Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдийска смяна, разправия и червен картон белязаха дербито на Милано

Отборите на Интер и Милан направиха невероятно зрелище на "Джузепе Меаца" в четвъртфиналната фаза на турнира  за Купата на Италия по футбол.

Като победители срещата излязоха "нерадзурите" с резултат 2:1 и така ще играят в полуфиналите срещу победителя от двойката Ювентус - СПАЛ.

Златан Ибрахимович откри резултата за Милан в 31-ата минута. През втората част обаче символичните домакини наложиха тотална доминация и стигнаха до пълен обрат след голове на Ромелу Лукаку от дузпа в 71-ата минута и Кристиан Ериксен в седмата минута на добавеното време.

Този двубой между двата гранда на Милано ще бъде запомнен със събития извън спортно-техническата страна. В самия край на първата част се стигна до разправия между Лукаку и Ибрахимович, а главния рефер Паоло Валери се контузи в 75-ата минута и след кратко прекъсване беше заменен от четвъртия съдия Даниеле Кифи.


Още във втората минута Рафаел Леао пробва шут по земя отдалече, но не намери вратата. В 13-ата португалецът центрира по чудесен начин към Ибрахимович, но неговият удар с глава се оказа неточен. Пиоли извърши принудителна смяна още в 20-ата минута. Тогава Симон Кяер напусна терена контузен, което даде възможност на новото попълнение Фикайо Томори да дебютира за тима. В 24-ата Лукаку отправи опасен удар, който обаче беше избит с крак от Татарушану, а секунди по-късно нов изстрел на белгиеца беше блокиран от Романьоли. Последваха корнер и претенции на "нерадзурите" за игра с ръка на Мейте, но те не бяха уважени. В 27-ата Перишич нанесе слаб шут, който не затрудни противниковия страж.

В 31-ата символичните домакини не успяха да изчистят топката при изпълнение на фаул и така тя попадна в Ибрахимович, чийто шут по земя първо срещна страничната греда, а след това се оплете в мрежата на Самир Ханданович. Интер, които са един от бившите отбори на нападателя, са любимата му жертва с червено-черната фланелка - шведът има седем гола в осем мача срещу този съперник. В 37-ата Санчес пробва удар с глава, но защитник на гостите спря пътя на топката пред голлинията.

В самия край на първата част се стигна до голямата разправия между Златан и Лукаку, като двамата дори опряха чело в чело. Те получиха жълти картони и така белгиецът ще пропусне следващия мач на отбора си в турнира. Лукаку обаче не се успокои и продължи да буйства дори на прибиране в тунела, като едва беше удържан от хора от щаба на домакините. Междувременно, полувремето приключи с воле на Марсело Брозович, което профуча покрай вратата.


В 49-ата минута специалистът на статични положения Коларов стреля от фаул, но Татарушану изби в корнер. Той беше изпълнен късо и това доведе до опасен шут на Санчес, който обаче също беше отразен от румънския вратар. В 58-ата Ибрахимович фаулира Коларов, а съдията му показа втори жълт и съответно червен картон. Така той ще пропусне евентуалния полуфинал на турнира. В 69-ата минута Леао направи глупав опит за шпагат, с който фаулира Николо Барела в наказателното си поле. Реферът отначало си замълча, но след това получи сигнал от ВАР да прегледа ситуацията. След като го направи, той посочи бялата точка, а Лукаку беше точен за 1:1.


В 75-ата минута Валери получи мускулна контузия и така се наложи той да бъде заменен от четвъртия съдия Кифи. Така играта прекъсна за около пет минути, заради което добавеното време беше цели 10 минути. В 89-ата резервата Лаутаро осъществи опасен рейд, но Татарушану изби неговия изстрел. Секунди по-късно стражът направи поредната си блестяща изява, с която не позволи на Лукаку да се разпише за втори път в мача. Той обаче остана безпомощен в 97-ата минута, когато резервата Ериксен изпълни брилянтен пряк свободен удар и оформи крайното 2:1 в полза на Интер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Барселона крачи към нов трофей в Шампионската лига

Айтана Бонмати поведе Барселона и помогна на женския тим на клуба да се класира за своя шести полуфинал в Шампионската лига по футбол при дамите. Миналогодишният победител в дамския вариант на най-комерсиалното състезание Барселона победи с 3:1 Бран (Берген, Норвегия) и с общ резултат 5:2 е в топ 4, където ще срещне Челси. Бонмати, която е..

публикувано на 29.03.24 в 07:27
Теодор Теодоридис от УЕФА

ФИФА и УЕФА питат Испания за разследвания на корупция

Световната федерация по футбол (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) изпратиха официално писмо до Испанската структура (РФЕФ) с искане за подробна информация след арестите, извършени миналата седмица като част от антикорупционно разследване в страната. Генералният секретар на ФИФА Матиас Графстрьом и генералният секретар на УЕФА Теодор..

публикувано на 29.03.24 в 06:55

Новият треньор на Балкан дебютира с успех

Балкан не даде шанс на ЦСКА след 86:59 в отложена среща от 23-ия кръг, изиграна в „Арена Ботевград“. Мачът предложи известна доза интрига през първото полувреме, но в хода на второто „зелените“ увеличиха значително оборотите и нанесоха четвърто поредно поражение на „армейците“ в Първата шестица от шампионата. По този начин ботевградският тим ознаменува..

публикувано на 28.03.24 в 20:41
Наставникът на Дея спорт Франческо Кадеду..

Дея спорт е полуфиналист

Отборът на Дея спорт (Бургас), който спечели първото място в редовния сезон, успя да се класира за полуфиналните плейофи в мъжкото волейболно първенство. Момчетата на Франческо Кадеду победиха у дома Черно море (Варна) с 3:0 (25:11, 25:19, 25:17) в третия решаващ мач от 1/4-финала помежду им, игран тази вечер в зала "Младост". Така Дея спорт спечели..

публикувано на 28.03.24 в 20:23
Златомир Загорчич

Славия остава без двама титуляри за мача с Левски

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич определи група от 20 футболисти за дербито с Левски на стадион "Георги Аспарухов", което ще се играе на 29 март (петък). Поради контузии за двубоя отпаднаха капитанът на "белите" Галин Иванов и крилото Денислав Александров. Мачът от 26-ия кръг на Първа лига е с начален час 19:00. Групата на "белите":..

публикувано на 28.03.24 в 19:19
Николай Костов

Николай Костов: Предимството срещу Славия ни е публиката

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди най-старото столично дерби със Славия, което е утре вечер на стадион "Георги Аспарухов", информира БТА.  "Не съм мислил по въпроса как ни се отразяват паузите, обикновено ни липсват играчи. Мисля, че се подготвихме добре, направихме мини подготовка. Имахме доста сериозни тренировки миналите сряда и..

публикувано на 28.03.24 в 19:02

Сестри Стоеви са на четвъртфинал в Мадрид

Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева се класираха за четвъртфиналите на турнира по бадминтон от сериите "BWF Super 300" с награден фонд 210 хиляди долара, който е квалификация за олимпийските игри в Париж 2024. Поставените под номер 7 в схемата българки спечелиха без проблеми срещу представителките на Испания..

публикувано на 28.03.24 в 18:37