Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данийл Медведев е на полуфинал в Лондон

Данийл Медведев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Данийл Медведев остана единственият тенисист без загуба в турнира на най-добрите осем тенисисти за сезона, който се провежда в Лондон. Руснакът победи Диего Шварцман с 6:3, 6:3 в последния си мач от груповата фаза на надпреварата.

Четвъртият в света Медведев вече си бе осигурил първото място в група Токио 1970 с победи над Александър Зверев и Новак Джокович, докато Шварцман нямаше шанс да продължи участието си в надпреварата, като руснакът не показа признаци на отпускане и категорично надигра своя съперник.

24-годишният Медведев бе солиден на собствен сервис, като отрази и двете точки за пробив, които се откриха пред Шварцман, а от своя страна проби подаването на аржентинеца общо три пъти, за да стигне до чист успех след час и 13 минути игра. По този начин руснакът ще влезе в днешния си полуфинален мач с Рафаел Надал, без да е загубил сет в Лондон до момента. Той обаче няма нито една победа в три мача срещу световния номер 2.

"Обичам да играя срещу голямата тройка. Когато бях малък и точно бях хванал ракетата, започнах да гледам турнирите от Големия шлем. Първо Роджър печелеше всичко, след това дойде Рафа и започна да печели, а след това Новак. За мен е голямо удоволствие да играя срещу тях и нямам търпение да се изправя срещу Рафа", коментира след двубоя Медведев.

Рафаел Надал и Данийл Медведев ще се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 часа българско време, а преди това в първия полуфинал от турнира световният номер 1 Новак Джокович ще играе Доминик Тийм от 16:00 часа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стефани Стоева

Стефани Стоева отпадна от турнира в Лима

Стефани Стоева отпадна на четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон в Лима (Перу). Националката загуби от водачката в схемата Жулиана Виана Верейра (Бразилия) с 13:21, 11:21 за 34 минути. Преди този двубой Стоева постигна две победи - над представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12  и над Жеизиане..

публикувано на 18.10.24 в 20:01
Берое победи Спартак (Вн) с 3:0

Берое с класическа победа над Спартак (Вн)

Отборът на Берое постигна класическа победа над Спартак (Варна) с 3:0 в мач от 8-ия кръг на футболното ни първенство. Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантяго Годой бяха автори на головете за тима от Стара Загора, като и трите попадения паднаха след груби грешки в защитата на Спартак. Това бе и дебют на новия треньор на старозагорци Хосу Уребе...

публикувано на 18.10.24 в 20:00

Феновете на Левски са изкупили билетите за мача с ЦСКА София

Феновете на Левски са изкупили всички билети, които им се полагат за дербито срещу ЦСКА София в събота, съобщава Спортал. Снощи те са разграбили и последните пропуски, след като бяха останали още няколкостотин. Така левскарите са се сдобили с общо над 16 900 места в секторите “А” и “Б”. Феновете на ЦСКА София са изкупили 7569 билета. За тях има..

публикувано на 18.10.24 в 05:50
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в зала от категории АТР 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767 455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета победи със 7:6(1), 6:3 французина Контан Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22
Андрей Рубльов

Андрей Рубльов лесно стигна четвъртфиналите в Стокхолм

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Стокхолм (Швеция)  с награден фонд от 767455 евро. Поставеният под номер 1 руснак победи с 6:4, 6:1 Александър Мюлер за само 65 минути. Рубльов постигна пробив за 3:2 в първия сет, след което поведе в мача след 6:4. Във втората част френският тенисист на три..

публикувано на 17.10.24 в 22:41
Илиана Раева

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по..

публикувано на 17.10.24 в 22:28
Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Отпадна и последният българин на европейското по тенис на маса

Йоан Величков загуби на 1/32-финалите на Европейското първенство по тенис на маса, което се провежда в Линц, Австрия. Българинът отстъпи с 0:4 (3:11, 6:11, 6:11 и 9:11) срещу белгиеца Мартин Алегро. Величков беше последният роден представител на шампионата, а преди него участието си приключи и Цветелина Георгиева. Мария Йовкова, Виктория..

публикувано на 17.10.24 в 21:29