Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава рибният фестивал в София

Снимка: БТА
Днес е вторият ден от рибния фестивал в София. От 11.30 до 20 часа днес близо до храм-паметника „Св. Александър Невски“ столичани могат да купят прясна риба и морски дарове.  Рибният пазар е част от кампания на земеделското министерство за повишаване на консумацията на риба в България.

На рибния пазар може да бъдат купени прясна риба и морски дарове, директно от производителите.

„Прясната риба излиза по-евтино от свинското, пилешкото и замразената“, казва Светослав, който продава на един от щандовете:

„Това е един от начините да се запознаят колко много производители имаме не само на риба, но и на рибни продукти“.

Предлагат се и различни видове хайвер.

„Предлагаме шест вида хайвер, основно домашен класически, който е основа на всички други. В единия сме сложили копър и чесън, в другия перли от водорасли, има и безглутенов. 2 лв. е кутийката“, разказва Силвия Митева.

Най-вкусната риба е правилно приготвената и задължително прясна, съветват търговците.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Рибният пазар се провежда днес и в неделя.

Рибен фестивал днес и утре в София

В навечерието на Никулден София ще бъде домакин на рибен пазар с прясна риба и морски дарове. Пазарът е част от промоционалната кампания „Фестивал на рибата - вкусно и полезно“, организирана от Министерство на земеделието с цел повишаване на..

публикувано на 05.12.20 в 08:01
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британският комитет за извънредни ситуации "Кобра" ще проведе заседание заради безредиците

Във Великобритания днес ще се проведе заседание на комитета за извънредни ситуации "Кобра" във връзка с безредиците, които продължават в редица градове в страната.  Над 150 души са арестувани след изпълнените с насилие безредици във Великобритания през..

публикувано на 05.08.24 в 05:29

Партия "Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат, следват избори

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.   Само седмица, след като получи последния възможен шанс да състави..

публикувано на 05.08.24 в 05:27

Земеделците в Кипър ще получат помощ за модернизиране на производството

10 млн. евро безвъзмедна помощ ще получат селскостопанските производители в Кипър за инвестиции в модернизиране на производството си и в опазването на околната среда. Кандидатстването по новите планове за подкрепа започва днес, обявиха от..

публикувано на 05.08.24 в 05:22

Безредиците в Бангладеш са отнели живота на най-малко 80 души

Най-малко 80 души са загинали в Бангладеш в неделя заради безредиците в страната и увеличаващите се сблъсъци между полицията и антиправителствените демонстранти, предаде Би Би Си. Сред загиналите са 13 полицаи, които са били убити, след като хиляди хора..

публикувано на 05.08.24 в 05:12

Безплатни тестове в Ямбол в рамките на национална лятна кампания срещу СПИН

От днес в цялата страна започва провеждането на лятна кампания срещу СПИН, която ще продължи до 12 август. От началото на август в Регионалната здравна инспекция в Ямбол работи специализиран кабинет за доброволно консултиране и изследване..

публикувано на 05.08.24 в 04:31

Част от пожара в граничната планина Славянка все още е активен

Част от пожара в граничната планина Славянка все още е активен. Ситуацията там ще се следи и през нощта. Пожарната обстановка в област Благоевград е динамична Ситуацията в планината Славянка на българо-гръцката граница  остава сложна...

публикувано на 04.08.24 в 22:07
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред

В Черно море турският сондажен кораб "Абдулхамид Хан" ще търси находища на природен газ

Турският сондажен кораб от седмо поколение "Абдулхамид Хан" е изпратен от Средиземно в Черно море, за да участва в търсенето там на още находища на природен газ, съобщи "Хюриет дейли нюз". На борда на най-модерния турски сондажен кораб е министърът на..

публикувано на 04.08.24 в 21:55