Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бъкингамският дворец гледа сериозно на обвиненията на Меган

| обновено на 09.03.21 в 22:02
Бъкингамският дворец в Лондон
Снимка: БТА

В изявление от Бъкингамския дворец се казва, че повдигнатите въпроси от расистки характер от херцога и херцогинята на Съсекс пораждат загриженост и ще бъдат разгледани в тесен кръг от кралското семейство.

В изявлението се посочва, че „може да има разминавания в мненията какво точно се е случило“, но твърденията, направени от Меган и Хари в интервюто на американската телевизионна водеща Опра Уинфри, се приемат „много сериозно“.

„Цялото семейство е натъжено да научи до каква степен последните години за били голямо предизвикателство за Хари и Меган“, гласи част от изявлението.

Меган каза в интервюто, че когато е била бременна с Арчи Хари е бил запитан от неназован член на семейството „колко тъмна може да бъде кожата на сина им“.

От кралския двор допълват, че херцогинята и херцогът на Съсекс „винаги ще бъдат обичани членове на семейството“. По-късно принц Хари уточни, че не става дума за кралица Елизабет Втора и съпруга ѝ принц Филип.

Отговорът от Бъкингамския дворец дойде след кризисна среща по повод на даденото интервю от Меган и Хари, наблрюдавано в понеделник вечер от повече от 11 млиона британски зрители.

В интервюто Меган сподели още, че не е получили никаква подкрепа от кралското семейство и че е стигнала до мисли за самоубийство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис с държавния глава Джо Байдън

Камала Харис на път да спечели с лекота номинацията за президентските избори

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си е осигурила подкрепата на достатъчно делегати, за да спечели номинацията на Демократическата партия за предстоящите президентски избори. Същевременно днес се очаква в Белия дом да се завърне и президентът Джо Байдън, който в неделя се отказа от надпреварата.  До понеделник вечерта Камала Харис успя да си..

публикувано на 23.07.24 в 18:25
Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл.

Директорът на Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка

Директорът на американската служба по сигурността Сикрет Сървис Кимбърли Чийтъл подаде оставка десет дни след покушението срещу кандидата на Републиканската партия и бивш президент на САЩ Доналд Тръмп. Чийтъл бе подложена на остри критики заради пропуските в охраната на митинга в град Бътлър, където 20-годишен жител на Пенсилвания, въоръжен с..

публикувано на 23.07.24 в 18:19

Дъжд угаси пожарите в Северна Гърция

Дъжд загаси пожарите в Северна Гърция. Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна Туристите да не влизат в морето до преминаване на бурите, съветват властите в южвата ни съседка. Гърция: Пореден ден с висок риск от пожари, земетресение разлюля Крит В Северна Гърция заваля дъжд, като естествено..

публикувано на 23.07.24 в 18:17

Няма опасност пожарът на планина Славянка да премине границата, дъжд в Гърция помогна

Овладян е пожарът в Северна Гърция, близо до границата с България, който заплашваше да премине на наша територия. В района е завалял дъжд, който е помогнал на пожарникарите в южната ни съседка да се справят със стихията. Има риск пожарът в граничната планина Славянка да премине от Гърция и на наша територия Българските..

публикувано на 23.07.24 в 17:38
Васил Терзиев

ГЕРБ-СДС обвини столичния кмет заради спряното събаряне на ловния хотел на Румен Гайтански

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС обвини столичния кмет Васил Терзиев в нарушение на обществения интерес със спряното събаряне на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански до язовир "Искър". "Доверчив или прекалено сговорчив се оказа г-н Терзиев когато повярва на обещанията на Румен Гайтански, че той сам ще събори незаконните си постройки до язовир "Искър"...

публикувано на 23.07.24 в 17:05

МВнР: Българските граждани, които посещават Гърция, да не носят ножове с острие над 7-10 см

Министерството на външните работи предупреди, че според гръцките закони е забранено носенето на оръжие - огнестрелно и хладно, включително нож. Информацията беше разпространена след случаи на задържани в Гърция български граждани с ножове. В практиката на гръцките полицейски органи е прието, че ножове с дължина на острието над 7-10 см се смятат за..

публикувано на 23.07.24 в 17:00

Вицепрезидентът: Дебелите мрежи на забравата никога няма да скрият делото на Вапцаров

Мъдростта на Вапцаровите думи е нашият естествен човешки ориентир. Най-важното им послание е, че никой няма право да ни отнема бъдещето, а то е в нашите ръце. Това заяви в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва във възпоменателното поклонение по повод 82-рата годишнина от разстрела на големия български поет Никола Вапцаров:..

публикувано на 23.07.24 в 16:41