Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден с висок ръст на заразени с Covid-19 в Сливенска област

Снимка: iStock

Трети ден се отчита висок ръст на заболеваемост от Covid-19 в Сливенска област. През последното денонощие са отчетени 147 нови случая, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред тях е лекар от болничната помощ. 12 души са се инфектирали в семейна среда.

Общо 1 556 са активните случаи на Covid-19 в област Сливен. Най-много са болните в община Сливен - 1 227. От тях 1 020, са жители на града, останалите са живущи в 32 села. В община Нова Загора болните са 195,  община Твърдица 70, а в община Котел – болните са 64 души.

През последното денонощие битката с коронавируса изгубиха четирима пациенти на 40, 42, 45 и 86 години. Пациентите на 40 и на 45 години са били без придружаващи заболявания, съобщават още от Областния кризисен щаб.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Барак Обама: Америка е готова за президентството на Камала Харис

В Чикаго продължава Националният конгрес на Демократическата партия, който ще излъчи Камала Харис за кандидат за президент. Един от най-влиятелните демократи бившият президент Барак Обама заяви, че Америка е готова за президенството на Харис и призова американците да гласуват през ноември. Преди него реч произнесе съпругата му Мишел..

публикувано на 21.08.24 в 08:07

Блинкън в Катар: Няма време за губене за споразумение за спиране на огъня в Газа

Първият американски дипломат Антъни Блинкън заяви в Катар, че няма време за губене при осигуряването на споразумение за прекратяване на огъня в Газа. Блинкън подчерта това в края на десетата си обиколка в Близкия изток. Факторът "време" е ключов в тези преговори - така описа текущите разговори за мир в Близкия изток американският държавен..

публикувано на 21.08.24 в 08:03
Петър Славов

Петър Славов: Сведохме разговора до т.нар. домова книга, да се молим на определени хора

Политиците са в ситуация, в която няма яснота какво следва по така разписаните промени в Конституцията . Това каза в интервю за БНР адвокат Петър Славов, бивш депутат, граждански активист. Сведохме разговора до т.нар. домова книга , да се молим на определени хора дали ще се съгласят да изпълнят конституционните си задължения. "..

публикувано на 21.08.24 в 07:57

Искаме от Европа защитен механизъм за българските производители на яйца

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки  на яйца от Украйна , българските производители поискаха забрана на вноса, това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската..

публикувано на 21.08.24 в 07:50

Превозвачите: Политиците да загърбят цирковете поне по темата "еврокомисар"

Една от причините транспортният бранш да настоява България да има еврокомисар с ресор транспорт е възможността да вземе този сектор, колкото и минимална да е тя. Това обясни пред БНР Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на превозвачите в България, която излезе с официална позиция по темата. В последните години прословут..

публикувано на 21.08.24 в 07:41
Георги Георгиев, БОЕЦ

БОЕЦ на протест пред МВР, искат оставката на Калин Стоянов

Гражданското движение БОЕЦ организира протест пред МВР с искане за оставката на служебния вътрешен министър Калин Стоянов. От сдружението посочват, че за да има честни избори, те не трябва да се правят от Стоянов и Делян Пеевски. Лидерът на движението Георги Георгиев обяви във Facebook, че ще представят конкретни доказателства и сигнали..

публикувано на 21.08.24 в 07:37

Министрите заседават след неуспешния опит за ново служебно правителство

Служебното правителство ще заседава за първи път след като президентът Румен Радев отказа да подпише указ за ново служебно правителство заради казуса около Калин Стоянов. В предварителния дневен ред има осем точки. Доклади и проекти на решения са в дневния ред на служебното правителство с премиер Димитър Главчев, което се събира за първи път,..

публикувано на 21.08.24 в 07:33