Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българско лято" ще е на изборите чрез партията "Българско национално обединение"

| обновено на 23.02.21 в 16:11
Снимка: БГНЕС

Създадената от обвиняемия бизнесмен Васил Божков формация „Българско лято“, чиято регистрация за изборите беше отказана, ще участва в парламентарния вот чрез партията „Българско национално обединение“. Нейният лидер Георги Георгиев заяви, че партията предоставя своята регистрация защото „винаги се е борила срещу статуквото“.

„Именно поради тази причина ние припознаваме целите на „Българско лято“, както и заявката на господин Божков за промяна на политическия модел“, каза Георгиев.

На изборите за евродепутати преди две години партията „Българско национално обединение“ издига кандидатурата на Евгения Банева, която вече е подсъдима заедно със съпруга си Николай Банев.

Васил Божков, който се укрива в Дубай, не изпълни обещанието си да обяви точно в 13:00 часа с чия регистрация създадената от него формация „Българско лято“ ще се яви на парламентарните избори. В директно включване в профила във „Фейсбук“, с което отложи обявяването, Божков заяви:

„Не съм политик. Никога не съм искал да бъда. Имах мисия – да спасим културното наследство на България, сега мисията ми е друга – да спасим бъдещето. Бъдещето се кове днес. Хунтата всячески се опитва да ни попречи, няма да успеят. Мандатоносител ще бъде обявен. Ние сме силата. Бъдете здрави!“.

Репортаж по темата можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лора Георгиева, АКФ: През 2023 г. КПКОНПИ е спечелила искове само за 12 милиона, а има запори за милиарди

Съдът може да наложи санкция и се надяваме този път да го направи. Ние искахме налагане на такава санкция още в края на 2022 г., когато комисията отказа да изпълни съдебното решение. Това обясни в интервю за БНР Лора Георгиева, правен експерт в Антикорупционния фонд. Неправителствената организация иска от съда да глоби членове на КПКОНПИ..

публикувано на 29.07.24 в 09:25
Художествената галерия -

В галерия "Илия Бешков" в Плевен този път децата рисуваха Олимпиада

В Художествената галерия - "Илия Бешков" децата рисуват на тема - "Олимпийските игри във Франция".  "Музеят е муза" е инициатива на най-голямата градска библиотека в Плевен към ХГ "Илия Бешков" и съвсем ествествено темата сега е Олимпиада, в очакване на олимпийски рекорди, нови спортни успехи, и защото "Светът е Олимпиада", разказа..

публикувано на 29.07.24 в 09:22

Двете жертви в складовете с пиротехника край Елин Пелин са загинали от взрива

Взрив е причинил смъртта на двамата, чиито тела бяха открити вчера до складовете за пиротехника в с. Гара Елин Пелин. Това е заключението на съдебния медик, съобщи окръжният прокурор на София област Наталия Николова. Тя уточни, че предстои назначаването на ДНК експертиза. Днес ще продължи работата на разследващите с разпити на свидетели...

публикувано на 29.07.24 в 09:06
Украински войник изстрелва дрон на фронтовата линия в Херсон

Пожар във Воронежка област на Русия след сваляне на дрон

Русия съобщи за щети от дрон във Воронежка област. При падането на безпилотния апарат е повреден обект на комуналната инфраструктура в село Газопровод и е възникнал пожар, предаде ТАСС. Украински бойни дронове са поразили летище "Оленя" в Русия По-рано беше съобщено за атаки с дронове от страна на Украйна срещу руските Курска,..

публикувано на 29.07.24 в 08:37
Снимката е илюстративна

Очаква се противопожарен самолет от Франция за гасенето на пожара на границата с Гърция

Очаква се днес да пристигне противопожарен самолет от Франция, за да се включи в гасенето на пожара на граничната планина Славянка. Страната ни поиска помощта по Европейския механизъм за гражданска защита, след като снощи огънят, който изпепели над 15 хил. декара в Гърция, навлезе на българска територия, а наличието на минни заграждения..

публикувано на 29.07.24 в 08:09

Четирима руски журналисти останаха без акредитации за Игрите в Париж

Руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че организационният комитет на Олимпийските игри в Париж е лишил четирима нейни журналисти от акредитация за отразяване на Игрите, без да се споменават конкретни причини. Русия заяви, че отнемането на акредитацията на репортерите е било "напълно неочаквано", след като журналистите са..

публикувано на 29.07.24 в 08:09
Кадър от взривовете в складовете за фойерверки в Елин Пелин

Борис Радански: Нормативно има минимални отстояния на опасни производства от населените места

Нормативната база регламентира за отделни видове производства и съхранение на взривни вещества и боеприпаси минимални отстояния от населени места и инфраструктура . Това обясни в интервю за БНР Борис Радански, собственик на фирма за военни продукти. " Обикновено се изчислява на базата на т.нар. тротилов еквивалент ", уточни той...

публикувано на 29.07.24 в 08:00