Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Погба класира Манчестър Юнайтед

Снимка: БТА

Манчестър Юнайтед отстрани Милан и се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като спечели с 1:0 като гост и продължи напред с общ резултат 2:1.

Големият сблъсък на „Сан Сиро“ бе решен от резервата Пол Погба, който се разписа в игра две минути след появяването си на терена.  Той и звездата на домакините Златан Ибрахимович се възстановиха от травми, но бяха оставени на пейката от двамата треньори, за да бъдат пуснати след почивката. 

От своя страна бившият нападател на „червените дяволи“, който се завърна в шведския национален отбор, бе най-близо до гола за „росонерите“ и можеше да изравни четвърт час преди края, но Дийн Хендерсън блесна със спасяване. Той направи и две важни такива през първото полувреме. 

В него по-добре се представиха домакините, макар че гостите започнаха по-силно. Бруно Фернандеш обаче пропусна, а после същото стори и младокът Пиер Калулу. Постепенно обаче Милан овладя инициативата и Франк Кеси стреля опасно, но Хендерсън отрази. 

В 21-ата минута Даниел Джеймс падна на тревата след съприкосновение с противник в наказателното поле, но Феликс Брих подмина ситуацията и играта продължи. 

Секунди по-късно "росонерите" организираха страхотна контраатака, завършила с удар на Ернандес, въпреки че може би по-доброто решение бе да комбинира със свой съотборник. 

В края на първата част Алексис Салемакерс получи пас по трева и шутира мощно, но Хендерсън отново бе на висота. Малко по-късно Раде Крунич пропиля страхотен шанс да открие резултата, засичайки покрай целта. 

Така почивката дойде при нулево реми, а по време на нея Оле Гунар Солскяер замени играещия с травма Маркъс Рашфорд с възстановения от такава Пол Погба и това се оказа отличен ход.  Само 2 минути, след като влезе, френският национал изведе Юнайтед напред. Халфът се възползва от една спорна топка в наказателното поле на Милан, за да я прати отблизо с мощен шут в горния ляв ъгъл и да ликува

След това на терена се появи и Златан Ибрахимович, който пък бе най-близо до гола от домакините.

Пет минути преди края на редовното време Скот Мактоминей пресече опасен пас, след който Хендерсън улови, а в 88-ата минута Погба стреля с глава, но над вратата. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Резултатите в Лига Европа (обновено)

Осминафинални срещи-реванш в турнира Лига Европа: ДИНАМО ЗАГРЕБ (Хърватия) - Тотнъм (Англия) - 3:0 след продължения (в първия мач 0:2) Молде (Норвегия) - ГРАНАДА (Испания) - 2:1 (в първата среща 0:2) АРСЕНАЛ (Англия) - Олимпиакос (Гърция) - 0:1 (3:1)..

публикувано на 18.03.21 в 22:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море с първа победа за сезона

Черно море постигна първа победа от началото на първенството. Вицешампионите надделяха над Септември (София) с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Първата възможност в мача бе за домакините в 6-ата минута, когато Мартин Христов се..

публикувано на 29.07.24 в 23:20

Румънец стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил

Давид Попович стана олимпийски шампион на 200 метра свободен стил за мъже на турнир по плуване на Игрите в Париж. 19-годишният румънец проведе отлично тактически своето плуване, като изоставаше през цялата дистанциия, но със силни последни 25 метра..

публикувано на 29.07.24 в 23:18

Берое и Локомотив (София) не си отбелязаха

Берое и Локомотив (София) завършиха наравно 0:0 в среща от втория кръг на Първа лига. Двубоят започна в бавно темпо, като и двата тима чакаха своя шанс, за да изненадат противниковата защита. Първата добра възможност се откри пред Локомотив София в..

публикувано на 29.07.24 в 21:13

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора..

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5),..

публикувано на 29.07.24 в 19:58

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро...

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32..

публикувано на 29.07.24 в 17:10