Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендата Стефан Евертс с линия водка и джин носещи неговото име

Легендата в мотокроса Стефан Евертс вече има собствена линия алкохолни и безалкохолни  напитки. Колекцията включва водка, джин и тоник с марката S72.

Бутиковите питиета бяха представени дни преди рождения ден на 10-кратният световен шампион. На 25 ноември носителят на 101 победи в състезанията от веригата Гран При отпразнува своя 48-ми рожден ден.


Белгиецът 3 пъти е обявяван за спортист на годината в страната си. Той е  единственият пилот, печелил световни титли и с четирите японски компании (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki), а през 2003 година прави уникално постижение, като печели победите и в трите класа (125 сс, МХGP и 650 сс) в състезанието за Голямата награда на Франция.

Слага край на изключително успешната си състезателна кариера през 2006 година. След това заема поста на технически директор в КТМ, като отговаря за обучението на младите пилоти. Синът му Лиъм тръгва по стъпките на имения си баща и сега е състезател по мотокрос.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лудогорец загуби в Батуми, но продължава напред

Лудогорец загуби с 0:1 при гостуването на Динамо Батуми, но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Отборът на Георги Дерменджиев спечели първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бе фаворит за реванша, но срещна неочаквано голяма съпротива от шампиона на Грузия на "Батуми Арена".  Във..

публикувано на 17.07.24 в 22:06

Душан Керкез: Нямаш шанс срещу Марибор, ако мислиш само за защита

Треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез е категоричен, че неговият отбор трябва да отбележи гол в реванша срещу Марибор, за да отстрани словенския тим в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди втория сблъсък между двата тима утре. След първата среща в Пловдив..

публикувано на 17.07.24 в 21:19

Първи български финал на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите.  9 български лодки ще търсят..

публикувано на 17.07.24 в 20:56

Лука Модрич подписа нов договор с Реал (Мадрид)

Лука Модрич продължи договора си с Реал (Мадрид), потвърдиха от шампиона на Испания и Европа в сряда. Мадридският клуб обяви подписването на нов контракт с 38-годишния халф, който е до края на следващия сезон. Хърватинът носи екипа на Реал Мадрид от 2012 година. Той спечели общо 26 купи със столичани във всички турнири, включително 6 трофея в..

публикувано на 17.07.24 в 17:13

Красимир Дунев: Тази Олимпиада ще е много трудна

"Валентина имаше една много силна година. Кевин е изчистил съчетанията си. И двамата за първи път са на олимпиада, нормално е да се притесняват. Не остана много, подготовката и на двамата беше успешна. Сега трябва да издържат психически и покажат какво могат, както винаги са го правили. Пожелавам им успех и да бъде едно незабравимо преживяване",..

публикувано на 17.07.24 в 14:55
Кевин Пенев

Кевин и Еди Пеневи: Целта на Олимпиадата са два финала

10 дни преди началото на олимпийските игри в Париж представителят ни в спортната гимнастика Кевин Пенев вече е в България и продължава тренировките си за най-големия спортен форум. Плътно до него в подготовката е брат му Еди, който заради контузия в рамото и пропусна шанса да спечели квота за Олимпиадата. „Тренировките в Америка вървяха..

публикувано на 17.07.24 в 12:39
Димитър Папазов

Ботев (Пловдив) обяви трансфера на Димитър Папазов в Болоня

18-годишният юноша на Ботев (Пловдив) Димитър Папазов беше трансфериран в италианския елитен Болоня, съобщиха официално от пловдивския футболен клуб.  Договорът на младия футболист е за 4 години с опция за удължаване за още една, научи БТА от близки до играча, като в касата на Ботев ще влязат над един милион евро с бонусите. Очаква се Папазов да..

публикувано на 17.07.24 в 11:33