Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антов изгледа от пейката обрата за своя Болоня срещу Кротоне

Кротоне - Болоня
Снимка: БГНЕС

Болоня обърна Кротоне с 3:2 в мач от 28-ия кръг на италианската Серия А. Съставът на Синиша Михайлович губеше с 0:2 до почивката, но след силно второ полувреме обърна развоя на мача и спечели с 3:2.

Валентин Антов отново изгледа мача от пейката и не влезе в игра за Болоня. Българският защитник има само един мач за тима след трансфера си от ЦСКА през зимния трансферен прозорец.

Кротоне доминираше през първата част и се оттеглиха с два гола аванс на почивката. Бразилецът Жуниор Месиас откри резултата в 32-а минута, а нигериецът Сими Нванкво направи 2:0 от дузпа осем минути по-късно.

Отборът на Болоня излезе преобразен за втората част и натисна съперника. В 62-а минута Родриго Паласио се пребори за топката в наказателното поле и изведе на празна врата Адама Сумаоро, който не сбърка и върна гостите в мача.

В 70-ата минута нидерландецът Джерди Шутен вкара майсторски гол с удар от движение пред дъгата на наказателното поле и изравни за 2:2. Попадението е първо за 24-годишния халф в Серия А.

Пет минути преди края Болоня стигна до трите точки след попадение на Андреас Сков Олсен. Датчанинът се разписа с добавка, след като вратарят на Кротоне отрази шут на Паласио.

Болоня заема 10-о място в класирането с 32 точки, а Кротоне остава на дъното с 15 точки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Десподов

Кирил Десподов със специално послание след мача

Капитанът на отбора на България - Кирил Десподов, направи специално видео обръщение към футболните фенове у нас след успеха на “лъвовете” с 1:0 срещу тима на Северна Ирландия в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. "Българи, благодаря ви за победата. Бяхте невероятни, без вас нямаше да спечелим този мач. Очакваме ви през октомври -..

публикувано на 09.09.24 в 06:38
Георги Иванов

Георги Иванов: Всички трябва да работим заедно

Президентът на БФС - Георги Иванов, изгледа на живо от стадион “Христо Ботев” в Пловдив победата на България срещу Северна Ирландия с минималното 1:0 в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. Той коментира пред канала във Facebook на футболния клуб Ботев (Пловдив), който е собственик на стадиона, за цялостното му мнение относно представянето на..

публикувано на 09.09.24 в 06:31
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Помогна ни обстановката на стадиона

Националният селекционер на България Илиан Илиев не скри задоволството си от постигнатия успех с 1:0 при домакинството на Северна Ирландия във втория мач на "лъвовете" в група 3 на Дивизия "С". Той призна, че атмосферата на стадион "Христо Ботев" е помогнала много на неговите играчи, за да стигнат до победата. "Знаете колко се нуждаехме от такава..

публикувано на 09.09.24 в 06:25
Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити с шоу под дъжда

Паралимпийските игри в Париж бяха закрити тази вечер с грандиозно шоу на "Стад дьо Франс". Церемонията, в която се включиха близо 4400 атлети от 168 делегации, премина под проливен дъжд, което доведе до промени в програмата на организаторите във Франция. Въпреки лошото време спортистите бяха в отлично настроение и не се притесниха от атмосферните..

публикувано на 09.09.24 в 06:20
Лора Христова и Милена Тодорова с по две национални титли на шампионата в Банско

Лора Христова и Милена Тодорова с по две титли от ДП в Банско

Младите ни надежди Лора Христова, Васил Зашев и Благой Тодев се опълчиха на утвърдените асове в завършилото днес в Банско открито държавно първенство по летен биатлон, валидно и за Балканската купа. Лора Христова финишира най-бързо в първия 6-километров спринт при девойките, а резултатът й бе с минута и половина по-добър от този на Милена Тодорова, която..

публикувано на 09.09.24 в 06:12
Олимпийската шампионка Ивет Горанова със сзалот от турнир по карате в Хърватия

Олимпийската шампионка Ивет Горанова със злато от турнир в Хърватия

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Ивет Горанова спечели златен медал от 23-о издание на международния турнир по карате в хърватския град Риека. Горанова от клуб Петромакс стана първа в категория до 61 кг "кумите", след като на финала надделя над Александра Шолохова (Украйна) с 5:3. В надпреварата участваха състезатели от Хърватия, Украйна, Австрия,..

публикувано на 09.09.24 в 06:07
Кристиано Роналдо осигури поредна победа на Португалия.

Роналдо спаси Португалия, еврошампионът Испания е неудържим (резултати)

Португалия победи с 2:1 Шотландия във втория си мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Кристиано Роналдо отбеляза решаващия гол за "мореплавателите", въпреки че беше оставен на пейката. Суперзвездата се появи на почивката и в 88-ата минута донесе трите точки на своя тим на "Луж" в Лисабон. Попадението беше под номер 901 в кариерата на..

публикувано на 09.09.24 в 00:02