Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое с класическа победа над Спартак (Вн)

Берое победи Спартак (Вн) с 3:0
Снимка: БТА

Отборът на Берое постигна класическа победа над Спартак (Варна) с 3:0 в мач от 8-ия кръг на футболното ни първенство.

Енцо Еспиноса, Исмаел Ферер и Сантяго Годой бяха автори на головете за тима от Стара Загора, като и трите попадения паднаха след груби грешки в защитата на Спартак.

Това бе и дебют на новия треньор на старозагорци Хосу Уребе.

Берое откри резултата в 26-ата минута. Тогава Енцо Еспиноса открадна топката от Франьо Пърце, който бе последен в защитата, напредна сам срещу вратаря Никола Виденов и стреля покрай него с левия крак за 1:0.

В 40-ата минута Берое удвои преднината си и това пак стана след грешка на Спартак при изнасянето на топката.

Александър Цветков загуби около централната линия от Карлос Алгара, който веднага подаде на Исмаел Ферер отдясно, а последният вкара със силен диагонален удар в далечния ъгъл.

През второто полувреме вратарят на "соколите" Виденов отрази удари на Ферер и Фелипе Родригес.

Той обаче бе безпомощен в 78-ата минута.

Тогава Па Конате от Спартак върна топката към Франьо Пърце, който не успя да играе с нея и тя стигна до Годой, който излезе необезпокояван отдясно и с мощен диагонален шут направи преднината на Берое класическа.


По публикацията работи: Петър Ненов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботев (Вр) и Локо (Пд) направиха 0:0

Ботев (Вр) и Локо (Пд) не се победиха

Отборите на Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в мач от 8-ия кръг на футболната Първа лига. Това бе първият мач на Локомотив без треньора Любослав Пенев, като пловдивчани бяха водени от Христо Златински. Ботев пък се завърна на стадиона си във Враца, след като бе сменено тревното покритие. В първите минути на мача не се случи..

публикувано на 18.10.24 в 21:35
Левски победи ЦСКА с 3:0 гейма

Левски с девети поред успех срещу ЦСКА

Шампионът Левски се наложи над ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:19, 25:14) в откриващия мач от новото волейболно първенство при мъжете. Това се случи шест дни след полуфинала за Суперкупата на България, в който "сините" отново постигнаха чиста победа. Това бе и деветия пореден успех на Левски в дербито с ЦСКА в последните години. В първия гейм мачът..

публикувано на 18.10.24 в 21:26
Стефани Стоева

Стефани Стоева отпадна от турнира в Лима

Стефани Стоева отпадна на четвъртфиналите на единично жени на международния турнир по бадминтон в Лима (Перу). Националката загуби от водачката в схемата Жулиана Виана Верейра (Бразилия) с 13:21, 11:21 за 34 минути. Преди този двубой Стоева постигна две победи - над представителката на домакините Фернанда Мунар с 21:11, 21:12  и над Жеизиане..

публикувано на 18.10.24 в 20:01

Феновете на Левски са изкупили билетите за мача с ЦСКА София

Феновете на Левски са изкупили всички билети, които им се полагат за дербито срещу ЦСКА София в събота, съобщава Спортал. Снощи те са разграбили и последните пропуски, след като бяха останали още няколкостотин. Така левскарите са се сдобили с общо над 16 900 места в секторите “А” и “Б”. Феновете на ЦСКА София са изкупили 7569 билета. За тях има..

публикувано на 18.10.24 в 05:50
Григор Димитров

Григор Димитров е на четвъртфинал в Стокхолм

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в зала от категории АТР 250 в Стокхолм (Швеция) с награден фонд 767 455 евро. Димитров, който е шампион в надпреварата през 2013 година, е поставен под номер 3 и почива в първия кръг. На осминафиналите първата ни ракета победи със 7:6(1), 6:3 французина Контан Алис,..

публикувано на 18.10.24 в 00:22
Андрей Рубльов

Андрей Рубльов лесно стигна четвъртфиналите в Стокхолм

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Стокхолм (Швеция)  с награден фонд от 767455 евро. Поставеният под номер 1 руснак победи с 6:4, 6:1 Александър Мюлер за само 65 минути. Рубльов постигна пробив за 3:2 в първия сет, след което поведе в мача след 6:4. Във втората част френският тенисист на три..

публикувано на 17.10.24 в 22:41
Илиана Раева

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.  По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по..

публикувано на 17.10.24 в 22:28