Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младите ни боксьори спечелиха общо 19 медала от европейските

Младите български боксьори донесоха общо 19 медала от европейските първенства
Снимка: БГНЕС

През последните 4-5 години юношеският ни бокс е в подем. Това заяви националният треньор Борислав Бояджиев на пресконференцията в Пресклуб „България“ след европейското първенство за младежи и девойки в Будва, Черна гора и европейското за юноши и девойки  в София. Нашите спечелиха общо 19 медала.

На събитието присъстваха генералният секретар на БФ Бокс Светослав Сапунджиев, треньорът Борислав Бояджиев, шампионът Кристиян Цветанов, както и вицешампионите Тони Сотиров, Серги Владояну и Кирил Борисов. Освен тях, присъстваха и медалистите от европейското в Будва – Ясен Радев и Красимир Джуров.

„Изкарахме едно добро първенство в Черна гора със сериозен резултат – пет боксьора участваха, двама са медалисти. Отборът ни стана трети отборно предвид взимането на общо класиране мъже и жени, в случая юноши и девойки. Русия и Украйна участваха с пълни отбори. Няма как да не бъдем доволни – благодарение на работата с Красимир Инински и г-н Сапунджиев цялата подготовка се проведе страхотно. Видяхме колко хубаво е да имаме конкуренция в отделните категории – за съжаление, винаги са възможни травми в бокса. Няма как да не съм доволен. Равносметката ни с украинците е две победи и една загуба, с руснаците – една победа и две загуби. Момчетата показаха, че заслужават внимание, сега гледаме към Световното“, започна Бояджиев.

Чуйте още от Борислав Бояджиев:

„Искам да благодаря на федерацията, че ни беше осигурено всичко като подготовка, възстановяване, лагер – в последния момент отпаднаха турнирите, които бяхма планували, подготовката ни беше само 19 дни. Тренирахме триразово. Хубавото беше, че Републиканското първенство бе насрочено да е удобно с оглед и на предстоящото европейско първенство. От 13 категории юношеският отбор взе девет медала. На тримата финалисти много малко не им достигна, даже мога да кажа, че Кирил Борисов беше ощетен на финала в тежката категория. Последните 4-5 години юношеският бокс и младежкият са в подем, имаме добри резултати, тази година затвърдихме тези резултати. Всички треньори от националните гарнитури вървим в правилната насока и големите успехи тепърва предстоят“, погледна оптимистично Георгиев.

Чуйте още от Борислав Георгиев:

„Запазих европейската си титла, но това е само едно стъпало към мен, в момента гледаме към следващото състезание – Световното първенство. Различното беше усещането поради заетите мерки, съгласно с коронавируса – усещането беше различно. За конкуренция – общо взето силните държави си бяха там, в подгряващите срещи липсваха. Разбира се, че почувствах, че съм по-добър боксьор. Със сигурност усещам израстване от тогава и се надявам да продължа да се самоусъвършенствам и занапред“, каза Радев.

„Конкуренцията беше голяма. Определено се усеща по-голямата възрастова група, защото миналата година участвах на юношеския отбор, сега вече съм старша и определено противниците бяха по-тежки. Аз съм доволен от моето представяне“, заяви Джуров.

„Европейското мина много добре, имаше доста конкуренция. На финала бих руснак, той беше много добър. След това взех купа за Най-добър боксьор на турнира. Много се зарадвах, ние се гордеем със себе си. С тези мерки срещу коронавируса трябваше да се пазим много, но преодоляхме всичко и се справихме“, коментира Цветанов.

„С повече тренировки ще постигна повече, малко не ми достигна. Мисля, че мина супер това европейско първенство, всичко беше много добре. Имаше доста конкуренция на това европейско първенство въпреки пандемията. Също искам да благодаря на моите лични треньори Борислав Бояджиев и Роман Цветков“, сподели Владояну.

Треньорите на младежите и юношите Борислав Бояджиев и Борислав Георгиев споделиха и очакванията си за сблъсъка на професионалния ринг в събота между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Чуйте мненията им:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01
Ловеч победи ЦСКА София II с 1:0

Обновеният Ловеч започна с победа като гост

Обновеният отбор на Ловеч започна сезона във Втора лига с успех над новака ЦСКА София II с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Василев в 38-ата минута. Домакините останаха с десет души в 80-ата минута, когато Марк-Емилио Папазов беше изгонен с директен червен картон заради ритник към Кингсли Бучи. Вторият тим на Ботев..

публикувано на 22.07.24 в 22:30
Спартак (Варна) победи с 2:0 Хебър в Пазарджик

Спартак (Варна) се върна в елита с победа

Отборът на Спартак (Варна) се върна в Първа лига с победа 2:0 над Хебър 1918 (Пазарджик) в 1-ия кръг на новото първенство. Срещата в Пазарджик беше определено доминирана от гостите от Морската столица, а лошият терен им попречи да стигнат до по-убедителна и ранна победа. Ахмед Ахмедов откри резултата в края на първото полувреме, а в..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24