Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев обърна Надал и е на финал в Лондон

Данийл Медведев
Снимка: БТА

Руснакът Данийл Медведев се класира за финала на заключителния турнир по тенис за сезона в Лондон, след като елиминира Рафаел Надал (Испания) с 3:6, 7:6 (4), 6:3 във втория полуфинал. Негов съперникът за трофея ще бъде австриецът Доминик Тийм, който преди това надигра Новак Джокович (Сърбия) със 7:5, 6:7, 7:6.

Успехът на Медведев е първи от досегашните 4 мача с Надал, а така той стана и третият руснак, стигнал финала във финалния турнир на АТП след Евгени Кафелников (1997 г.) и Николай Давиденко (2008 г. е финалист, а през 2009-а печели титлата).

Медведев завърши мача с 12 аса, допусна 3 двойни грешки и реализира 4 точки за пробив от 11 възможности. Надал отбеляза 3 аса и допусна 3 двойни грешки. Това бе първи успех на Медведев срещу Надал в 4-те срещи помежду им досега. Испанецът пък допусна първа загуба от 72 мача, след като повежда със сет. За последно това се случи на двубоя с Ник Кириос (Австралия) на турнира в Акапулко (Мексико) през февруари 2019 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Крумовград надигра с лекота Септември

Отборът на Крумовград победи Септември с 2:0 в мач от 7-мия кръг в Първа футболна лига Головете отбеляза бразилецът Матеус Енрике съответно в 26-тата и 50-та минути. В класирането Крумовград е на 12-та позиция с 6 точки, докато Септември е последен без точков актив.

публикувано на 31.08.24 в 23:18

Манчестър Сити се наложи като гост срещу Уест Хям

Манчестър Сити се наложи с 3:1 като гост срещу Уест Хям в късния съботен мач от третия кръг в първенството на Англия. Хеттрик на Ерлинг Холанд осигури стопроцентов актив за шампионите, които имат девет точки. В десетата минута норвежкият нападател даде аванс Сити след асистенция на Бернардо Силва. Последваха пропуски на Кевин де Бройне, а в 19-ата..

публикувано на 31.08.24 в 22:01

Спартак и Левски си поделиха точките във Варна

Спартак 1918 Варна и Левски не успяха да си отбележат гол и завършиха 0:0 в мач от 7-ия кръг на българското първенство по футбол в Първа лига.  С точката Левски остава начело във временното класиране с 16, а варненският тим е втори с две по-малко преди изиграването на останалите мачове от кръга.  „Сините“ имат в актива си пет победи и по едно равенство..

публикувано на 31.08.24 в 21:39

Нов успех за младият Никола Мирославов в испанския пистов шампионат

Нов  успех записа младата ни надежда в мотоциклетните спортове Никола Мирославов.  В поредния кръг на испанския пистов шампионат в клас PreMoto 3 на пистата в Ещорил, Португалия, Никола отново завърши на първото място и развя българският трибагреник на пистата. Никола, който кара за „Bultaco racing“ завърши  5-ти в квалификацията, но в самото..

публикувано на 31.08.24 в 19:11

Българските пилоти с пет победи в кръга от БП по мотоциклетизъм край Плевен

5 победи в класовете си записаха българските състезатели в поредния кръг на Балканското първенство на писта на летищен комплекс „Долна Митрополия“ край Плевен. Успехи записаха Пламен Христов в SP 125, Ангел Траков във F 600, Иван Костадинов във F 1000, Димитър Митов в STK 1000 и Мартин Чой в Superbike. В отборното подреждане нашите пилоти останаха втори,..

публикувано на 31.08.24 в 18:46
Мика Пинто

ЦСКА София обяви трансфера на защитника Мика Пинто

ЦСКА-София обяви официално трансфера на левия краен бранител Михаел Гонсалвеш 'Мика' Пинто, който през миналия сезон се състезаваше за нидерландския Витес.  Срокът на договора на футболния национал на Люксембург не бе обявен официално от "червените".  Пинто прекара една година в отбора на Витес, с който записа 26 мача, един гол и две асистенции...

публикувано на 31.08.24 в 17:27
Адриан Андреев

Адриан Андреев се класира за финала на турнира в Порто

Адриан Андреев се класира за финала на сингъл на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Порто (Португалия) с награден фонд 74 825 евро. Шестият поставен в схемата Андреев победи с 6:4, 6:1 Николас Санчес Искиердо (Испания). Срещата продължи 94 минути.  23-годишният българин проби за 4:3 в първия сет и запази преднината си за 6:4. Във втората част..

публикувано на 31.08.24 в 16:32