Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилните дъждове влошиха качеството на питейната вода и в областите Хасково и Ловеч

Снимка: Shutterstock

В Хасковска област обилните валежи през последното денонощие са  влошили качеството на питейната вода, захранваща помпена станция „Капитан Петко“.

Спряна е водата от станцията към напорните резервоари на Тополовград и селата. Мътната вода ще се изпомпва и изхвърля до подобряване на качеството ѝ.

Заради авария на главен водопровод няма вода в свиленградските квартали „Гебран“ и „Капитан Петко войвода“.

В област Ловеч заради замътване на извора от "Златна Панега" вследствие на обилните валежи ще е нарушено водоподаването за селата Златна Панега, Орешене, Добревци, Дъбравата и Батулци в община Ябланица, град Луковит и селата от общината - Румянцево, Тодоричене, Петревене, Беленци, Карлуково и град Червен бряг. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проучване: 11% одобряват увеличаването на вноските за пенсия

Българите искат по-високи пенсии, но без да се увеличават вноските и възрастта за пенсиониране, а с по-добра събираемост. Това сочи изследване на парламента, което беше представено в социалната комисия.  70% искат нова реформа на пенсионната система. Най-доброто решение е да се подобри събираемостта на вноските, смятат 41% от анкетираните. Половината от..

публикувано на 24.04.24 в 19:43

Т. нар. украинска помощ за земеделците ще бъде изплатена до 15 май

Най-неотложните проблеми в сектор "Земеделие" обсъдиха на среща в Министерския съвет служебният премиер Димитър Главчев, вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова, земеделският министър Георги Тахов и представители на земеделските организации.  Премиерът заяви, че т. нар украинска помощ ще бъде изплатена до 15 май: "Взехме решение и се..

публикувано на 24.04.24 в 19:36
Стоил Алипиев

КЗП е наложила санкции за близо 600 000 лева от януари 2023 г. до края на март 2024 г.

От януари 2023 година до края на март тази година Комисията за защита на потребителите е наложила санкции за близо 600 000 лева, събрани са над 353 000 лева, от които около 10% - с помощта на НАП. Това съобщи председателят на комисията Стоил Алипиев по време на блиц контрол в парламентарната Подкомисия за наблюдение на дейността в областта на..

публикувано на 24.04.24 в 19:29

В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическа партия

В Гърция изключиха от участие в евроизборите националистическата партия "Спартанци". Депутатите се разследват за подвеждане на избирателите. Депутатите на партията се разследват по обвинение, че са подвели избирателите на парламентарния вот и реално партията се управлява от осъдения за участие в престъпна група заместник-председател на..

публикувано на 24.04.24 в 19:23

Протест на БОЕЦ пред МВР

Протест, организиран от гражданско движение БОЕЦ, с искане за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов, се провежда пред сградата на МВР в центъра на София. Димитър Стоянов: Аз подадох сигнала на 112 и ми казаха, че нямат екипи Причината за недоволството е задържането в понеделник вечерта на журналиста Димитър Стоянов, който е с повдигнати..

публикувано на 24.04.24 в 18:56

Три случая на коклюш в района на РЗИ-Дупница

Три са регистрираните случаи на коклюш, каза за БНР д-р Райна Сапаревска, експерт към РЗИ-Дупница. Само едно от заболелите деца е прието за лечение в инфекциозното отделение на дупнишката болница.  Ситуацията с разпространението на заразното заболяване е благоприятна на този етап, коментира д-р Райна Сапаревска. Осем са общо регистрираните..

публикувано на 24.04.24 в 18:53
 Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: Очаквам политиката по разширяване на ЕС да се върне отново на масата

Очаквам политиката по разширяване на ЕС да се върне отново на масата. Това заяви пред БНР евродепутатът от "Обнови Европа" Илхан Кючюк. "ЕС ще продължава да се разширява като пространство на ценности и общ пазар. Но разширяването няма да бъде по традиционния начин.  Това ще бъде огромен съюз с повече държави, но той ще има и своите..

публикувано на 24.04.24 в 18:52