Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Колев: Има огромна ерозия в доверието към политическия елит

Кольо Колев
Снимка: БГНЕС

Никаквата разлика между основните политически сили засилва говоренето за възможната фалшификация на парламентарните избори през пролетта. Това каза пред БНР социологът Кольо Колев. 

По думите му има огромно насъбрано напрежение срещу управляващите и чисто психологически едва ли хората ще приемат евентуална победа на ГЕРБ. 

„До голяма степен всички парламентарно представени политически формации са в ролята на „разбитите авари“. Има огромна ерозия в доверието към политическия елит. Това предизвиква търсенето на алтернативи. Това обяснява доста доброто към момента представяне на партията на Слави Трифонов, това обяснява и шансовете на малките политически формации... Единствено ДПС се намира в относително добро политическо здраве“

В предаването „12+3“ Колев допълни: 

Трудноосъществимо изглежда правенето на стабилна коалиция. Не трябва и да се изключва възможността едно нестабилно правителство на базата на здравия разум да намери пътя за своето съществуване вън от политическите противопоставяния“. 

Според социолога справянето с епидемичната обстановка ще бъде сред основните аргументи при гласуването на хората: 

„Скоро ще стане ясно, че широко рекламираната ваксинация е вятър и мъгла. Тя не е подсигурена организационно, а и с ваксини. Още в средата на март това ще блесне ярко“. 

Интервюто с Кольо Колев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

7,6 млрд. паунда преразходи в схеми за предоставяне на убежище на мигранти във Великобритания

Във Великобритания Институтът за фискални изследвания обвини Министерството на вътрешните работи в големи преразходи в подкрепа на схеми за предоставяне на убежище на мигранти. Лошото боравене с бюджета означава, че са похарчени 7,6 милиарда паунда повече от прогнозата. През последните три години първоначалните прогнозни бюджети на Отдела за..

публикувано на 29.08.24 в 19:54

Съдът в Монтана отказа да предаде на чешките власти мъж от Лом

Окръжен съд – Монтана отказа изпълнението на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжен съд – Парадубице, Република Чехия, с която се иска предаването на българския гражданин Н. Б. Ц., на 24 години, от Лом, по обвинение за извършена в Чехия кражба на две бутилки алкохол, за което е осъден на 9 месеца лишаване от свобода.  Кражбата е..

публикувано на 29.08.24 в 19:34

Стармър и Макрон обсъдиха рестартирането на отношенията с ЕС

Британският премиер Киър Стармър заяви, че е обсъдил в Париж с френския президент Еманюел Макрон възстановяването на отношенията с ЕС, както и редица други наболели проблеми. Киър Стармър е на обиколка в Европа, целяща да рестартира отношенията с ЕС след Брекзит.  Вчера той посети Германия, където обяви заедно с германския канцлер Олаф Шолц,..

публикувано на 29.08.24 в 19:13
Георги Георгиев

Насилникът на Дебора остава в ареста

Обвиняемият по делото "Дебора" Георги Георгиев остава в ареста, след като Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд, с което мярката за неотклонение "задържане под стража" беше променена в "домашен арест".  Това става след като днес Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд от края на миналия месец, с което..

публикувано на 29.08.24 в 18:58

ДПС на председателя Джевдет Чакъров получи регистрация от ЦИК за частични кметски избори

ДПС получи регистрация от Централната избирателна комисия за участие в изборите на 20 октомври за кмет на кметство Габровница в община Монтана и за кмет на община Омуртаг в Търговищка област. Постъпилото заявление от Движение за права и свободи е подписано от представляващ партията Джевдет Чакъров чрез Джейхан Ибрямов. Към заявлението са приложени..

публикувано на 29.08.24 в 18:53
Павел Дуров

Разследването срещу Павел Дуров продължава

Руският милиардер Павел Дуров, собственик на "Телеграм", е поставен под съдебно наблюдение срещу гаранция от 5 млн. евро от съда в Париж. Той прекара четири денонощия в ареста, след като беше задържан на летище "Бурже" миналата събота. Разследването срещу Павел Дуров продължава. Парижкият съд прекрати близо 90-часовия му арест и го остави под..

публикувано на 29.08.24 в 18:20
Данаил Папазов

Папазов: Доган не е собственик на имотите, в които пребивава и следва веднага да ги напусне

Ахмед Доган не е собственик на дружествата "Хермес Солар“ и "Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в "Росенец“ или "Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов. Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец" Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно..

публикувано на 29.08.24 в 17:56