Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Альона Косторная е начело след кратката програма на турнира Гран При в Москва

Альона Косторная
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рускинята Альона Косторная води след кратката програма при жените на турнира Гран При по фигурно пързаляне в руската столица Москва. Тя получи за изпълнението си оценка от 78.84 точки. Втора и трета се наредиха нейните сънароднички Елизавета Туктамишева  със 74.70 точки и Александра Трусова със 70.81. Косторная е европейска шампионка и победителка на финала Гран при за миналия сезона.

Рускинята няма да изпълнява троен аксел във волната си програма, тъй като не е напълно готова.

"Готова съм малко повече, отколкото в Казан. Не съм доволна от самото представяне. Оценките са добри, но има над какво да се работи. Става въпрос не само за аксела. Все още няма да изпробвам тройния аксел. Защо да показваме елемента, ако не е съвсем готов. Трябва да показваме програми с готови скокове", добави тя.

Александра Трусова не разбира защо не е успяла да приземи троен аксел в началото на програмата си.

"Не знам защо не се получи. На тренировките и на загрявката всичко се получи. Ще работя по-усилено, както винаги. Работя върху всичко, опитвам се да поддържам форма", каза Трусова.

Руският дует Виктория Синицина и Никита Кацалапов спечелиха ритмичния танц при танцовите двойки с резултат 91.13 точки, което е повече от световния рекорд. Постижението обаче няма да бъде зачетено, тъй като този сезон турнирите Гран При се провеждат във формат на национални състезание. Рекордът принадлежи на Габриела Пападакис и Гийом Сизерон (Франция)  - 90.03 точки.

Анастасия Мишина и Александър Галямов водят след кратката програма при спортните двойки

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борислава Иванова

Борислава Иванова е на финала при жените на турнир по спортна аеробика в Прага

Борислава Иванова спечели квалификацията и се класира за финала при жените в 17-о издание на международния турнир по спортна аеробика "CZECH AEROBICS OPEN" в чешката столица Прага.  Българката получи най-високата оценка от 19.900 точки в пресявките. При девойките сред финалистките са Кристина Костова и Християна Златанова, които завършиха първа и..

публикувано на 20.04.24 в 06:21
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08
Рами Киуан (в червен екип)

Рами Киуан е на победа от медал на Европейското по бокс

Рами Киуан постигна втора убедителна победа за България в днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът на България не остави шанс на румънеца Мариан Булеу. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той срази съперника си с 5:0 (30:26, 30:27, 30:27, 30:26,..

публикувано на 19.04.24 в 18:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на Световната купа в Доха

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Доха (Катар). Състезателката на Филип Янев получи оценка от 13.466 точки (13.433 точки първи и 13.500 точки втори прескок).  Пред националката се наредиха представителката на Панама Карла Навас с 13.850 и Чан Ок Ан (КНДР) с 13.833 точки...

публикувано на 19.04.24 в 17:57
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше..

публикувано на 19.04.24 в 12:20
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43