Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия на полуфинал, изхвърли Левски от турнира за Купата

Славия победи с 2:1 Левски.
Снимка: БТА

Калоян Кръстев отбеляза гол минута преди края на редовното време и Славия победи Левски с 2:1 като домакин в мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на България.

Мачът на стадиона в "Овча Купел" започна с две опасности за домакините. Още в петата минута бе създадена най-добрата ситуация за първата част, след като Андреа Христов спечели висока топка около дузпата и стреля с глава, но ударът му премина покрай вратата на Левски. В 12-та минута пък Димитър Рангелов стреля неточно от голова ситуация.

Левски също имаше два шанса за гол през първото полувреме. Светослав Вуцов отрази опасен удар на Здравко Димитров в 23-та минута, а малко по-късно стражът на "белите" увисна при центриране, но Ивайло Найденов бе неточен на далечната греда.

Славия създаде първото положение и за второто полувреме, в началото на което снеговалежът над София се засили значително. В 60-ата минута Димитър Макриев влезе с топката в наказателното поле на Левски и върна от аутлинията към непокрития Питър Макрилос. Той обаче стреля над напречната греда на гостите.

Белят тим бе по-активният отбор в нападение и стигна до гол в 77-та минута. "Белите" организираха атака отдясно и топката стигна до Макрилос в наказателното поле. Първият удар на австралиеца беше блокиран, но с втория изстрел по тревата той преодоля Зоран Микулич за 1:0.

Тимът на Славиша Стоянович успя да изравни в 86-ата минута, когато появилият се като резерва малко по-рано Марин Петков получи топката пред наказателното поле и я вкара във вратата на "белите" с топовен шут от около 30 метра. 

Славия обаче поведе отново в 89-ата минута, когато Драган Михайлович върна грешно топката назад и тя бе отнета от домакините. Ивайло Димитров подаде на Калоян Кръстев на чиста позиция и централният нападател на "белите" вкара за 2:1 със силен удар от десния ъгъл на наказателното поле.

Момчетата на Александър Тарханов  този път задържаха предимството си и се класираха на полуфиналите за Купата на България.

"Много интересен мач се получи, двуостър. И Славия, и Левски създадоха доста добри неща. През второто полувреме променихме начина си на игра, действахме с повече комбинации, стигнахме до положения и вкарахме голове. Радостното е, че дори и след изравняването ние продължихме да търсим победата и това ме радва. Подобряваме играта си, но взехме важни играчи. Надер (Гандри) внася спокойствие в защита, Питър Макрилос умее да излиза на положения и да бележи. Сега се възползваме по-добре от шансовете си.  В този тежък сезон достигането ни до полуфиналите в турнира за купата е постижение", сподели след мача старши треньорът  на Славия Александър Тарханов.

"Тежка вечер и много разочарование за мен лично. Още не съм бил в съблекалнята, но съм сигурен, че всички левскари са разочаровани. Имахме надежда, че можем да направим нещо, но за съжаление отпадаме от купата. Имахме много проблеми в предишните 14 дни с контузии и наказания, но това е футбол. Допуснахме индивидуални грешки. Пас назад, контраатака и ни вкараха втори гол. При първото попадение също не реагирахме както трябва в наказателното поле да избием топката.  Нямаме много време, а трябва да реагираме. Ще поговоря с отбора. Ще говоря и с г-н Сираков за ситуацията от моята гледна точка. Много различни лица показваме в отделните мачове. Трябва да бъдем по-постоянни, ако искаме да бъдем добър отбор. С такава игра нямаме право да мислим за нещо повече. Трябва да се съберем. Сега пак играем със Славия в първенството. Трябва да покажем по-добра игра, защото срещаме директен конкурент, а трябва да се отдалечим от местата в опасната зона (последната четворка). Трудни дни ни чакат. Не знам как ще се отрази това отпадане, но ни чака нов важен мач срещу Славия, който също се бори за точки агресивен. Трябва да намерим сили, концентрация", заяви наставникът  на Левски Славиша Стоянович.
 

 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24
Ремонтират лекоатлетическата писта на стадиона в Самоков

Ремонтират лекоатлетическата писта на стадиона в Самоков

В Самоков беше направена първа копка за ремонт на лекоатлетическа писта на стадион "Искър".  Средствата са осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Строително-ремонтните дейности включват ремонт на коридори и подмяна на съществуващата настилка, която към настоящия момент е шамот, положен върху основа от трошен..

публикувано на 22.07.24 в 20:21
Къртис Джоунс

Балкан и Спартак (Плевен) имат нови американци

Баскетболният вицешампион на България при мъжете Балкан привлече бившия състезател на Черно море Тича - Къртис Джоунс.  27-годишният американец подписа с варненци през септември 2023-а и изигра общо 31 мача за отбора в Националната баскетболна лига и турнира за Купата на България, а през следващия сезон 2024/2025 ще носи екипа на клуба от..

публикувано на 22.07.24 в 20:17
Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските спортисти призоваха за мир от Париж

Олимпийските игри са единственото събитие, което може да обедини света, заяви президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах, след като пристигна в Олимпийското село. "По целия свят продължават множество конфликти, войни, ненавист и разруха", заяви Бах. "Олимпийските игри са единственото събитие, което все още е способно да..

публикувано на 22.07.24 в 17:55
Националките до 20 години загубиха от Турция на Балканиадата

Националки по волейбол загубиха от Турция на Балканиадата

Националният волейболен тим на България за жени до 20 години отстъпи пред връстничките си от Турция с 0:3 (20:25, 12:25, 16:25) в третия ден на Балканското първенство, което се провежда в Тирана.  До средата на първата част играта бе равностойна, като дори тимът на Борислав Крачанов водеше с 13:12. Последваха няколко поредни точки за..

публикувано на 22.07.24 в 17:52
Георги Дерменджиев

Треньорът на Лудогорец: Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев бе доволен от победата с 1:0 над ЦСКА на старта в Първа лига. Специалистът демонстрира самочувствие, въпреки колебливото представяне на неговия тим във втори пореден мач. „Неутрализирахме всичко опасно от ЦСКА, но този един гол ни донесе трите точки срещу съперника. Бяхме подготвени точно за такава..

публикувано на 22.07.24 в 06:23