Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) надигра съименника си от Враца

Ботев (Пловдив)
Снимка: Архив

Футболистите на Ботев (Пловдив) победиха с 2:0 Ботев (Враца) в среща от 10-ия кръг от Първа лига, изиграна на базата на "канарчетата" в пловдивския квартал Коматево. Във втората минута Димитър Тонев от домакините излезе на опасна позиция, вратарят на врачани Красимир Костов не успя да хвана топката, но съотборникът му Васил Добрев я изчисти. Гостите отвърнаха с опасна атака три минути по-късно, но Юлиян ненов стреля неточно. Три минути по-късно Юлиан Ненов от гостите пропусна да се разпише от чиста позиция. В 25-ата минута отново той се отзова на удобна позиция, но пропусна. След десет минути младият таланта на домакините Димитър Тонев отправи неточен удар след опасна атака. Четири минути преди почивката отново той се освободи в наказателното поле и стреля, но вратарят на врачани изби коженото кълбо.

Второто полувреме започна с разменени остри атаки. В 47-ата минута Георги Аргилашки изби топката след коварно центриране на Димитър Буров. След седем минути Димитър Тонев получи получи топката след Тодор Неделев, но падна в наказателното поле на съперника и я загуби. Домакините поведоха в резултата в 56-ата минута. Славчо Шоколаров центрира по земя в наказателното пъле на гостите. Крисимир Костов изби коженото кълбо, но те се удари в тялото на Атанас Илиев и влезе във вратата на врачани за 1:0. Домакините заиграха по-уверено и стигнаха до второ попадение. Негов автор стана именникът Димитър Тонев в 66-ата минута. Той овладя топката, влезе в наказателното поле на врачани и прати топката в горния десен ъгъл за 2:0. Този гол обезкуражи гостите, които не успяха  на реагират. В 74-ата минута Тодор Неделев стреля опасно, но топката излезе в аут. Домакините продължиха да са по-активни, но пропуски пред вратата на противника направиха Тодор Неделев и Атанис Илиев.


10-и кръг от Първа лига:
Ботев (Пловдив) - Ботев (Враца) 2:0 (0:0)
голмайстори: 1:0 Атанас Илиев 56, 2:0 Димитър Тонев 66
жълти картони:
Ботев (Враца): Чавдар Ивайлов, Аласан  Аласан Н' Диайе
съдия: Станислав Тодоров
състави
Ботев (Пловдив): Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Виктор Генев, Станислав Работов, Маркиньос Педросо (62-Мите Цикарски), Филип Филипов, Мишел Еспиноза,  Славчо Шоколаров, Тодор Неделев (90-Салиф Сисе), Атанис Илиев, Димитър Тонев (85-Бисер Бонев);
Ботев (Враца): Красимир Костов, Атанас Зехиров, Аласан Н'Диайе, Васил Добрев,  Владислав Узунов, Даниел Генов, Димитър Буров, Илия Миланов, Педро Лагоа (75-Ивайло Михайлов), Чавдар Ивайлов (66-Петър Атанасов), Юлиан Ненов (66-Том).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

СДВР извидра вандалите изпочупили залата на ЦСКА, грози ги до 5 г. затвор

Столичната дирекция на вътрешните работи  се сезира и издирва вандалите, които изпочупиха в неделя вечерта прозорците на залата на клуба по спортна гимнастика ЦСКА.  Вече е образувано досъдебно производство, а ако извършителите бъдат установени, те ще бъдат подведени под отговорност по чл. 216 от Наказателния кодекс, според които ги грози до 5..

публикувано на 27.08.24 в 15:01
Национален отбор на България по спортна аеробика

Над 560 състезатели от 25 държави със заявка в МТ по спортна аеробика в Пловдив

Над 560 състезатели ще участват в 15-о издание на международния турнир по спортна аеробика "PLOVDIV CUP AEROBICS OPEN" за деца, юноши и девойки, мъже и жени, което ще се проведе от 30 август до 1 септември в Пловдив. Надпреварата се организира от спортен клуб "Аеробика-АМД", с подкрепата на Община Пловдив и на Съюза по аеробика България с председател..

публикувано на 27.08.24 в 12:38

Ювентус оглави класирането

Ювентус разгроми Верона с 3:0 на "Марк Антонио Бентегоди" в последния мач от втория кръг на Серия "А".  Първото попадение реализира Душан Влахович в 28-ата минута, в 39-ата се разписа защитникът Никола Савона, а след почивката Влахович беше точен от и от дузпа.  По този начин отборът на Тиаго Мота единствен е със стопроцентов актив от 6 точки и..

публикувано на 27.08.24 в 06:47
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна на старта на US Open

Виктория Томова отпадна в първия кръг на Откритото първенство на САЩ.  Тя отстъпи със 7:6, 0:6, 5:7 срещу рускинята Екатерина Александрова, 31-ва в световната ранглиста. Началото беше чудесно за Томова. Първият сет беше решен след тайбрек, в който Вики показа хладнокръвие и направи няколко перфектни отигравания. Вторият започна катастрофално за..

публикувано на 27.08.24 в 06:16

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50