Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико Мадрид продължава без загуба в Ла Лига

Снимка: focus-news.net

Атлетико Мадрид победи като гост Осасуна с 3:1 в среща от осмия кръг на футболното първенство на Испания и продължава без поражение от началото на сезона в Ла Лига.

Възпитаниците на Диего Симеоне имат четири успеха и две равенства от шест мача, което им отрежда трето място във временното класиране с 14 точки. Лидер е Реал Мадрид с 15 точки и мач повече, пред Реал Сосиедад с 14 точки и мач повече.

Жоао Феликс от дузпа в 43-ата минута откри резултата за гостите, а в 48-ата той пропусна за втори път да се разпише от бялата точка, след като топката срещна страничната греда.

Все пак е 69-ата минута Жоао Феликс се реваншира за пропусната втора дузпа и с направи 2:0 с втория си гол в мача.

Десет минути преди края хърватинът Анте Будимир върна един гол за домакините, а в 88-ата Лукас Торейра оформи крайното 3:1 за Атлетико.

Осасуна заема девето място в подреждането с 10 точки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спартак Варна се доближи до лидера Левски

Спартак 1918 Варна постигна минимална победа с 1:0 над Арда и спечели трета победа в първенството на България по футбол. Единственият гол в мача вкара Антонио Вутов през първата част. С успеха си момчетата на треньора Александър Томаш излязоха на второто място във временното класиране с 10 точки преди изиграването на останалите срещи от кръга...

публикувано на 16.08.24 в 21:14

Пьотър Нестеров отстрани водача в схемата в Мутенц

Националът на България за Купа "Дейвис" Пьотр Нестеров се класира за полуфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Мутенц (Швейцария) с награден фонд 25 000 долара. Поставеният под номер 5 български национал победи водача в схемата Елмер Мьолер (Дания) със 7:6(4), 3:6, 7:6(7), за  3,24 часа. За място на финала Нестеров ще играе срещу Мика..

публикувано на 16.08.24 в 17:54

Треньорът на ЦСКА София: Срещу Славия ще сме различен отбор

Старши треньорът на ЦСКА - Томислав Стипич даде пресконференция преди домакинството срещу Славия от 5-ия кръг в Първа лига. „Тук съм вече 63 дни и сме имали само един наистина лош ден - във Врана. Всички останали бяха много добри. За всички нас беше болезнена ситуация този ден. Сега имаме време да използваме този мач за поправка. Мисля, че ще покажем,..

публикувано на 16.08.24 в 17:11

Станислав Генчев: Лудогорец ще е мотивиран след тежката загуба

"Отлагането на мачове не води до нищо добро. Трябва да се вземе генерално решение да не се отлагат мачове. Да се придържаме към ритъм на игра и сгъстен цикъл", обяви треньорът на Левски Станислав Генчев на пресконференция преди дербито от петия кръг на efbet Лига срещу Лудогорец, информира БГНЕС. До последно се смяташе, че разградчати ще поискат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:08

Олимпийските шампиони по борба получиха допълнителни премии

Олимпийските шампиони Магомед Рамазанов и Семен Новиков получиха по 20 000 лева допълнително премии за златните медали от игрите Париж 2024. Наградите им бяха връчени от един от спонсорите на федерацията. За успеха във френската столица златните медалисти бяха поздравени от негови представители. Рамазанов донесе титла в свободния стил след 28-годишна..

публикувано на 16.08.24 в 14:57
Трима нови треньори влизат в щаба на волейболния Марица

Трима нови треньори влизат в щаба на волейболния Марица

Трима нови специалисти влизат в щаба на наставника на женския волейболен шампион на страната Марица (Пловдив) - Ахметджан Ершимшек, информираха от клуба. Това са помощник-треньорите Владан Шараба и Петко Иванов, както и Антон Грудов, който ще отговаря за кондиционната подготовка. Шараба е роден на 12 юли 1990 година в Сърбия. Бил е в..

публикувано на 16.08.24 в 11:33
Левски-Триадица посрещна тържествено Боряна Калейн

Деца се снимаха с медала на Боряна Калейн

Клуб по художествена гимнастика Левски-Триадица организира тържествено посрещане на олимпийската вицешампионка в многобоя от Париж 2024 - Боряна Калейн, което бе уважено и от кмета на София - Васил Терзиев. Десетки деца се събраха в двора на 47 СОУ "Христо Г. Данов", за да поздравят своята любимка. Калейн им даде сребърния си медал, за да се..

публикувано на 16.08.24 в 11:29