Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Петров е преболедувал Covid-19, надява се на добри резултати с новия отбор и новия мотор


„Отборът съществува от около 10 години. Участвал е предимно в немския шампионат. Карали са избрани кръгове и в световния. Много съм щастлив, че се присъединих към тях. Нямам търпение да започна подготовка с тях и с новия мотор. Все още не съм пробвал машината. Първите тестове и тренировки ще са другата седмица.  Моделът на Хонда за 2021 е абсолютно нов, всичко по него  е ново. Няма търпение да го пробвам.  Единствено аз ще карам пълен шампионат, говоря за световното. Все още не е ясно дали ще има втори състезател с пълна програма в първенството на планетата“, това сподели  най-добрият ни състезател по моторкос Петър Петров след като преди дни подписа договор с тима на KMP Honda Racing.

Роденият в Севлиево пилот коментира изминалата 2020 година:

„2020 година не беше лесна. Беше странна. Започнахме сезона, както трябва. След това трябваше да спрем за три-четири месеца. Нямаше яснота, кога ще започнем отново да се състезаваме. Това беше странно.  Не знаехме как да тренираме. След това имаше по три кръга на едно и също трасе. Последната част на сезона включваше 10 кръга в четири седмици. Това беше физически и психически много тежко. Като цяло съм доволен от края на сезона, но не съм доволен от крайния резултат. Надявам се догодина да сме по-напред“


Ето какви са плановете му за 2021 година:

„През 20121 първа искам по-редовно да влизам в топ 15 и ако е възможно да се доближа до топ 10. Това, в този клас изобщо не е лесно. Много хора са печелили кръгове, има много добри състезатели, има 15 заводски мотора, а с тях не е лесно да се пребориш. Аз ще дам всичко от себе си. Надявам се новият отбор и новият мотор да ми паснат и да имаме добри резултати“

Петров коментира и смяната на ръководството в Българската федерация по мотоциклетизъм:

„Според мен Богдан Николов направи  много за спорта, за състезателите и лично за мен. Организира толкова много кръгове от световния и от европейския шампионат. Мисля, че след 26 години ще е трудно някой друг да е шеф на федерация. Надявам се новият президент да продължи в тази посока – да постигне отново добри резултати и отново да бъдем домакини на кръгове от световния и европейски шампионат. Няма да е лесно, някой да замени Богдан Николов след толкова много години и след толкова много добри неща.“

Петров обобщи ситуацията в момента в Белгия:

„Липсва ми това, че в България все още няма кръгове от световния шампионат. Имам толкова много фенове у нас. Няма нищо по-радостно от това  да караш пред своя публика и на свое трасе. По принцип се връщам в България всяка година. В последните две години за съжаление не съм се прибирал. Плановете бяха да се прибера сега, но този вирус обърка нещата. Аз го преболедувах преди около месец. Изкарах две седмици под карантина. Изкарах го леко и сега вече мога да започна тренировки. В Белгия в момента всичко е затворено. Надяваме се в близките месеци нещата да се нормализират. Надявам се да излязат ваксините за да се върнем към нормалния живот. Говори се, че до края на този месец в Белгия ще започнат да ни ваксинират.“





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Европейски вицешампион по таекуондо събира средства за лечение на брат си

Сребърният медалист от Европейско първенство по олимпийско таекуондо Йордан Колев се нуждае от помощ. В социалните мрежи националът сподели за тежка болест, която е застигнала брат му. „Диагнозата на брат ми е рак на раменната става с разсейки и в белия дроб. Каквито и да са прогнозите на лекарите – вярата е онова оръжие, което мача и..

публикувано на 24.04.24 в 08:19
Ювентус  стигна до финала за Купата на Италия

Ювентус стигна до финала за Купата на Италия по футбол

Ювентус е първият финалист в турнира за Купата на Италия. Торинци се добраха до мача за трофея, макар да загубиха реванша срещу Лацио с 1:2. Те обаче бяха спечелили първата среща с 2:0 и така с общ резултат 3:2 продължават напред.  Гостите на "Олимпико" доста страдаха и имаха и доза късмет, за да постигнат целта си. "Орлите" поведоха с два гола на..

публикувано на 24.04.24 в 06:21
Арсенал победи Челси с 5:0

Арсенал с 5 гола срещу Челси в Англия

Арсенал изигра изумителен двубой срещу Челси на “Емиратс” и прегази градския си съперник с 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин тимът на Микел Артета дръпна на върха с три точки пред Ливърпул и на четири пред Манчестър Сити, които играят своите двубои в сряда и четвъртък. Шампионите обаче са със среща по-малко. Изразителният..

публикувано на 24.04.24 в 06:14
Белослава Кръстева

Белослава Кръстева е на половин точка от върха на ЕП по шахмат

Белослава Кръстева постигна четвърта победа на европейското индивидуално първенство по класически шахмат за жени, което се провежда на остров Родос в Гърция. В петия кръг българката постигна впечатляващ успех с черните фигури на силната полякиня Оливия Киолбаса и събра актив от четири точки. С него тя заема 14-о място във временното класиране, но е..

публикувано на 24.04.24 в 06:06
Спартак победи Черноморец в Плевен

Спартак (Пл) надви Черноморец, Рилски спортист и Левски с победи в края на редовния сезон в НБЛ

Тимът на Спартак (Плевен) надделя над носителя на Купата на България Черноморец с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) като домакин в мач от 32-ия, последен кръг от редовния сезон (първа шестица) в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже. Плевечани записаха трети пореден и общо 23 успех, а Черноморец претърпя второ поредно и общо седмо поражение, но..

публикувано на 23.04.24 в 21:26
ВК Левски София

Волейболистите на Левски са на победа от титлата след втори успех срещу ЦСКА

Отборът на Левски е само на победа от това да сложи край на 15-годишната си суша без титла в мъжкото волейболно първенство. Във втория мач от финалната серия Левски спечели с 3:1 (25:20, 30:28, 19:25, 25:22) гейма като гост на ЦСКА и поведе с 2:0 победи. "Сините" могат да затворят серията още в петък, ако спечелят в собствената си зала "Левски София"...

публикувано на 23.04.24 в 21:16
Белослава Кръстева

Четири победи и две ремита за българките на Европейското по шахмат

Четири победи и две ремита постигнаха българските шахматистки на Европейското първенство на гръцкия остров Родос. Белослава Кръстева победи с черните фигури полякинята Оливия Киолбаса и с 4 точки е най-напред от нашите състезателки след петия кръг. Победи постигнаха още Виктория Радева, Надя Тончева и Гергана Пейчева, а реми завършиха партиите..

публикувано на 23.04.24 в 20:20