Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСИ: Над половината хотели са отлагали резервациите за февруари

Снимка: БГНЕС

Над половината хотели и други места за настаняване са отлагали резервациите за февруари и са предложили на своите гости алтернативни дати. Това показва традиционната ежемесечна анкета, проведена сред  управители на подобни обекти от Националния статистически институт.

Една пета от анкетираните са пуснали персонала в неплатен отпуск, а над 13 на сто - в платен отпуск. Всеки десети е бил принуден да се раздели със служители.

Всеки десети мениджър е помолил поне част от персонала си да премине към непълно работно време, а всеки двадесети е намалил заплащането.

От правителствените мерки за подпомагане на работодателите са се възползвали над 31% от местата за настаняване.

Мениджърите прогнозират, че през март ще могат да обслужват само половината от разходите за дейността си със собствени средства




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Матю Пери на премиерата на

Кои са петимата обвиняеми за смъртта на актьора Матю Пери от свръхдоза кетамин

Двама лекари и предполагаем дилър на наркотици са сред петимата обвинени във връзка със смъртта  миналата година  на актьора  Матю Пери, известен с ролята си в  сериала "Приятели",  от свръхдоза кетамин . Един от "Приятели"-те завинаги остана на 54. Издъхна Матю Пери "Приятели"-те: Напълно съкрушени сме от смъртта на Матю Пери..

публикувано на 16.08.24 в 18:24
Жозеп Борел

Жозеп Борел ще предложи европейски санкции срещу членове на израелското правителство

Европейски санкции срещу членове на израелското правителство, които помагат за насилието на еврейските колонисти над палестинците на Западния бряг ще предложи Жозеп Борел, съобщават Ройтерс и Франс прес. Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурност заяви, че Израел трябва да спре "незабавно" нападенията като..

публикувано на 16.08.24 в 18:04

Руските войски наближават украинския град Покровск, в ход е евакуация на местните жители

Руските войски наближават украинския град Покровск. В ход е евакуация на местните жители. Бомбардирани бяха както окупираният Донецк, така и селища във все още свободната част на областта. Продължава и битката в руската Курска област. Там инициативата е все още на украинците. В днешната си сводка за бойните действия руското министерство на..

публикувано на 16.08.24 в 18:00
Михайло Подоляк

Подоляк: Операцията в Курска област цели да убеди Кремъл да преговаря за справедлив мир

Операцията на украинските войски в Курска област цели да убеди Кремъл да преговаря за справедлив мир. Това заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, предаде Ройтерс. По думите му, за да бъде склонено да преговаря, руското ръководство трябва да бъде подложено не само на икономически и дипломатически натиск, но и да понесе..

публикувано на 16.08.24 в 17:48

САЩ представиха допълнително предложение за прекратяване на огъня в Газа

В съвместно изявление на Египет, Катар и Съединените щати се казва, че САЩ са представили в петък предложение за прекратяване на огъня в Газа, което запълва оставащите пропуски по начин, позволяващ бързото прилагане на споразумението и е в съответствие с принципи, изложени от президента Джо Байдън на 31 май, предаде Ройтерс. В..

публикувано на 16.08.24 в 17:26
Снимката е илюстративна, архив.

Задръстване и блокирано движение в района на Дунав мост при Русе

Задръстване се образува и се стигна до блокиране на движението в района на Дунав мост днес в горещите следобедни часове. Причината е в лошата организация на движението. Слушатели на Българското национално радио сигнализираха, че близо час са блокирани в района на граничния пункт Дунав мост и движението в източна посока към Силистра и обратно е..

публикувано на 16.08.24 в 17:07
Кшищоф Гавковски, полски вицепремиер и министър по цифровите въпроси

Полски вицепремиер отрече страната му да е участвала в саботажа на газопровода "Северен поток"

Полският вицепремиер отрече страната му да е участвала в саботажа на газопровода „Северен поток“ в Балтийско море през септември 2022 г. "Полша не е участвала в нищо. Трябва ясно да се каже, че това е лъжа", заяви вицепремиерът и министър по цифровите въпроси Кшищоф Гавковски пред телевизионния канал Polsat News. Гавковски говори, след като..

публикувано на 16.08.24 в 16:54