Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова за Covid ваксинацията: Дали ще тичаме отново след събитията

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

В профила си във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че на 30 ноември в България се подготвя национален план за ваксинация, докато в Германия се изграждат центрове за ваксинация, а в Гърция са готови първите хладилници за съхранение на ваксини.

"Дали ще тичаме отново след събитията? Дали и този "план" ще е също толкова ясен, като "плана" за управление на кризата", задава реторичен въпрос на правителството вицепрезидентът Йотова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама души са загинали при руски удар по украинския град Суми

Двама души са загинали, а други четирима, сред които две деца, са били ранени, при руски въздушен удар по украинския граничен град Суми, съобщи военната администрация на областта. Разрушени са  частни домове и автомобили. На мястото са изпратени  екипи на спешните служби. Суми се намира от другата страна на границата с руската област Курск, където Киев..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Ловешкият манастир "Рождество Богородично" има храмов празник

Православната църква отбелязва днес Рождество на пресвета Богородица, познат още като Малка Богородица. Възстановеният манастир "Рождество Богородично - Ястреб" край Ловеч отбелязва днес своя храмов празник. Възстановяването на древния манастир започна преди 10 години с благословията на митрополит Гавриил и с усилията на отец Вениамин. Там вече са..

публикувано на 08.09.24 в 09:57

Продължава гасенето на пожара под Черни връх в Рила

Продължава наблюдението и гасенето на тлеещи огнища на пожара под Черни връх на 2300 м в местността Байрямица в Рила планина, който възникна на 23 август. И през почивните дни екипи пожарникари са на терена. Местното население в селата Биистрица и Самораново коментира, че пожарът ще тлее и ще има задимяване на места, докато не паднат..

публикувано на 08.09.24 в 09:48

"Неделя 150" се завръща в ефира на БНР

След летния отпуск предаването "Неделя 150“ се завръща в ефира на Българското национално радио. Специален гост ще бъде служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, който ще анализира предизвикателствата пред сигурността на страната и резултатите от срещата на Контактната група за Украйна в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия. За..

публикувано на 08.09.24 в 09:21

Полски Тръмбеш празнува 60 години от обявяването си за град

На християнския празник Рождество Богородично Полски Тръмбеш отбелязва 60 години от обявяването си за град. За честването е поканен президентът Румен Радев. Празникът ще започне с литургия в храма „Рождество Богородично”. Акцент в програмата е откриването на закрития плувен басейн в спортен комплекс „Добри Динев”. Изоставеният от 80-те..

публикувано на 08.09.24 в 09:14

Протести съпроводиха речта на Мицотакис на Солунския панаир

Мощни протестни демонстрации на синдикатите къпроводиха традиционната реч на премиера Кириакос Мицотакис пред участниците на международния панаир в Солун. Депутати от опозиционните партии участватхав протестните. За участие в протестите пристигнаха хора от цялата страна. Включиха се лекари, учители, пенсионери, студенти. Те скандираха, че искат..

публикувано на 08.09.24 в 09:06
Педро Алмодовар

Филм на Педро Алмодовар е победител на кинофестивала във Венеция

Завърши 81-ият кинофестивал във Венеция. Спечели го испанския режисьор Педро Алмодовар с филма "Съседната стая“. От 21 филма в конкурсната програма, 5 от които италиански, с наградата "Златен лъв“ за най-добър филм според очакванията бе отличен "Съседната стая“ на испанския режисьор Педро Алмодовар. Голямата награда  “Сребърен лъв“ на..

публикувано на 08.09.24 в 08:24