Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последно сбогом с Димо от P.I.F.

| обновено на 23.12.20 в 18:46
Димо Стоянов от група P.I.F.
Снимка: Ани Петрова

Поклонението пред фронтмена на група P.I.F. Димо Стоянов се състоя в столичния храм „Свети Седмочисленици“. Музикантът почина в понеделник след продължително боледуване от Covid-19

В началото на декември Димо Стоянов беше настанен в столична болница и след призив на близките му във Фейсбук за даряване на кръвна плазма бързо се намери дарител, а състоянието му беше стабилизирано.

Въпреки това той не успя да надвие болестта. 

Димо обичаше да казва, че той и групата му P.I.F., създадена преди 28 години, не правят компромиси с музиката

„Аз вярвам в следното нещо: преди 25-30 години имаше истинско изкуство, имаше истинска музика и истинска магия около тия, които творят, които правят нещо. Хората, които вярват в това, което им даваха творците го изживяваха на 100% и бяха вманиачени в това да се научат, да се поучат от това, какво правят именно тези творци“.

Приятели на Димо във Варна, откъдето родом е той, организираха днес бдение в негова памет на плажа под звуците на музиката му.

С изпълнение на песента "Приказка" и бурни финални аплодисменти приятели и фенове изпратиха Димо Стоянов от P.I.F. пред църквата Св. Седмочисленици в София.

"Бог да го прости, Димето беше огромен човек, каквото и да кажа за него, ще е малко".

"За мен той е такъв, малко по-култов, както казват. Това е от неговите артистични способности, той е актьор".

"Димо ми беше един от най-добрите приятели, и решихме, че е добре да го изпратим с музика. Песента винаги завършваше с приказка. И се надяваме да е щастлив от това наше решение, защото съм сигурна, че би искал да продължим и да сме щастливи".

"Димо беше прекрасен човек, светъл, надявам се да остане в сърцата и в душите на всички хора, които са го обичали, познавали и слушали неговата музика".

На поклонението в столичния храм „Свети Седмочисленици“ да изпратят музиканта Димо Стоянов от група P.I.F. дойдоха много негови приятели, колеги музиканти, актьори, както и почитатели на песните на емблематичната българска група/БГНЕС

На брега на морето във Варна се събраха музиканти, приятели и почитатели:

"Димо го познавам още от деца. Ние започнахме даже заедно да свирим, да работим заедно много дълго време. Така направихме Resemblence, група P.I.F впоследствие в София. Беше прекрасен човек, светъл, невероятно талантливо момче. Надявам се да остане в сърцата и в душите на всички хора, които са го обичали, познавали и слушали неговата музика".

"Аз израснах с тяхната музика и останах свързан с всичко това, което създаваха".

Това казаха пред кореспондента ни Даниела Стойнова музикантът Валери Ценков и кап. Валентин Енчев, директор на Морската администрация.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Димо Стоянов,Димо от група P.I.F.

Почина вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов

Почина вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов. Той бе настанен в столична болница с коронавирус, съобщиха негови близки. На 9 декември във „Фейсбук“ страницата на групата бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма, защото..

публикувано на 21.12.20 в 13:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният..

публикувано на 25.04.24 в 04:11

Недоволство в Ирландия заради големия брой мигранти, които пристигат от Обединеното кралство

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават в страната от Обединеното кралство, каза ирландският министър на правосъдието. Напрежението около имиграцията се повиши в Ирландия, на фона на увеличаването на пристигащите мигранти и острата..

публикувано на 25.04.24 в 04:03

Арести във Великобритания след смъртта на петима мигранти в Ламанша

Трима мъже са били арестувани във връзка със смъртта на петима мигранти в Ламанша във вторник, съобщи Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство. Мъжете бяха задържани по подозрение за подпомагане на нелегалната имиграция и..

публикувано на 25.04.24 в 03:52
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29