Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална футболна база в Бояна е домакин на турнира „7:0 за хората срещу зависимостите“

Снимка: Архив

Национална футболна база в Бояна от днес до неделя е домакин на инициативата "7:0" за хората срещу зависимостите". В програмата са заложени дискусии и тренировки, както и турнир по футбол.
   
Основната цел на проекта е да се създадат условия за преодоляване на социалните граници по отношение на зависимите хора, както и предотвратяване на рисковото поведение и повишаване на мотивацията за трезвен начин на живот чрез спорт и обучение. Идеята е да се използва страстта на българите към футбола, за да се заинтригуват и вдъхновят младите хора, които да изградят по-добър живот за себе си и да обединят общностите, в които живеят.

Инициативата се провежда ежегодно от 2015 г. Досега в нея участие са взели над 688 души.  Тази година заради пандемията от Covid-19, в проекта ще участват само български граждани, а общият брой на участниците няма да надвишава 50 души.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС потвърди частичното прекратяване на договора между НЗОК и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Върховният административен съд (ВАС) потвърди частичното прекратяване на договора между НЗОК и УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", наложено като санкция от Здравната каса през 2021 г. заради отчетени, но неизвършени дейности за лечение на чернодробни и бъбречни заболявания. Решението е от 1-ви юли и е окончателно. Според посочени в съдебното решение..

публикувано на 19.07.24 в 16:30
Земеделското изложение „Ден на полето“, организирано от Добруджанския съюз

Земеделци от страната се събират на изложението "Ден на полето" в Добрич

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение „Ден на полето“. Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и селскостопанска техника.  Тази година форумът ще се проведе в землището на село Попгригорово от 23 до..

публикувано на 19.07.24 в 16:24

Запрянов представи меморандум за придвижването на военни части между България, Гърция и Румъния

Министърът на отбраната Атанас Запрянов представи пред Народното събрание подписания наскоро меморандум за улесняване придвижването на съюзнически военни части между България, Гърция и Румъния.  Запрянов заяви, че споразумението се отнася до модернизиране и изграждане на железопътни линии, транспортни артерии по направление Кулата - Видин -..

публикувано на 19.07.24 в 16:16

Заседание на Съвета по сигурността към МС с участие на представители на парламентарните сили

Под председателството на служебния премиер Димитър Главчев се провежда съвет по сигурността заради пожарите в страната. Този път с участието на представители на парламентарните сили. Николай Денков от ПП-ДБ, Костадин Костадинов от "Възраждане" и Станислав Балабанов от ИТН коментираха преди началото, че свикването на съвета е закъсняло...

публикувано на 19.07.24 в 16:15

БЧК започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите

Българският червен кръст започва дарителска кампания в помощ на пострадалите при пожарите в страната.  За целта е открита специална банкова сметка.  Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят и с есемес на кратък номер 1446 за всички мобилни оператори - стойността на дарението е 1 лев.

публикувано на 19.07.24 в 16:03
Първан Дангов

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на Дупница Първан Дангов

Районната прокуратура в Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу кмета на Дупница Първан Дангов за отправени закани спрямо началника на Районното управление на полицията в града Крум Зарев, съобщиха за БНР от обвинението.  Досъдебното производство по случая е от средата на май, а конфликтът между двамата по телефона станал през март...

публикувано на 19.07.24 в 15:58

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана

24-часов режим на водата въвеждат за пет села в област Монтана. Липсата на дъжд принуди ВиК да направи предложение до кметовете. Три села от община Чипровци и две от община Вълчедръм минават на воден режим.  Липсата на дъждове принуди ВиК - Монтана да направи предложение до кметовете.  В Чипровци на воден режим минават Равна, Горна..

публикувано на 19.07.24 в 15:55