Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда надигра украинци в Анталия

Арда
Снимка: Архив

Арда победи украинския първодивизионен Олександрия с 3:1 в контролна футболна среща турския курорт Алания. Кърджалийци не успяха да създадат почти нищо опасно в атака през първото полувреме, а в 29-ата минута получиха гол. След центриране от корнер от ляво централният защитник Касперс Дубра засече с глава за 1:0 за украинците.

Българите направиха много по-добро второ полувреме. Те изравниха още в 49-ата минута, когато резервата Жуниньо се възползва от грешка на вратаря на съперника Юрий Панкив и прати топката в мрежата.

Малко по-късно Олександрия пропусна страхотна възможност да поведе. Богдан Мишенко беше изведен сам срещу стража Васил Симеонов, преодоля го, но от десетина метра стреля покрай опразнената врата.

Арда отвърна с опасна атака, при която Спас Делев се измъкна сам срещу Панкив в пеналта и стреля, вратарят блокира с крак, но топката все пак премина зад него и влизаше в мрежата, когато притичалият Олександър Мелник изби от голлинията.

В последните 20 минути в игра за кърджалийци се появи каращият проби бразилски защитник Густаво Карбониери, който за последно през есента игра в Царско село, но беше освободен от софиянци. В 73-ата минута българите стигнаха до пълен обрат. Делев беше спънат в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа.  Десетина минути преди края в игра за Арда влезе 14-годишният ляв бек Радослав Узунов.

Възпитаниците на Николай Киров решиха всичко две минути преди края. Делев отне топката в средата на терена, напредна на скорост от ляво, навлезе в наказателното поле и с отличен пас по тревата намери на чиста позиция Жуниньо, който от десетина метра засече в опразнената врата.

Олександрия можеше да направи загубата си по-почетна в самия край. Кирило Ковалец стреля от фаул от 20-ина метра, топката се отклони от стената, а след това и от лявата греда на вратата на Месут Юсуф.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов е на финал в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" - Димитър Кузманов, се класира за финала на сингъл на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи участващия с "уайлд кард" Александър Бакши (Грузия) с 6:2, 6:4 за 70 минути. Българинът..

публикувано на 20.07.24 в 13:37
Никола Цолов

Никола Цолов отпадна от битката за точките в спринта в Унгария

Контакт със Сантиаго Рамос в третата обиколка на спринтовото състезание от Формула 3 в Унгария извади българския пилот Никола Цолов от борбата за точките в надпреварата. Този контакт счупи предното крило на българина и той трябваше да посети механиците на АРТ, за да го смени. По-късно той бе наказан и с 10 секунди, след като стюардите прецениха, че той..

публикувано на 20.07.24 в 11:42
И боксьорите ни заминаха за Олимпийските игри в Париж

Боксьорите ни заминаха за Париж с поглед към медалите

Втората група български олимпийци замина за Игрите в Париж рано тази сутрин. Петимата представители на страната в бокса - Станимира Петрова (54 кг), Светлана Каменова (57 кг), Хавиер Ибанес (57 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (71 кг) - хванаха ранния полет за френската столица. Вчера за Олимпиадата в Париж потеглиха състезателите на..

публикувано на 20.07.24 в 08:42
Локомотив Сф - Левски

Столично дерби от първия кръг в съботния ден

Два мача от откриващия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа Локомотив Пловдив посреща Арда, а от 21:15 Левски гостува на Локомотив София в "Надежда". "Сините" започват новия сезон с нов треньор и подновени надежди за силно представяне и трофей. Станислав Генчев бе посрещнат радушно от феновете на Левски, след като се представи много..

публикувано на 20.07.24 в 06:10
Никола Цолов

Никола Цолов ще стартира от първа редица в Унгария

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа най-добрата си квалификация в шампионата, след като завърши втори в битката за стартовите позиции в Унгария. Българския лъв се пребори за място на първа редица в основното състезание в сесия, която не започна никак добре за него. Цолов загуби първата си бърза обиколка в квалификацията заради неспазване..

публикувано на 19.07.24 в 18:56

Черно море привлече защитника Асен Дончев

Черно море привлече четвърти нов футболист през лятото, съобщиха от клуба. Договор с "моряците" подписа защитникът Асен Дончев. Роденият през 2001 година футболист идва от тима на ЦСКА София. За последно той игра като преотстъпен в Пирин (Благоевград).

публикувано на 19.07.24 в 14:54
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов полуфиналист в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи петия в схемата Евгени Донской (Русия) с 6:4, 6:3 за 83 минути. Българинът направи два пробива по пътя си към..

публикувано на 19.07.24 в 14:51