Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен интерес към ваксинирането пред болницата в Смолян

При засилен интерес преминава ваксинирането в кабинета пред областната болница в Смолян, след като вчера от там обявиха, че в Деня на националния празник ще поставят ваксини на всички желаещи.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при огромен интерес към ваксините срещу заразата започна работата на медицинския екип.

Д-р Петър Янев коментира:„За един час са минали 13 човека. Общо взето не сме спирали работа. Повечето са предварително записани, като има някъде около трима извън списъка, дошли да се имунизират, тоест в унисон с така наречените зелени коридори, тъй като при нас ваксини към момента има за желаещите - ваксината на „АстраЗенека“.

Средната възраст на ваксинираните е 70 години. Имаше и двама души под 40-годишна възраст. До този момент всички са здравно осигурени:

  - Предпазваме се.

  - Имам доста хронични, съпътстващи заболявания и затова реших, че трябва да го направя, за да бъда по-спокойна.

  - Задължително е да се ваксинираме. Преди една година по това време: "Кога ще дойде ваксината?" Дойде ваксината, сега: "Защо трябва да се ваксинирам?" Няма угодия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Пожар край село Габровница в Монтанско

Пожар гори в момента край село Габровница в община Монтана, съобщи за БТА Ивайло Цветанов - заместник-директор на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана. Според сигнал от жители на селото, огънят е на метри от къщите на хора. Очевидци съобщават, че пожарът се разраства неконтролируемо и пламъците са стигнали..

публикувано на 18.08.24 в 20:39

Вътрешният министър направи проверка на ГКПП "Кулата" заради опашките

Вътрешният министър Калин Стоянов посети граничния пункт Кулата на българо-гръцката граница. Причината за това са опашките от автомобили, които се образуват на пункта. Ето какво съобщи вътрешният министър за трафика в района  "Получихме множество сигнали от граждани за бавното преминаване на пункта. По тази причина дойдохме на място, за да се..

публикувано на 18.08.24 в 20:36

Над 1000 души се изявиха на фестивала "Струма пее" в Невестино

Над 1000 изпълнители се изявиха на приключващия тази вечер фолклорен фестивал "Струма пее", домакин на който двата дни е Общината в Невестино.  Местни таланти представиха изворен и обработен фолклор в певческото, танцовото, словесното и инструменталното изкуство, показаха обреди и обичаи от районите, откъдето са.  Фестивалът се провежда..

публикувано на 18.08.24 в 20:30
Снимката е илюстративна

ЕРТ: Мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в петъчния инцидент

Гръцката обществена телевизия ЕРТ съобщава още подробности за стрелбата в заведение в селището Ханиоти на първия ръкав на Халкидики, която се разигра в нощта на петък срещу събота. Според гръцката медия - мафиоти, биячи и наркодилъри от България са главните действащи лица в тежкия инцидент.  Още трима задържани в Гърция заради инцидента с..

публикувано на 18.08.24 в 20:05
Благороден елен

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на ДГС - Казанлък

Бракониер, убил два млади благородни елена, е заловен на територията на Държавното горско стопанство в Казанлък. Това съобщават от Югоизточното държавно предприятие в Сливен на официалната си фейсбук страница. Двете животни са на една и две години и са открити в землището на град Шипка.  Служители на горското стопанство в Казанлък са изпратени в..

публикувано на 18.08.24 в 20:01

Каракачанската общност в Самоков чества празника си

По традиция, в седмицата, когато Самоков отбелязва празника си, каракачанската общност в града се събира на свой събор в двора на храм "Рождество Богородично" - Бельова църква, съобщава БТА. Каракачаните отпразнуваха с раздаване на курбан за здраве, тематични танци и гръцка музика. Празникът се организира от Културно-просветното дружество на..

публикувано на 18.08.24 в 19:54

Нова магистърска програма в ТУ-София - "Технологично предприемачество" на английски език

Магистърска програма "Технологично предприемачество" на английски език, започва в Техническия университет в София, съобщиха от висшето училище. Специалността е разработена, за да отговори на нарастващите потребности на обществото у нас и в света от високо квалифицирани специалисти с иновативно мислене и предприемачески умения. Тя е разработена по..

публикувано на 18.08.24 в 19:44