на изслушването си във временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалното участие на Асен Василев в тях. Отново..

публикувано на 16.04.24 в 17:39
Добромир Живков

Добромир Живков: Може би големите зърнопроизводители са оказали натиск за оставката на Кирил Вътев

Може би големите зърнопроизводители са оказали натиск и земеделският министър Кирил Вътев напуска служебното правителство на Главчев . Това коментира Добромир Живков от "Маркет линкс" в интервю пред БНР.  "Имаше сериозен конфликт между големите зърнопроизводители, които са влиятелни и на места разполагат с политически лостове. И да..

публикувано на 16.04.24 в 17:04
Мария Павлова

Мария Павлова: Ако президентът не подпише указ, ще остане настоящият външен министър

Преди да стане ясно, че премиерът Димитър Главчев е поискал смяната и на министъра на земеделието, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че държавният глава продължава да провежда консултации и да събира информация във връзка с предложението да издаде указ за освобождаването на външния министър Стефан Димитров.  Очаква се Румен Радев: Ще..

публикувано на 16.04.24 в 17:01

Димитър Къцарков: ЕС и САЩ трябва да се завърнат по-сериозно в Близкия изток

В зависимост от големината на отговора на Израел към Иран може да се прецени дали ще се стигне до ескалация, или не.  Това обясни пред БНР Димитър Къцарков, експерт по отношенията в Близкия изток. Израел беше атакуван от ислямската република с над 300 дрона и ракети. Повод за атаката стана израелска така среку иранското посолство в Дамаск...

публикувано на 16.04.24 в 16:59

104 загинали на пътя от началото на годината до днес

104 души са загинали на пътя от началото на годината до днес, 40 от жертвите са пешеходци. Това съобщи за "Хоризонт" Росен Рапчев от Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".  "Пешеходците много често смятат, че пешеходната пътека е едва ли не щит, но тя не дава изключително предимство на пешеходците. А много е важно пешеходецът, преди..

публикувано на 16.04.24 в 16:58