Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марко Шварц спечели алпийската комбинация в Кортина д'Ампецо

Марко Шварц бе най-бърз в Аделбоден
Снимка: инстаграм

Марко Шварц спечели алпийската комбинация и донесе трета поредна титла за Австрия при мъжете на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в италианския курорт Кортина д'Ампецо. Той финишира за 2:05.86 минути. Той беше пети след първия манш в супергигантския слалом с 1:20.35 минута, но с най-добро време в слалома за 45.51 секунди си осигури златото.

Шварц, който е действащ световен първенец в слалома, взе нов медал в дисциплината след бронза преди две години в Оре.

"Световното първенство върви много добре за нас. Страхотно е. Изключително съм щастлив. Бях доста изненадан от добрия ми резултат в супергигантския слалом. След това очаквах, че ще ми бъде лесно в слалома, но трасето беше доста трудно и заледено и трябваше да се потрудя здраво", коментира Шварц.

Защитаващият титлата си Алекси Пентюро (Франция) този път завърши втори само на 4 стотни от секундата.

Пентюро остана със сребро и на Олимпиадата в Пьончан 2018, когато беше изпреварен от друг французин Марсел Хиршер, който вече прекрати кариерата си.

"Съжалявам малко, че изпуснах първото място, след като се представих толкова добре в супергигантския слалом, но това е. Четири стотни ме разделиха от златния медал. Все пак смятам, че направих добро състезание, особено в първия манш. Марко Шварц се представи страхотно", каза Пентюро, който е лидер за Световната купа през този сезон.

Швейцарецът Лоик Меяр завърши трети и взе бронза с изоставане от 1.12 секунда зад лидера, след като допусна грешка в средната част на слаломното трасе, която го лиши от надежди да се бори за победата.

Изненадващият лидер след супергигантския слалом Джеймс Крофърд (Канада) направи и добър втори манш и завърши четвърти на 1.33 секунда, като записа най-доброто класиране в кариерата си в голямо състезание.

Най-доброто класиране на 23-годишния Крофърд за Световната купа е шесто място в супергигантския слалом в Кицбюел в края на миналия месец.

24-годишният Зимон Йохер, който е дебютант на Световно първенство, се нареди пети на 2.46 секунди.

Винсент Крихмайер от Австрия, който спечели титлите в супергигантския слалом и в спускането през миналата седмица, беше трети след първия манш, но в слалома не успя да се справи с трасето и отпадна. 

Световният шампион от 2017 година Лука Ерни (Швейцария) беше седми след супергигантския слалом и с отлични шансове да атакува място на подиума, но в слалома пропусна врата и отпадна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Левски записа още една голова фиеста

Левски победи Ботев (Враца) с 4:0 в мач от втория кръг на Първа лига, като с втория си убедителен успех в първенството е на първо място с отлична голова разлика. Това беше втори пореден резултатен двубой на сините, след 6:1 над Локомотив София преди седмица. Преди срещата мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков награди любимеца на феновете..

публикувано на 26.07.24 в 23:17

Арда победи пестеливо Крумовград

Арда се наложи над Крумовград с минималното 1:0 в първия мач от втория кръг на Първа лига. Единственото попадение за тима вкара Станислав Иванов в средата на първото полувреме. Най-много пропуски за Клумовград направи капитанът на тима Серкан Юсеин, който игра с превръзка на главата. В първия четвърт час нямаше положения пред двете врати, а в 20-ата..

публикувано на 26.07.24 в 21:14

България стартира със загуба на юношеския Евробаскет

Националният тим на България загуби от Черна гора със 77:79 (27:26, 14:16, 22:19, 14:18) в първия си мач от група А на Европейското първенство за юноши до 18 години в Дивизия B, което стартира в Скопие. Двата състава изиграха равностоен сблъсък, а на почивката България изоставаше с 41:42. Последва по-добра трета част за националите, което водеха с..

публикувано на 26.07.24 в 20:27

Компютърен срив опорочи откриването на олимпийските игри

Билети за церемонията за откриването на Олимпийските игри в Париж са били анулирани заради компютърен срив, информира БТА. Засега не са известни точните мащаби на проблема, който е в процес на разрешаване, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на службата „Париж 2024“, която е специално създадена за разрешаването въпроси от практическо..

публикувано на 26.07.24 в 20:20
Илиан Илиев

Илиан Илиев е доволен от играта на футболистите на Черно море срещу Апоел

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев даде добра оценка  на своите футболисти след равенството  0:0 срещу Апоел Беер Шева в първата среща от втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите. Реваншът е в Разград идната седмица. Двата отбора ще спорят за място в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите, където ще..

публикувано на 26.07.24 в 06:49
Валентин Илиев

Валентин Илиев: Знаем какво ни чака в Подгорица

"Не беше лесно. Изправихме се срещу добре организиран и подготвен съперник. Радваме се, че имаме преднина преди реванша. Надявам се да реализираме нашите положения в следващия двубой.  Няма с какво толкова да се изненадаме. Срещу нас стои добър отбор, играещ грамотен футбол. В някои моменти играе толкова, колкото ти позволи съперникът. Надяваме се да..

публикувано на 26.07.24 в 06:42
Душан Керкез

Душан Керкез: Панатинайкос е фаворит, но шансовете ни остават

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез изрази задоволство от показаното от неговия отбор през втората част в първия сблъсък с Панатинайкос в турнира Лига Европа.  Ботев загуби с 1:2 , но запази сериозни шансове за крайната победа. "Няма как да съм доволен, когато загубим. Но ако някой преди мача беше казал, че в двубой срещу клуб с..

публикувано на 26.07.24 в 06:40