Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив събраха дарения за шоков фризер за кръвна плазма

Снимка: БГНЕС

Дарителската кампания за шоков фризер за кръвна плазма в Центъра за трансфузионна хематология в Пловдив приключва с успех. 

„Искахме да помогнем на лекарите в изключително тежката Covid криза“, каза за БНР един от инициаторите на кампанията Пепа Павлова.

„Започнаха да се включват много хора, много бързо се събра сумата“, обясни тя. 

Даренията са от 7 до 30 хиляди лева. Фризерът е на стойност 93 800 лева с ДДС.

След като дарителската сметка е била оставена отворена, е била събрана и сума за две легла за кръводаряване, а в момента продължава набирането за средства за консумативи.  

 „Всички превърнаха каузата в реален успех“, посочи Пепа Павлова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плаж на о-в Крит

В Гърция отново очакват температури над 40 градуса

Властите в Гърция са в повишена готовност за пореден ден на температури над 40 градуса и на много места - силни ветрове. Увеличават се нещастните случаи на туристи, стояли дълго време на слънце. За едно денонощие 54 пожарни огнища се запалиха в страната по информация на Гражданска защита. Днес отново под висок риск е почти цялата..

публикувано на 19.07.24 в 11:09
Мария Касимова-Моасе

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военната академия

Литературата оживява на откритата театрална сцена в парка на Военната академия "Георги С. Раковски" в София в рамките на фестивала "София Моно". Тази година програмата се състои предимно от драматизации по литературни творби на бележити автори за възрастни и деца.  Мария Касимова-Моасе е част от фестивала. Днес от 21 часа на сцената на фестивала..

публикувано на 19.07.24 в 11:09

Нови пожари в Кюстендилско

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка , на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето.  Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250..

публикувано на 19.07.24 в 10:58

Ще бъде ли възстановен самолетът на легендарния летец Димитър Списаревски?

Днес се навършват 108 г. от рождението на летеца - изтребител Димитър Списаревски. Историята разказва, че по време на американските бомбардировки над София през 1943 г. той сваля бомбардировач. Това му струва живота, въпреки че е едва на 27 години. Но Димитър Списаревски става вдъхновение за младите авиатори.  Асоциацията за история и бъдеще..

публикувано на 19.07.24 в 10:35
Делян Пеевски

Пеевски: Лично ще имам грижата да изнасям винаги истината за Радев и кръга му

С остри критики към президента излезе и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според него искането за свикване на КСНС е "закъсняло": "Аз смятам, че премиерът, вътрешният министър и военният си вършат перфектно работата в момента. На място са. Държавният глава липсва. Такъв нямаме в момента". "Възраждане" искат свикване на КСНС заради..

публикувано на 19.07.24 в 10:34
Костадин Костадинов

"Възраждане" искат свикване на КСНС заради пожарите

Партия "Възраждане" поиска да се свика Консултативния съвет по националната сигурност към президента заради ситуацията с пожарите. Според лидера на партията Костадин Костадинов са необходими координирани действия на всички институции в държавата: "За нас са важни две неща: първо, защо се получи така, че изведнъж имаме толкова много пожари на..

публикувано на 19.07.24 в 10:25

НС задължи правителството да осигури средства за пострадалите от пожарите

Единодушно с 201 гласа парламентът прие решение, с което задължава правителството да предприеме необходимите действия за осигуряване на средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите. В решението се посочва, че Министерският съвет трябва всяка седмица да информира НС за предприетите действия.  В проекторешението бяха включени..

публикувано на 19.07.24 в 10:22