Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рилски спортист е на финал за купата след разгром над Балкан

Рилски спортист
Снимка: БГНЕС

Рилски спортист (Самоков) се класира на финал в турнира за купата на България по баскетбол за мъже, след като надви с категоричното 90:48 (22:14, 25:16, 22:8, 21:10) Балкан (Ботевград) в "Арена Асарел" в Панагюрище. Тимът от Самоков ще играе за трофея срещу миналогодишния победител Левски Лукойл или Ямбол.

Мачът започна с тройка на Брендън Браун, след която Рилски спортист не отстъпваше в резултата в нито един момент. Димитър Димитров върна един кош за Балкан за 2:3, но последваха осем поредни точки за тима от Самоков, който водеше именно с толкова в края на първата четвъртина. До края разликата само растеше и Рилски спортист спечели с рядко срещаните в мъжкия баскетбол 42 точки разлика. За контраст, самоковчаните вкараха 53 процента от стрелбите си от игра, а Балкан - само 22. Съотношението в тройките бе още по-брутално, като Рилски спортист вкара 12/27, а съперникът - нито една от 26. Друга статистика също е показателна, след като Рилски спортист спечели 51 срещу 28 борби.

Цели шестима баскетболисти на Рилски спортист завършиха с двуцифрен актив, като Брендън Браун бе най-резултатен с 15 точки, а Николас Карвачо се отличи с 14 пункта и 15 спечелени борби. За Балкан с по 14 точки завършиха Димитър Димитров и Тауан Ейджи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Макс Верстапен

Макс Верстапен спечели спринта в Маями

Нидерландският пилот на Ред Бул Макс Верстапен спечели спринтовото състезание преди старта от Формула 1 за Голямата награда на Маями. Това беше втори спринт за сезона във Формула 1, а актуалният световен шампион в нито един момент не беше застрашен. От първа позиция, Верстапен се наслади на сравнително безпроблемно състезание, като изпревари..

публикувано на 04.05.24 в 20:38
Джонатан Нарваес

Джонатан Нарваес поведе в Обиколката на Италия

Джонатан Нарваес спечели първия етап от колоездачната обиколка на Италия. 27-годишният еквадорец измина 140 километра от Венария Реале до Торино за 3.14:23 часа, постигайки общо втора етапна победа в кариерата си в престижното състезание. Германецът Максимилиан Шахман остана на втора позиция, на три секунди зад днешния победител. Трети се..

публикувано на 04.05.24 в 19:44

Валентина Георгиева със сребро на прескок в Римини

Най-добрата ни състезателка Валентина Георгиева спечели сребърен медал на финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Възпитаничката на Филип Янев, която спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, получи втора оценка от 13.799 точки, след като беше оценена с 14.066 за първия опит и 13.533..

публикувано на 04.05.24 в 18:32

Лийдс и Илия Груев ще играят плейофи, Ипсуич с директна промоция за елита

Лийдс Юнайтед не успя да постигне директна промоция за Висшата лига, след като в последния кръг от Чемпиъншип загуби от Саутхемптън с 1:2 у дома. Българският национал Илия Груев бе титуляр за "белите" и остана на терена до 82-та минута. И трите попадения на "Еланд Роуд" паднаха през първото полувреме, като Адам Армстронг и Уил Смолбоун вкараха за..

публикувано на 04.05.24 в 17:09
Арсенал - Борнемут

Арсенал свърши своята работа, продължава битката за титлата

Арсенал постигна седма домакинска победа в последните си осем мача, надделявайки с категоричното 3:0 над Борнемут в среща от 36-ия кръг. С този успех "артилеристите" събраха 83 точки, с 4 пред Манчестър Сити, но имат и два мача повече. Доста спорна дузпа малко преди края на първото полувреме, реализирана от Букайо Сака, даде аванс на домакините...

публикувано на 04.05.24 в 17:06
Стилияна Николова

Стилияна Николова спечели злато на ЕК по художествена гимнастика

Стилияна Николова спечели златен медал в многобоя при жените на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку, а Боряна Калейн завърши на четвърто място. Такъв тип състезание с необичаен регламент се провежда за първи път в историята на този спорт. Многобоят се проведе с крос битки от осмифиналите до финала - гимнастичките играха една срещу друга..

публикувано на 04.05.24 в 15:01
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с четвърто място в многобоя на ЕК в Баку

Ансамбълът на България завърши на четвърто място в многобоя на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), която се провежда за първи път в историята на този спорт. Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха силно композицията си с пет обръча и бяха оценени с 37.750 точки, но..

публикувано на 04.05.24 в 12:20