Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ексдепутатът Делян Добрев осъди за клевета Елена Йончева

Делян Добрев
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Делян Добрев и областен координатор на партията в Хасково осъди за клевета евродепутата Елена Йончева.

Решението е на Районен съд-София и е за нанесени неимуществени вреди, изразяващи се в уронване на доброто име на Делян Добрев в обществото и целенасоченото му злепоставяне вследствие на поредица от изказвания в медиите и в Народното събрание. 

Елена Йончева трябва да заплати на Делян Добрев 7000 лева - по 1000 лв. за всеки отделен иск, плюс разноските по делото в размер на 589 лева.

Делян Добрев заведе дело срещу Елена Йончева през октомври 2017 година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Елена Йончева

Елена Йончева дава на съд за клевета Цветан Цветанов и Делян Добрев

Депутатът от БСП Елена Йончева дава на съд Делян Добрев и Цветан Цветанов от ГЕРБ за клевета. Това обяви в кулоарите на парламента Йончева. Тя обвини управляващите в манипулация и натиск. Следващата седмица БСП внася в АПИ искане да се направи..

публикувано на 12.10.18 в 12:41

Елена Йончева: Добрев понесе своята политическа отговорност, но това не е достатъчно

Излизането на депутата от ГЕРБ Делян Добрев от политиката заради скандала в Хасково не е достатъчно, заяви пред журналисти Елена Йончева от БСП.  Той понесе своята политическа отговорност. Проблемът е, че всичко това, в което ние обвинихме господин..

публикувано на 01.10.17 в 14:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област, докато още един район на Русия обяви извънредно положение. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че армията е напреднала с около два километра в руската Курска област...

публикувано на 14.08.24 в 14:47
Мария Павлова

Мария Павлова очаква до края на седмицата да бъде уведомена дали остава правосъден министър

Служебният министър на правосъдието Мария Павлова заяви, че очаква до края на седмицата да бъде уведомена дали ще остане на поста. Мария Павлова би приела да продължи да ръководи правосъдното министерство Тя подчерта, че е провела конструктивен..

публикувано на 14.08.24 в 14:34
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Вероятно ще предложат отново Илиана Иванова за еврокомисар

Вероятно ще бъде предложена отново настоящата ни еврокомисарка Илиана Иванова .  Това прогнозира пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи и коментира: "Няма да се справим до края на август с номинирането на..

публикувано на 14.08.24 в 14:26

Турция обмисля да взима пръстови отпечатъци от пристигащите в страната чужденци

Турските власти планират да взимат пръстови отпечатъци на чужденците, пристигащи в страната. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая пред проправителствения вестник "Сабах", предаде БТА. "Работим по проект, който..

публикувано на 14.08.24 в 14:25
Антон Славчев

ПП-ДБ внесе искане за оставката на шефа на антикорупционната комисия Антон Славчев

От парламентарната група на ПП-ДБ внесоха искане за оставката на изпълняващия длъжността председател на антикорупционната комисия Антон Славчев. ПП-ДБ с 84 подписа за оставката на шефа на Антикорупционната комисия Във връзка с днешната..

публикувано на 14.08.24 в 14:16

Иззеха няколко скъпи автомобила от базата на "Волф"

Органите на реда иззеха няколко луксозни и скъпи автомобила от базата на "Волф" в столицата, предаде репортер на Хоризонт. Акцията идва след като от сутринта прокуратура, антикорупционна комисия и полиция обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански...

публикувано на 14.08.24 в 14:04
Мартин Димитров

Мартин Димитров: Малинов не отговори какви суми са платени авансово за разширението на Чирен

ЕК не просто подкрепя диверсификацията и разширението на Чирен, а плаща за по-голямата част за Чирен. Проверката няма за цел да спре процеса и да го затрудни, а какво се случва и дали са спазени правилата. Това коментира в интервю пред БНР..

публикувано на 14.08.24 в 13:59