Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посолството на Русия у нас с коментар към американските си колеги

Снимка: Посолство на РФ

Посолството на Русия в България реагира на изказване на юридическия съветник на посолството на САЩ у нас Джесика Ким за липсата на политическата воля на българските власти да се справят с корупцията в страната.

В профила си във Фейсбук дипломатическата мисия на Москва в София написа, че: „коректността и уместността на острите бележки във връзка с чувствителни за българското общество въпроси, особено в навечерието на парламентарните избори, предизвиква големи съмнения“.

От руското посолство допълват, че въпросът за корупцията по високите етажи на властта все още съществува дори в най-демократичните страни по света.

„Няма да си спомняме, например, за някои сюжети от „украинското досие“ на действащото ръководство на САЩ. Мирише на лицемерие, нали така?“ - завършва публикацията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия

44-годишен мъж от Русе е задържан за преправяне на пневматични оръжия без разрешително за това. Акцията е на ГДБОП и е извършена в различни градове на страната. При предприетото разследване е установено, че от началото на януари миналата година 44-годишният мъж от Русе се е занимавал с преправяне на пневматични оръжия, като подобрявал..

публикувано на 25.04.24 в 13:31
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

Стокообменът между България и Украйна е достигнал 3 млрд. долара

Украинският първи заместник министър-председател Юлия Свириденко благодари на България за подкрепата за Киев и покани българския бизнес за инвестиции в страната й. Това стана чрез онлайн обръщение по време на Българо-украински бизнес форум у нас. В приветствие, изпратено от служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, беше..

публикувано на 25.04.24 в 13:24
Иван Таков

Иван Таков остава председател на групата на БСП в СОС

Иван Таков остава председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет. Това решение е взето единодушно тази сутрин на заседание на групата на Местната коалиция, на което не присъстваха Диана Тонова и Иван Виделов. БСП в София с ново ръководство Групата на местна коалиция "БСП за България" отхвърли..

публикувано на 25.04.24 в 13:23
Симона Велева и Габриела Наплатанова.

И председателите на СЕМ ще са на ротация

Съветът за електронни медии (СЕМ) не успя да избере нов председател на медийния регулатор. Членовете на СЕМ решиха да има двама временно изпълняващи длъжността председател - Габриела Наплатанова и Симона Велева.  Те ще ръководят в два последователни шестмесечни мандата - съответно от 28 април до 27 октомври 2024-та и от 28 октомври до 28..

публикувано на 25.04.24 в 13:10
Благовест Георгиев

ПП-ДБ-СС пак поискаха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Общинският съветник Благовест Георгиев, който предизвика леко пътно транспортно произшествие в София, от което избяга, да се оттегли от Столичния общински съвет. За това призоваха колегите му от ПП-ДБ-Спаси София - групата, от която беше част и той.  СОС решава: Да бъде ли отстранен съветникът Благовест Георгиев? Групата на ГЕРБ-СДС в..

публикувано на 25.04.24 в 13:04

Да замълчиш, за да бъдеш чут... Росен Желязков вече не е председател на НС

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", " БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ", "против" гласуваха 103 от ГЕРБ-СДС и ДПС.  Проектът на решение беше внесен и подписан вчера от..

публикувано на 25.04.24 в 12:55

Три смолянски села ще са с нарушено водоподаване заради авария

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 12:44