Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ексдепутатът Делян Добрев осъди за клевета Елена Йончева

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев и областен координатор на партията в Хасково осъди за клевета евродепутата Елена Йончева.

Решението е на Районен съд-София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание. 

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7000 лева - по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лева.

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева през октомври 2017 година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елена Йончева

Елена Йончева дава на съд за клевета Цветан Цветанов и Делян Добрев

Депутатът от БСП Елена Йончева дава на съд Делян Добрев и Цветан Цветанов от ГЕРБ за клевета. Това обяви в кулоарите на парламента Йончева. Тя обвини управляващите в манипулация и натиск. Следващата седмица БСП внася в АПИ искане да се направи..

публикувано на 12.10.18 в 12:41

Елена Йончева: Добрев понесе своята политическа отговорност, но това не е достатъчно

Излизането на депутата от ГЕРБ Делян Добрев от политиката заради скандала в Хасково не е достатъчно, заяви пред журналисти Елена Йончева от БСП.  Той понесе своята политическа отговорност. Проблемът е, че всичко това, в което ние обвинихме господин..

публикувано на 01.10.17 в 14:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

61% от родителите подкрепят задължителните ваксини, сочи проучване

61% от родителите подкрепят задължителните ваксини и биха поставили всички и дори допълнителни ваксини на децата си . Над 77% от родителите определят лекарите като основен източник на информация по въпросите на ваксините, а 95% от..

публикувано на 26.04.24 в 11:42

Епидемия и коклюш в 21 области, но без извънредна епидемична обстановка

У нас вече има епидемия от коклюш, но няма да бъде обявена извънредна епидемична обстановка, съобщи за БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му има потвърдени случаи на инфекцията в 21 области в страната. На..

публикувано на 26.04.24 в 11:42

"Български пощи" възстанови приемането на писма и колети за Израел

От днес "Български пощи" възстановяват приемането на писма и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски пратки. От пощите посочват, че е възможно да има забавяния в доставките заради промени в полетите на авиопревозвачи, наложени от..

публикувано на 26.04.24 в 11:35
Делян Пеевски

Пеевски: Проектът ПП-ДБ приключи!

Проектът ПП-ДБ приключи, промяната се превърна в пълна контрабандна подмяна. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. Пеевски призова Петков и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не коментират с кого ще управлява..

публикувано на 26.04.24 в 11:28

На първо четене: НС забрани рекламата на хазартни игри в медиите

На първо четене Народното събрание забрани рекламата на хазартни игри в медиите. Очаква се промените да бъдат окончателно прокарани на извънредно заседание във вторник, 30 април. С единодушно подкрепените промени в Закона за хазарта на първо..

публикувано на 26.04.24 в 11:10

ЦИК заличи партия "Атака" за изборите на 9 юни

ЦИК заличава регистрацията на партия "Атака" за изборите на 9-ти юни. Това става ясно от решение на комисията, публикувано снощи. Причината е, че при извършена проверка са установени 2397 коректни записи в списъка на партията, което е по-малко от..

публикувано на 26.04.24 в 11:10

Великобритания защитава университети си заради риск за националната сигурност

Чужди държави се насочват към британските университети  в опит да  подкопаят националната сигурност, предупреди  британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5. Заместник-ректорите от 24 водещи университета бяха информирани за заплахата от..

публикувано на 26.04.24 в 11:00