Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за баскетболната купа на България

Снимка: БФ Баскетбол

Рилски спортист и Балкан са кандидати за домакин на Финалната осмица за  Купа на България. Това бяха единствените оферти, постъпили в определения от Управителния съвет на БФ Баскетбол срок. Залите и на двата клуба отговарят на условията, поставени от управата: Във връзка с изпълнение на противоепидемичните мерки срещу КОВИД-19, Финалните турнири за Купа България може да се проведат само в зали, които разполагат с 4 съблекални за отборите и поне 1 съдийска съблекалня. Всяка съблекалня трябва да бъде напълно дезинфекцирана преди ползването и от друг отбор/съдийски екип.

Процедурата при две подадени кандидатури за домакинство на Финалната осмица, определена от Правилата за провеждане на Купа България е следната: При равнопоставени оферти за домакинство се тегли жребий за избор между кандидатите.

До края на работния ден на 11 февруари в офиса на федерацията постъпиха заявки за участие от осемте отбора в НБЛ, имащи право на участие. Заявки има от Рилски спортист, Левски Лукойл, Балкан, Берое, Академик Пловдив, Черноморец, Ямбол и Спартак Плевен.

При жените желанието си за участие във Финалната четворка са заявили Берое Стара Загора, Монтана 2003, Славия и Шампион 2006.

На 22 февруари ще се проведе дирижиран жребий за полуфиналите на женския турнир за Купата на България между отборите, подали заявка за участие, според класирането след първия етап от А група-жени между отборите класирани на 1 и 2 място (първа двойка) и тези на 3 и 4 място(втора двойка).

Финалният турнир ще се проведе на 9 и 10 март, като полуфиналите на 9 март, а на 10 март са финалите за трето и първо място.

Също на 22.02.2021 г. ще бъде проведен и дирижиран жребий за четвъртфиналите на Купа на България при мъжете Той ще се проведе според класирането на отборите след втория етап от НБЛ  между отборите класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място(втора четворка). Жребият за полуфиналите ще е пълен недирижиран между победителите в четвъртфиналите.

Ако в посочения срок има заявки от седем отбора се дава възможност за участие на деветия в класирането на НБЛ отбор. При отказ, първият отбор от класирането след Втория етап на НБЛ получава правото да почива в четвъртфиналите.

Финалната осмица на турнира ще се състои между 11 и 15 март с четвъртфинали на 11 и 12 март, полуфинали - на 13 март и финал - на 15 март.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08
Рами Киуан (в червен екип)

Рами Киуан е на победа от медал на Европейското по бокс

Рами Киуан постигна втора убедителна победа за България в днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът на България не остави шанс на румънеца Мариан Булеу. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той срази съперника си с 5:0 (30:26, 30:27, 30:27, 30:26,..

публикувано на 19.04.24 в 18:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на Световната купа в Доха

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Доха (Катар). Състезателката на Филип Янев получи оценка от 13.466 точки (13.433 точки първи и 13.500 точки втори прескок).  Пред националката се наредиха представителката на Панама Карла Навас с 13.850 и Чан Ок Ан (КНДР) с 13.833 точки...

публикувано на 19.04.24 в 17:57
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше..

публикувано на 19.04.24 в 12:20
Берое надигра Монтана и поведе във финала

Берое поведе във финала срещу Монтана

Тимът на Берое надигра Монтана 2003 с 87:72 (21:19, 20:11, 23:19, 23:23) като домакин в Стара Загора в първата среща от финалния плейоф за титлата в първенството на България по волейбол за жени. Така старозагорки, които са носителки на трофея от последните три сезона, поведоха с 1-0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет..

публикувано на 18.04.24 в 20:43
Марица поведе с 2:0 победи срещу ЦСКА

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе..

публикувано на 18.04.24 в 20:38