Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фенербахче спря Бешикташ в турския шампионат

Трите най-титулувани отбора в Турция са в свирепа надпревара за титлата. Снощи Фенербахче измъкна равенство 1:1 на стадиона на Бешиташ в голямото дерби на 31-ия кръг и спаси интригата. При победа на "черните орли", те щяха да се откъснат с 5 точки преди втория Галатасарай и 8 пред "фенерите". Освен това, Бешикташ е и с мач по-малко.

Домакините бяха в серия от 9 победи във всички турнири, докато Фенербахче се представя доста колебливо от началото на годината. В предишния кръг "канарчетата" се провалиха на собствен терен срещу Генчлербирлиги и сега искаха да отговорят на критиките.

Венсан Абубакар пропусна първото положение пред вратата на "фенерите", които рядко атакуваха до почивката. Малко след началото на второто полувреме Домагой Вида засече центриране от фаул на Рашид Гезал и Бешикташ поведе. Домакините направиха няколко много добри контри в следващите минути, но не успяха да вкарат втори гол.

Малко преди края на редовното време Джанер Еркин намери резервата Озан Туфан и той с бомбен шут вкара за 1:1. Така Фенербахче не позволи на Бешикташ да се откъсне, но черните орли" остават големият фаворит за титлата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Спартак победи Черноморец в Плевен

Спартак (Пл) надви Черноморец, Рилски спортист и Левски с победи в края на редовния сезон в НБЛ

Тимът на Спартак (Плевен) надделя над носителя на Купата на България Черноморец с 81:76 (23:15, 14:24, 20:17, 24:20) като домакин в мач от 32-ия, последен кръг от редовния сезон (първа шестица) в Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже. Плевечани записаха трети пореден и общо 23 успех, а Черноморец претърпя второ поредно и общо седмо поражение, но..

публикувано на 23.04.24 в 21:26
ВК Левски София

Волейболистите на Левски са на победа от титлата след втори успех срещу ЦСКА

Отборът на Левски е само на победа от това да сложи край на 15-годишната си суша без титла в мъжкото волейболно първенство. Във втория мач от финалната серия Левски спечели с 3:1 (25:20, 30:28, 19:25, 25:22) гейма като гост на ЦСКА и поведе с 2:0 победи. "Сините" могат да затворят серията още в петък, ако спечелят в собствената си зала "Левски София"...

публикувано на 23.04.24 в 21:16
Белослава Кръстева

Четири победи и две ремита за българките на Европейското по шахмат

Четири победи и две ремита постигнаха българските шахматистки на Европейското първенство на гръцкия остров Родос. Белослава Кръстева победи с черните фигури полякинята Оливия Киолбаса и с 4 точки е най-напред от нашите състезателки след петия кръг. Победи постигнаха още Виктория Радева, Надя Тончева и Гергана Пейчева, а реми завършиха партиите..

публикувано на 23.04.24 в 20:20
Венелина Поптолева (вдясно) си осигури медал от европейското първенство по бокс за жени

Поптолева, Каменова и Мехмедова също са медалистки на ЕП по бокс (обновено)

Венелина Поптолева, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова продължиха отличната серия на българските момичета на европейското първенство по бокс в Белград. Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков те се класираха за полуфиналите в категориите до 52, 57 и 63 килограма и донесоха петия и шестия медал за страната ни в сръбската столица. На..

обновено на 23.04.24 в 20:05
Георги Кабаков (с топката)

Георги Кабаков главен съдия на ЦСКА София - Левски

От Съдийската комисия на БФС определиха Георги Кабаков за главен рефер на сблъсъка ЦСКА София - Левски в събота. Ето всички съдийски наряди за 31-ия кръг в Първа лига: 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:   Иво Венциславов Андреев   АС1:   Мартин Емилов Венев   АС2:   Драгомир Руменов Милев..

публикувано на 23.04.24 в 18:09

Българските таекуондисти с още над 100 медала във втория ден на „Херея Оупън“

Още 104 отличия – 19 златни, 27 сребърни и 48 бронзови спечелиха българските състезатели от 15-то издание на международния турнир по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“, който се проведе в столичната "Асикс Арена", София. При мъжете до титлите стигнаха състезателите на клуб Рамус - Божидар Аврамов (68 килограма) и Виктор Георгиев (63 килограма),..

публикувано на 23.04.24 в 14:02

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и изравни серията на 2-2 победи. Старозарки спечелиха първите два двубоя като домакини, а тимът..

публикувано на 22.04.24 в 20:40