Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести в Бристол след втора нощ на протести

Протест в Бристол, 21 март 2021 г.
Снимка: БТА

14 души са били арестувани в английския град Бристол след втора нощ на протести срещу Проектозакона за полицията и престъпността.

Около 150 души се събраха на протест близо до същото място, където в неделя избухнаха сблъсъци, белязани с насилие, при които бяха ранени полицаи и подпалени полицейски коли.

В разпространени в социалните мрежи кадри се вижда как демонстранти крещят „Това са нашите улици“ и „Засрамете се!“ срещу кордона, включващ също конна полиция и полицаи с кучета.

От полицията заявиха, че са длъжни да вземат мерки срещу подобни прояви заради ограниченията за събиране на хора в условията на локдауна. Един от арестуваните снощи е от подстрекателите на насилието в първия протест.

Клеър Армс от бристолската полиция каза за Би Би Си, че е напълно ясно, че винаги ще има различни мнения за действията на полицията в такива ситуации, но тя успешно е прочистила района и е намалила до минимум нарушенията на нормалния живот в центъра на Бристол.

Проектозаконът, който се очаква да бъде гласуван утре, предвижда по-големи правомощия за полицията да се справя с мирни демонстрации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Протест в Бристол срещу плановете на правителството за даване на по-големи правомощия на полицията са справяне с мирни демонстрации.

Сблъсъци избухнаха в Бристол заради план за по-големи полицейски правомощия

В английския град Бристол имаше тежки сблъсъци по време на протест срещу плановете на правителството за даване на по-големи правомощия на полицията са справяне с мирни демонстрации. Има ранени полицаи, подпалени бяха полицейски коли. Около хиляда..

обновено на 22.03.21 в 04:19
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Гърция: Възстановено е движението по магистралата Промахон - Солун

Възстановено е движението по магистралата Промахон - Солун, което по-рано беше спряно заради намалена видимост вследствие на пожара между Серес и Солун. Огънят вече е овладян. Гърция: Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун До..

публикувано на 14.07.24 в 14:04
Роберт Фицо

Словашкият премиер: Нападението срещу Тръмп е копие на атаката срещу мен

Словашкият премиер Роберт Фицо, който през май беше прострелян, докато поздравяваше свои симпатизанти, определи атентата  срещу Доналд Тръмп "като копие" на нападението срещу самия него. Политическите опоненти на кандидата за президент на САЩ Доналд..

публикувано на 14.07.24 в 13:58

Политолози: Нова формация на Пеевски няма бъдеще

Партии, създадени не само от отцепници, но и от финансови центрове – Ковачки, Божков и т.н., те не съществуват дълго и не могат да бъдат фактор в българския политически живот. В това е категоричен политологът Мехмед Мехмед, според когото..

публикувано на 14.07.24 в 13:49
Мерки за сигурност преди митинга на Тръмп в Бътлър, щата Пенсилвания, 13 юли 2024 г.

Реакции в Пекин и Москва на стрелбата по Тръмп

Китайският президент Си Цзинпин изразява съжалението си във връзка със стрелбата срещу бившия американски президент Доналд Тръмп, заяви китайското Министерство на външните работи, цитирано от ДПА. Китай "е обезпокоен от стрелбата", се казва..

публикувано на 14.07.24 в 13:44

И днес военни участват в потушаване на пожари в страната

В Свиленградско е най-големият пожар в момента в страната. Това каза за "Хоризонт" директорът на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов, който се намира в с. Щит: "Продължава да се..

публикувано на 14.07.24 в 13:13
Борис Бонев

Борис Бонев: Разговорът с ПП-ДБ за бъдещите ни взаимоотношения предстои

Разговорът с ПП-ДБ за бъдещите ни взаимоотношения в Столична община предстои , заяви пред БНР председателят на групата общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет Борис Бонев. "За нас София е кауза. За мен и колегите ми от..

публикувано на 14.07.24 в 13:06

Четирима американски президенти са убити в рамките на мандата си (справка)

В историята на Съединените щати има редица случаи на убийства и опити за убийства, показва справка на АФП, изготвена по повод опита за убийство на бившия американски президент Доналд Тръмп и кандидат за втори мандат в Белия дом. Доналд..

публикувано на 14.07.24 в 12:56