Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова за Covid ваксинацията: Дали ще тичаме отново след събитията

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

В профила си във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че на 30 ноември в България се подготвя национален план за ваксинация, докато в Германия се изграждат центрове за ваксинация, а в Гърция са готови първите хладилници за съхранение на ваксини.

"Дали ще тичаме отново след събитията? Дали и този "план" ще е също толкова ясен, като "плана" за управление на кризата", задава реторичен въпрос на правителството вицепрезидентът Йотова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във В. Търново: Изложба припомня легендарните времена на българската авиация

Легендарните години на българската авиация представят моделисти от цялата страна във Велико Търново. Изложбата "Към небето" се открива тази вечер в изложбените зали "Рафаел Михайлов" и е безплатна за посещения. Представят се над 40 модела на различни самолети, летели с българските обозначите ни знаци, диорами, снимки и факсимилета на..

публикувано на 08.05.24 в 09:51

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом"

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом" на границата с Ивицата Газаи Египет, предаде Ройтерс. Граничните власти са започнали проверки на камионите с помощи от Египет. Пунктът беше затворен в неделя, след като четирима войници загинаха в района при палестински обстрел. ООН и други международни хуманитарни организации..

публикувано на 08.05.24 в 09:50
Наводненото летище в Порто Алегре.

Поне 90 са жертвите на наводненията в Бразилия

Спасители трескаво евакуираха хора, блокирани вчера от опустошителните наводнения в южния бразилски щат Рио Гранди до Сул. Съобщено беше за 90 загинали, оцелели отчаяно търсят храна и основни консумативи, предаде Ройтерс. В покрайнините на Елдорадо до Сул, на 17 километра от столицата на щата Порто Алегре, много хора спят край пътя и казаха на..

публикувано на 08.05.24 в 09:42
Барнсдал, Оклахома, 7 май 2024 г.

Извънредно положение след бури и торнада в Мичиган

Губернаторката на Мичиган Гретхен Уитмър обяви извънредно положение в районите, през които преминаха бури и торнада. Тежко засегнати от лошото време са и части от щата Оклахома, където един човек е убит, а друг е в неизвестност. Извънредно положение е обявено за окръзите Каламазу, Сейнт Джоузеф, Бранч и Кас. Повече от 32 000 потребители в..

публикувано на 08.05.24 в 09:34

Израелски заложник на "Хамас" бе обявен за мъртъв, убит при атаката на 7 октомври

Мъж от израелско-аржентински произход, заловен по време на нападението на ислямисткото движение "Хамас" на 7 октомври м.г. в Израел, е бил убит същия ден и тялото му се намира в Ивицата Газа, заяви група на семействата на заложници. Атаката на палестинската радикална групировка, при която бяха избити около 1200 израелци, повечето цивилни, предизвика..

публикувано на 08.05.24 в 09:09

Невена Добрева: Младите хора добре осъзнават ползите, които предоставя ЕС

Младите хора добре осъзнават ползите, които предоставя ЕС . Това обясни пред БНР Невена Добрева, председател на Фондация на предприемачество, култура и образование. Организацията работи по проект под надслов "Гласувай" , който се реализира в рамките на 18 месеца и днес е заключителната конференция. Ф инансиран е от ЕС и се изпълнява в..

публикувано на 08.05.24 в 09:01
Любомир Стефанов

Любомир Стефанов: Свидетели сме на изтрезняване на избирателите

В момента сме свидетели на изтрезняване , изказа мнение пред БНР политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов. " На българина като че ли този интензитет на избори – през 6 месеца, през 9 месеца, през 12 месеца, му подейства отрезвяващо да погледне ако не дългосрочно, то поне реалистично в избора , който му е под ръка, и да си даде..

публикувано на 08.05.24 в 08:30