Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 7600 лева в сметката за подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици

Снимка: БЛС

Над 7600 лева са постъпили в сметката на инициатива за финансово подпомагане на децата на починалите от Covid-19 медици под надслов ”За децата на героите в бяло”, съобщават от Българския лекарски съюз. 

От съсловната организация стартираха кампанията преди две седмици, съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и доброволчески организации. Към момента има данни за седем деца на медици на възраст между 5 и 15 години, които са загубили родител от коварната болест.

Ако искате да помогнете на семейството и близките на починалите от Covid-19 медици, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: УниКредит Булбанк АД

IВАN: BG55UNCR70001523991300

BIC: UNCRBGSF

Основание: МЕДИЦИ COVID-19

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар на о-в Крит.

Гърция: Пожар на о-в Крит, наводнение на Родос

Пожари и наводнения в Гърция. Мащабният пожар на остров Крит,който се запали в близост до хотели и наложи евакуацията на туристи, също е поставен под контрол. Спасиха и манастирите в Атон от бушуващия там пожар. През цялата нощ пожарникари се бореха с огнената стихия на Атон, която заплашваше да достигне до манастири. По въздух се включиха..

публикувано на 12.09.24 в 09:42
Д-р Сийка Кацарова - председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и председателят на Българската хотелска асоциация Веселин Данев подписаха меморандум за сътрудничество

Здравните осигуровки да се ползват в СПА курортите с цел превенция на здравето

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм съвместно с Министерството на туризма работят по проект за превенция и включване на България в общоевропейската политика за здраве. Това стана ясно в рамките на Единадесетия годишен конгрес на организацията от думите на неговия председател д-р Сийка Кацарова. Бургас е домакин на 11-ия годишен..

публикувано на 12.09.24 в 09:37

Стачка на белгийското летище Шарлероа

Днес е обявена 24-часова стачка на летище Шарлероа в Белгия. Това е летището в близост до Брюксел, на което кацат и нискобюджетните компании, летящи от София. "Всички полети, заминаващи и пристигащи на летище Шарлероа, са отменени", съобщи директорът по комуникациите на летище Шарлероа Натали Пиерард, съобщава белгийският вестник "Льо..

публикувано на 12.09.24 в 09:34

Пентагонът отпусна близо 1,2 млрд. долара за производство на ракети AMRAAM, включително и за България

Министерството на отбраната на САЩ възложи на американската компания "Рейтиън" (Raytheon) договор на стойност почти 1,2 млрд. долара за производство на ракети "въздух-въздух“ тип AMRAAM (Advanced Medium Range Air-to-Air Missile), включително и за България. Това се посочва в изявление, публикувано от пресслужбата на Пентагона, предаде БТА...

публикувано на 12.09.24 в 09:05
Георги Киряков

Георги Киряков: ДПС е от системните партии, които изградиха този модел на власт

ДПС е от системните партии по време на целия преход, които изградиха този модел на властови взаимоотношения между отделните партии и между партиите и държавата. Това обясни пред БНР политологът Георги Киряков. Електронното заявление от 00.05 часа на 2 септември осигури на коалицията около Делян Пеевски - "Движение за права и свободи - Ново..

публикувано на 12.09.24 в 09:00

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите

Кабинетът предлага на ЦИК допълнителни гаранции за прозрачността на изборите, особено в частта за машинното гласуване, става ясно от съобщение на правителството. Служебното правителство очаква за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване да се използва специална хартия с допълнителни защити от Печатницата на БНБ и да се унищожи останалата..

публикувано на 12.09.24 в 08:50

Горски пожари бушуват в Калифорния

Горските пожари в Южна Калифорния изпепелиха най-малко 33 домове, а стотици други остават застрашени. 8 пожарникари са пострадали при потушаването на огнената стихия. Губернаторът Гавин Нюсъм поиска помощ от Федералната агенция за управление на извънредните  ситуации. Трите бързоразрастващи се пожара унищожиха повече от 100 000 акра за..

публикувано на 12.09.24 в 08:47