Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят партньори за изграждане на жилища за социално слаби в Търговище

Снимка: Община Търговище

Община Търговище търси партньори по проект за изграждане на съвременна жилищна среда за социално слаби семейства и интеграцията им, съобщава кореспондентът ни Евтим Петков.

По проекта се предвижда изграждането на 18 социални жилища по Оперативна програма „Региони в растеж“, а по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ са заложени мерки за постигане на социално-икономическа интеграция на социално слаби семейства.

От общината очакват партньорство с неправителствени организации, центрове за информация и професионално ориентиране, доставчици на социални и здравни услуги, социални предприятия и кооперации на хора с увреждания, обучителни организации и институции, общини, държавни и общински детски градини и училища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Израелската армия съобщи, че е ликвидирала около 200 терористи в болница в Газа

Израелската армия продължава офанзивата си срещу "Хамас" в Ивицата Газа на фона на все по-големия международен натиск за прекратяване на огъня заради задълбочаващата се хуманитарна криза. Според ООН Израел пречи на доставките на помощи и използва глада като оръжие, което е равносилно на военно престъпление. Фолкер Тюрк: Гладът в Газа може..

публикувано на 28.03.24 в 17:38
Юлиана Николова

Юлиана Николова: Надявам се предсрочните избори да не задушат европейските цели на България

Очаквам Шенген да бъде приоритет и за следващото правителство . Това каза пред БНР Юлиана Николова, директор на портал "Европа". "Много малко от политическите сили, които ще се явят на избори, открито заявяват, че присъединяването към Шенген е грешка. Не чувам такива заявления. Това временно отлагане на сухопътния Шенген трябва да бъде преодоляно..

публикувано на 28.03.24 в 17:17
Лидия Енчева

10 000 лв. отпуска община Силистра на младата тенисистка Лидия Енчева

10 000 лева ще отпусне община Силистра на млада тенисистка от града – Лидия Енчева, за постигнати високи резултати на национално и международно ниво. Решението е взето на заседание на местния парламент днес. Седемнайсетгодишната Енчева е републикански шампион по тенис на закрито и вицешампион по тенис на открито за миналата година. Печелила..

публикувано на 28.03.24 в 17:15
Директорът на ОДМВР Перник ст. комисар Милчо Милчов връчи първата значка

В Перник дадоха начало на кампания за използване на колани в колите

Директорът на ОДМВР в Перник ст. комисар Милчо Милчов даде старт на тазгодишната образователна кампания за използване на колани на задните седалки на автомобилите и обезопасителни системи за деца. Инициативата ”Инспектор по коланите” е на ОДМВР – Перник и стартира миналата година, като амбицията на ръководство е да се превърне в ежегодна,..

публикувано на 28.03.24 в 17:10

Данъкът за недвижимо имущество в Силистра става 3 промила

От 1 януари догодина силистренци ще плащат данък недвижимо имущество – 3 промила, решиха общинските съветници днес. До момента ставката бе 1 и 1,5 промила за жилищни и нежилищни имоти. Мотивът на кметската администрация за това предложение е недостигът на средства за издръжка на местни дейности. Така от 900 хил. лв., догодина..

публикувано на 28.03.24 в 17:02

440 трудови злополуки са регистрирани за 2023 г.

Пет са тежките трудови злополуки, станали в страната ни през месец март, а за миналата година са регистрирани 440 злополуки, пряко свързани с дейността на пострадалите служители.  Данните представи изпълнителният директор на „Главната инспекция по труда“ инж. Екатерина Асенова.  Заради нарасналия процент трудов травматизъм инспекцията..

публикувано на 28.03.24 в 16:55
Геновева Петрова

Геновева Петрова: Рисковете политическата криза да прерасне в институционална са налице

Рисковете политическата криза да прерасне в институционална са налице , ако политическите лидери не намерят достатъчно разум и отговорност, за да я избегнем. Това каза пред БНР Геновева Петрова, социолог от "Алфа рисърч". " Вече се виждат несъвършенствата на последните конституционни промени, отнасящи се до служебните правителства . Разчитам на..

публикувано на 28.03.24 в 16:41