Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младеж е убит от руската полиция, след като ранил полицай в Татарстан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Русия е ликвидирала 16-годишен младеж в населения предимно с мюсюлмани Татарстан, след като той се опитал да подпали полицейски участък и намушкал служител на органите на реда, предаде Ройтерс.

Руският Следствен комитет обяви, че третира инцидента като предполагаема терористична атака и разследва случилото се.

Младежът се опитал да подпали участъка в град Кукмор в руската република с коктейл „Молотов“ и намушкал полицая три пъти при опит за арест.

Друг полицай стрелял предупредително във въздуха, след което убил на място нападателя, чието име не се съобщава.

Мотивите за атаката не са известни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протести срещу расизма в Обединеното кралство

Протести срещу расизма ще се проведат по-късно днес в цялото Обединено кралство,  включително пред офиса на партията на Найджъл Фараж. Националното движение "Да се изправим срещу расизма" /Stand Up To Racism/ е основният организатор на инициативата. Напрежението остава високо през този уикенд, като полицията разполага с информация, че са..

публикувано на 10.08.24 в 13:24

Издирват истории, свързани с Пенчо Семов и вилата му в Габрово

Екипът, заел се да върне към живот някогашната вила на видния индустриалец Пенчо Семов в Габрово, издирва истории, свързани с мястото и големия дарител. Намеренията на инвеститора са в сградата да бъде обособена музейна част.  Реставрацията на 4-етажната вила на видния индустриалец Пенчо Семов започна, след като преди две години сградата с..

публикувано на 10.08.24 в 13:21

По шестима са се борили за едно работно място през юни

През месец юни за едно свободно работно място са се конкурирали средно шестима безработни, сочат анализите на Агенцията по заетостта. Най голяма е била конкуренцията в областите Габрово и Хасково, там  за една позиция кандидатите са били по 14 , а в Ловеч по 13. Видин отново е областта с най висока безработица - 15 процента, а в Монтана тя..

публикувано на 10.08.24 в 13:10

Пети ден активни бойни действия в Курска област

Пети ден продължават активните бойни действия в Курска област след нахлуването на украински сили на руска територия. Русия обяви, че въвежда режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области - Брянска, Белгородска и Курска. Руските власти посочиха, че решението е взето от Александър Бортников, ръководител на руската..

публикувано на 10.08.24 в 13:02

Жертва и няколко ранени при руски удар по Краматорск

Един цивилен бе убит, а няколко - ранени при руски удар по украинския град Краматорск в Донецка област. Това съобщи в Telegram областният управител Вадим Филашкин. "Тази сутрин руснаците удариха обект от критичната инфраструктура в града с ракета", добави Филашкин, цитиран от БТА.   По думите му съоръжението е сериозно пострадало...

публикувано на 10.08.24 в 11:26

СФСМВР: С избора на служебен вътрешен министър трябва да се осигури спокойствие и устойчивост

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) публикува позиция, в която посочват, че с избора на служебен министър на вътрешните работи трябва да се осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати. "Надяваме се определената за кандидат за служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева да се..

публикувано на 10.08.24 в 11:10
Илияна Йотова

Йотова не очаква спад на политическото напрежение след избора на Грънчарова - Кожарева

Вицепрезидентът Илияна Йотова не очаква да спадне политическото напрежение след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.  "Още повече - заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали и сигналите в това отношение до този момент също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на..

публикувано на 10.08.24 в 10:59