Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотите на "Мерцедес" тръгват от първа редица в Бахрейн

Валтери Ботас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Пилотите на "Мерцедес" Валтери Ботас и Джордж Ръсел ще стартират от първа редица в състезанието за "Голямата награда на Сахир" днес в Бахрейн, предпоследен кръг от световния шампионат по автомобилизъм във Формула 1. Ботас и Ръсел дадоха най-добри времена в квалификацията и така направиха отсъствието на заболелия от коронавирус световен шампион Люис Хамилтън напълно незабележимо.

Финландецът постигна първо време, като направи най-силна обиколка за 53.377 секунди. За него това ще бъде 16-и старт от полпозишън в кариерата. Британецът Ръсел остана втори на само 0.026 секунди. Трети в квалификацията завърши холандецът Макс Ферстапен с "Ред Бул", който изостана на 0.056 секунди. Заедно с Ферстапен от втора редица в неделното състезание ще потегли и пилотът на "Ферари" Шарл Льоклер, а пето и шесто място заеха мексиканецът Серхио Перес с "Рейсинг Пойнт" и руснака Даниил Квят с "Алфа Таури".

Стартова решетка за неделното Гран при на Сахир:
1. Валтери Ботас ("Мерцедес"/Финландия) - 53.377 секунди
2. Джордж Ръсел ("Мерцедес"/Великобритания) +0.026
3. Макс Ферстапен ("Ред Бул"/Нидерландия) +0.056
4. Шарл Льоклер ("Ферари"/Монако) +0.236
5. Серхио Перес ("Рейсинг Пойнт"/Мексико) +0.413
6. Даниил Квят ("Алфа Таури"/Русия) +0.529
7. Даниел Рикардо ("Рено"/Австралия) +0.580
8. Карлос Сайнс-младши ("МакЛарън"/Испания) +0.633
9. Пиер Гасли ("Алфа Таури"/Франция) +0.777
10. Ланс Строл ("Рейсинг Пойнт"/Канада) +0.823
- - - - - - - - - - - -
11. Естебан Окон ("Рено"/Франция)
12. Александър Албон ("Ред Бул"/Тайланд)
13. Себастиан Фетел ("Ферари"/Германия)
14. Антонио Джовинаци ("Алфа Ромео"/Италия)
15. Ландо Норис ("МакЛарън"/Великобритания)
- - - - - - - - - - - -
16. Кевин Магнусен ("Хаас"/Дания)
17. Николас Латифи ("Уилямс"/Канада)
18. Джак Ейткен ("Уилямс"/Великобритания)
19. Кими Райконен ("Алфа Ромео"/Финландия)
20. Пиетро Фитипалди ("Хаас"Брализия)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ламин Ямал

Ламин Ямал: Класирането на финала е сбъдната мечта

Испанският тинейджър Ламин Ямал опита да омаловажи вълнението си от страхотния гол, който реализира на полуфинала на Евро 2024 срещу Франция, но каза, че достигането до финала на Европейското първенство е сбъдната мечта за него и за майка му. 16-годишният Ямал бе избран за Играч на мача в Мюнхен, след като стана най-младият голмайстор в историята на..

публикувано на 10.07.24 в 11:21
Национален отбор по волейбол за девойки под 18 години

България срещу Италия в полуфиналите на Евроволей при девойките

Националният ни отбор по волейбол за девойки под 18 години излиза срещу Италия в полуфиналите на европейското първенство, което се провежда в Румъния и Гърция.  "Скуадра адзура" завърши като лидер в първа група  след 6 победи и 1 загуба, и общо 17 точки. Родните представителки пък приключиха груповата фаза на надпреварата на втора позиция с 18 точки (6..

публикувано на 10.07.24 в 08:29
Красимир Балъков

Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион

"Два отбора, които нелогично стигнаха до полуфинала - Англия и Франция, те не показаха кой знае каква игра. Испания и Холандия логично - играят атрактивно и интересно, сега ще разберем кой футбол ще надделее. Този за резултат или другият - атрактивният. Направиха ми впечатление отборите на Швейцария, Португалия, Германия, Испания, разбира се...

публикувано на 10.07.24 в 07:43
Екатерина СТратиева и Георги Аврамов

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новия си автомобил

Екипажът Екатерина Стратиева и Георги Аврамов представиха новата визия на състезателния си автомобил, както и състезателната си програма до края на годината в компанията на футболната легенда Красимир Балъков. “Заредена съм с емоция. Заставайки до Красимир Балъков, усетих една сила и позитивизъм, че нещата могат да се случат. Все пак той е постигнал..

публикувано на 10.07.24 в 06:44
Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Меси и Аржентина се класираха за финала на Копа Америка

Отборът на Аржентина победи тима на Канада с 2:0 и се класира за финала на Копа Америка. Головете за световните шампиони отбелязаха Хулиан Алварес (22') и Лионел Меси (51'). Победата за "албисилесте" е втора срещу същия съперник на турнира след като двата отбора играха и в груповата фаза, където Меси и компания се наложиха със същия резултат...

публикувано на 10.07.24 в 06:23

Световният шампион Йосиф Панов срещу Мигел Васкес на „MAX FIGHT 59“ в Свети Влас

Българската боксова звезда Йосиф Панов “Пепелянката”, носител на световната титла на UBO ще се изправи срещу най-титулуваният съперник пристигал на българска земя. На бойната галавечер „MAX FIGHT 59“ негов опонент ще е мексиканецът Мигел Васкес, който има 6 защити на Световната титла на IBF. В кариерата си той е играл основни мачове в MGM Grand Arena,..

публикувано на 10.07.24 в 06:18
Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на

Джазмин Паолини стигна до полуфиналите на "Уимлъбдън"

Финалистката от "Ролан Гарос" Джазмин Паолини продължава силното си представя от началото на сезона и се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Италианката разгроми Ема Наваро (САЩ) с 6:2, 6:1 за само 58 минути игра и достигна до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си. Паолини стана първата тенисистка от..

публикувано на 10.07.24 в 06:08